Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Wider 42Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Κοιτάζοντας το μέλλον

Μια νέα διάσταση της απόλαυσης του υγρού στοιχείου αλλά και της πολυμορφίας που δύναται να προέλθει μέσα από ένα σκάφος αναψυχής αποκαλύπτει ο ιδρυτής της Pershing Τίλλι Αντονέλι, διαμέσου του νέου Concept που ακούει στο όνομα Wider. Η εκκεντρικότητα του νέου μοντέλου δεν προέκυψε με σκοπό να ξεχωρίσει αλλά στοχεύει στην αποτελεσματικότητα και χρηστικότητα του σκάφους με έναν τρόπο που το διαφοροποιεί, εξασφαλίζοντας ένα σαφές προβάδισμα απέναντι στις μερικές φορές «φλύαρες» προτάσεις του ανταγωνισμού.

Μια ματιά μόνο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι το νέο εγχείρημα ξεφεύγει από τον κλασσικό σχεδιασμό όπως τουλάχιστον τον έχουμε μάθει μέχρι στιγμής, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στο χώρο των σκαφών αναψυχής.

Και εξηγούμαστε: Θυμίζοντας... transformer(!), η άτρακτός του έχει τη δυνατότητα να αλλάζει μέγεθος και σχήμα, αυξομειώνοντας τις διαστάσεις της και προσαρμόζοντάς τες ανάλογα με την χρήση. Όσο για την πρύμνη, εκεί δεν φιλοξενείται αλλά, εγκαθίσταται ένα θαλάσσιο τζετ αφού αποτελεί μέρος της ατράκτου.

Ποια είναι τα οφέλη από τις δύο προαναφερόμενες εφαρμογές; Πρώτα από όλα η ασυνήθιστη άνεση και η ευρυχωρία σε ένα μικρομεσαίο σκάφος. Με το πλάτος των περισσότερων δωδεκάμετρων σκαφών να κυμαίνεται περί τα 4 μέτρα, η δυνατότητα της αύξησης του πλάτους στα 5,90 μέτρα -όταν φυσικά το σκάφος είναι σταματημένο- προσεγγίζει τη διάσταση πλάτους που έχουν τα 80άρια θαλαμηγά! Έτσι, οι ναβάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την άνεση του μεγάλου καθιστικού που είναι εγκατεστημένο στο μέσο και μπροστά ακριβώς από το πιλοτήριο, έχοντας παράλληλα στη διάθεσή τους αρκετά ωφέλιμα τετραγωνικά που ανέρχονται στα 15!

Η ύπαρξη ωστόσο ενός θαλάσσιου τζετ στην πρύμνη προσφέρει ένα... παιχνίδι που δεν είθισται να συνοδεύει την πλειονότητα των μικρομεσαίων σκαφών, όχι επειδή αυτό ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό, αλλά επειδή δεν είναι δυνατή η μεταφορά του.

Τέλος, η ύπαρξη μιας καμπίνας της οποίας οι διαστάσεις της είναι σταθερές, είναι σε θέση να φιλοξενήσει τουλάχιστον δύο άτομα ενώ εκτιμάται ότι το εσωτερικό της θα είναι πολυτελές.

Σχετικά τώρα με το φλέγον ζήτημα των επιδόσεων, το Wider 42 θα κινείται με ένα ζεύγος κινητήρων συνολικής ισχύος 740 ίππων (2x370) και σε συνδυασμό με προπέλες επιφανείας και με τις αναβαθμίδες (steps) της γάστρας , θα είναι σε θέση να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 46 κόμβων, με την αυτονομία να φθάνει τα 350 ναυτικά μίλια!

Συμπερασματικά λοιπόν προκύπτει ότι ο Τίλλι Αντονέλι πιθανόν να εμπνεύστηκε -ή αν θέλετε να επηρεάστηκε- για το νέο μοντέλο από την μακρά και δη επιτυχημένη εμπειρία του στα θαλαμηγά, προσδίδοντας στο μικρομεσαίο σκαρί χαρές και απολαύσεις ενός κατά πολύ μεγαλύτερου σκάφους, ενώ το υλοποίησε σε συνεργασία με τον γνωστό αρχιτέκτονα Fulvio De Simoni. Υπομονή λοιπόν, το ναυτικό σαλόνι της Γένοβας είναι κοντά αφού εκεί θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, με μεγάλη αγωνία μάλιστα για να διαπιστωθεί αν θα καταφέρει να πείσει εκ του σύνεγγυς το δύσκολο και απαιτητικό κοινό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 12,90 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,50/5,90 μέτρα
Βύθισμα: 0,88 μέτρα
Εκτόπισμα: 6.200 κιλά
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 1.000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 250 λίτρα
Κινητήρες: 2x370 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: 46 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 40 κόμβοι

Πληροφορίες: EKKA ΣKAΦH, Δαβάκη 2 & Λ. Πoσεiδωνoς, Αλιμoς 175 55, τηλ.: 210.9848.992, fax: 210.9884.420, www.ekkayachts.gr

Το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με μια εφαρμογή η οποία επιτρέπει την αύξηση της διαθέσιμης επιφάνειας στο κέντρο του σκάφοςΗ χρήση πρωτοποριακών υλικών έχει κρατήσει χαμηλά το συνολικό βάρος του σκάφουςΤο πιλοτήριο είναι τοποθετημένο στο κέντρο και περιλαμβάνει δύο καθίσματα
Όταν το τζετ σκι χρησιμοποιείται, η επιφάνειά του αξιοποιείται -με τις κατάλληλες προσθήκες- ως χώρος ηλιοθεραπείαςΜε την ανάπτυξη των κουπαστών, δημιουργείται μια επιφάνεια μεγέθους 15 τετ. μέτρωνΗ πρωραία περιοχή καλύπτεται με στρώματα ηλιοθεραπείας
Η πρόσβαση στο εσωτερικό πραγματοποιείται διαμέσου της μεγάλης συρόμενης φάλκαςΈνα ανθεκτικό και καλαίσθητο hard top προορίζεται για την προστασία του πιλοτηρίου
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.