Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Beneteau Flyer 38 Grand TourismoAπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Γαλλική επανάσταση

Η κατασκευαστική απλότητα ενός τυπικού μικρομεσαίου σκάφους συναντά το σύνθετο αποτύπωμα ενός κουπέ, μεγιστοποιώντας την αξία του νέου Beneteau Flyer 38 το οποίο μετρά τις δυνάμεις του απέναντι στις μικρομεσαίες προτάσεις του ανταγωνισμού.

Μένοντας πιστό στη σχεδιαστική μετριοπάθεια της γαλλικής φίρμας, ορίζει με απλό και ταυτόχρονα πειστικό τρόπο τα νέα κατασκευαστικά πρότυπα της σειράς και παρά το γεγονός ότι επέλεξε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, καταφέρνει να δικαιολογήσει τον τίτλο του "νέου".

Το ελκυστικό παρουσιαστικό του κερδίζει από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις. Το ίδιο και το στιβαρό πλαίσιο, το οποίο απαρτίζεται από μια συμπαγή γάστρα και μια κομψή υπερκατασκευή, "highlight" της οποίας αποτελεί η ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή. Οι μεγάλοι οβάλ υαλοπίνακες ωστόσο αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του σκάφους ενώ στη γάστρα φιλοξενούνται τόσο τα παραδοσιακά στρογγυλά φινιστρίνια που του προσδίδουν έναν ναυτικό χαρακτήρα όσο και δύο μοντέρνου σχεδιασμού γυάλινες επιφάνειες που αντιστοιχούν στις καμπίνες.

Κατά τ’ άλλα η ποιότητα κατασκευής διατηρείται σε κορυφαία επίπεδα, αποτελώντας την καλύτερη δυνατή βάση για να υποστηρίξει κανείς το προφίλ του νέου Coupe. Το γαλλικό μικρομεσαίο παραμένει προσανατολισμένο στην άνεση, με αναβαθμισμένο των σύνολο των χαρακτηριστικών του. Απτό παράδειγμα αποτελεί το κύριο κατάστρωμα η εργονομία του οποίου προσφέρει άνεση σε όλους ανεξαίρετα τους χώρους του.

Το πρυμναίο καθιστικό, για παράδειγμα, εξοπλίζεται από ένα ευρύχωρο καναπέ που περιβάλει ένα πτυσσόμενο και ρυθμιζόμενο καθ ύψος τραπέζι. Έτσι, ο χώρος δύναται να χρησιμοποιηθεί είτε ως τραπεζαρία είτε, με τη ρύθμιση του τραπεζιού και με την προσθήκη στρωμάτων, ως χώρος ηλιοθεραπείας. Εξάλλου, σε κοντινή απόσταση είναι τοποθετημένο ένα καλά εξοπλισμένο wet bar, η πληρότητα του οποίου... μειώνει τα δρομολόγια προς την κουζίνα στο εσωτερικό, προσδίδοντας στο χώρο αυτονομία.

Πριν περάσουμε στο εσωτερικό, ας μείνουμε λίγο ακόμα στο κύριο κατάστρωμα και συγκεκριμένα στο πρωραίο τμήμα, το οποίο φιλοξενεί ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας, προσφέροντας στους ναβάτες στιγμές ηρεμίας και απομόνωσης. Παράλληλα, το πρωραίο τμήμα εξοπλίζεται με ευρύχωρα ταμπούκια για τη φύλαξη της άγκυρας και του ηλεκτρικού εργάτη ενώ τα ρέλια κατάπρωρα δεν ενώνονται, αφήνοντας τον απαραίτητο χώρο για ασφαλείς διελεύσεις προς και από το σκάφος.

Τέλος, το πιλοτήριο αποτελεί έναν επιμελημένο χώρο, ο εξοπλισμός και η εργονομία του οποίου, δημιουργούν τις αναγκαίες συνθήκες για μια αποτελεσματική πλοήγηση. Η ευμεγέθης κονσόλα περιλαμβάνει μια σειρά αναλογικών λευκών οργάνων που αντιστοιχούν στη λειτουργική κατάσταση των κινητήρων και των επιδόσεων ενώ μια ψηφιακή οθόνη σε περίοπτη θέση, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες, όπως, το στίγμα, τη διαδρομή, χάρτες, κλπ. Όσο για τους ηλεκτρικούς διακόπτες, αυτοί είναι τοποθετημένοι κάτω από το τιμόνι το οποίο διαθέτει μικρή απόσταση από τα χειριστήρια των μηχανών και του joystick.

Αφήνοντας κατά μέρος τα των εξωτερικών μερών και επιχειρώντας μια προσέγγιση στον εσωτερικό κόσμο του σκάφους, διαπιστώνουμε μία διάταξη που υποστηρίζει τον πρακτικό και εύχρηστο χαρακτήρα του. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες προσφέρουν πλούσιο φυσικό φως ενώ η διάταξη και το μέγεθος των χώρων εξασφαλίζουν άνεση χρήσης και κινήσεων στους επιβάτες. Ένα πρακτικό καθιστικό, εξοπλισμένο με έναν καναπέ και ένα ρυθμιζόμενο τραπέζι, αναλαμβάνει αφενός να φιλοξενήσει τους ναβάτες για το γεύμα τους αφετέρου, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και προσθήκες, να κοιμίσει δύο από αυτούς κατά τη μετατροπή του σε διπλό κρεβάτι.

Αντικριστά συναντάμε ένα πλήρως εξοπλισμένο λουτρό και μια πρακτική επιπλοσύνθεση κουζίνας ενώ κατάπρωρα είναι τοποθετημένη η κύρια καμπίνα, εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι και πολυάριθμους χώρους αποθήκευσης. Αφήσαμε για το τέλος την πρυμναία καμπίνα, οι διαστάσεις της οποίας, δεδομένων των διαστάσεων του σκάφους, εντυπωσιάζουν. Εκεί φιλοξενούνται δύο μονές κουκέτες οι οποίες, με την προσθήκη ενός στρώματος, μετατρέπονται σε διπλό κρεβάτι.

Και εκεί που η θεωρία συναντά την πράξη, τον πρώτο λόγο έχουν τα μηχανικά μέρη του σκάφους, με σημείο αναφοράς τους δύο εσωεξωλέμβιους κινητήρες οι οποίοι απαριθμούν είτε 440 είτε 600 συνολικά ίππους, ωθώντας τους 7,5 τόνους του σκάφους με μια μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνά τους 30 κόμβους. Όσο για τους χειρισμούς στο λιμάνι, αυτούς τους αναλαμβάνει το joystick, προσφέροντας μεγάλη δυνατότητα ελιγμών προσδίδοντας παράλληλα χειρισμούς ακριβείας στον καπετάνιο και μια αίσθηση ασφάλειας. Βέβαια, για την εύρυθμη λειτουργία των μηχανών, σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει η διατιθέμενη γάστρα.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτή προέρχεται από τη σειρά Monte Carlo και εφοδιάζεται με μια αναβαθμίδα (step) στο κέντρο της, μια καινοτομία που αποτελεί διεθνή πατέντα του ναυπηγείου. Ως αποτέλεσμα, εξαλείφονται οι πλαγιολισθήσεις, ενώ αυξάνονται και οι επιδόσεις του σκάφους, πάντα σε συνάρτηση με την κατανάλωση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 12.10 μέτρα
Μήκος γάστρας: 11.31 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3.77 μέτρα
Εκτόπισμα: 7.470 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 650 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 200 λίτρα
Μέγιστη ισχύς: 2 x 300 ίπποι
Αριθμός κρεβατιών: 6
Κατηγορία σχεδιασμού: B10/C10


Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. Βάρης Κορωπίου 27, 166 72 Βάρη, Τηλ.: 210 8979113-4, email: info@vernicosboats.gr

Το στιβαρό πλαίσιο χαρακτηρίζει το νέο Flyer προσδίδοντάς του πλευστικές ικανότητεςΗ μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τους 30 κόμβους, με την υπηρεσιακή να κυμαίνεται περί τους 25 κόμβουςΤο κεντρικό step μειώνει τις τριβές ενώ συνεισφέρει σε μια αποτελεσματική πλεύση
Η μέγιστη ισχύς ανέρχεται στους 600 συνολικά ίππους ενώ προσφέρεται και ένα ζεύγος κινητήρων ισχύος 440 ίππωνΗ ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή προσδίδει μια άλλη διάσταση στο εσωτερικό του σκάφους και φυσικά, φρέσκο αέραΤο πρυμναίο καθιστικό προστατεύεται μερικώς από την πολυεστερική οροφή
Στο πρωραίο τμήμα προσφέρονται στρώματα ηλιοθεραπείαςΗ πολυχρηστικότητα του πρυμναίου καθιστικού είναι εμφανής, τόσο όταν το τραπέζι είναι κλειστό......όσο και όταν αναπτύσσεται δημιουργώντας μια υπαίθρια τραπεζαρία...
...ενώ, με την προσθήκη στρωμάτων μεταμορφώνεται σε στρώμα ηλιοθεραπείαςΣτην επιμέλεια των χώρων συνεισφέρουν οι ευρύχωροι αποθηκευτικοί χώροιΤην ασφαλή διέλευση στο σκάφος εξασφαλίζουν τόσο η πρυμναία πλατφόρμα όσο και η ηλεκτρουδραυλική πασαρέλα
Ένα bbq περιλαμβάνεται στο εξοπλισμότου wet bar......καθώς επίσης και ένα ψυγείο, προσφέροντας επάρκεια αγαθών στο κύριο κατάστρωμαΗ κονσόλα του πιλοτηρίου επενδύεται από ποιοτικά πλαστικά, με πολύ καλή συναρμογή
Το joystick εξασφαλίζει στο σκάφος χειρισμούς ακριβείας, ιδιαίτερα χρήσιμους στο λιμάνιΗ φωτεινότητα και η καλαισθησία αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του εσωτερικούΗ επιπλοσύνθεση της κουζίνας, πέρα από όλες τις απαραίτητες συσκευές, περιλαμβάνει και μια μικρή επίπεδη τηλεόραση
Το skylight συνεισφέρει στην είσοδο φυσικού φωτισμού στο κατώτερο κατάστρωμαΈνα διπλό κρεβάτι συγκαταλέγεται στον εξοπλισμό της πρωραίας καμπίναςΣτη βάση του κρεβατιού φιλοξενούνται χρήσιμοι χώροι αποθήκευσης
Οι δύο μονές κουκέτες της πρυμναίας καμπίνας ενώνονται δημιουργώντας ένα διπλό κρεβάτιΣτο επιμελημένο μηχανοστάσιο φιλοξενούνται οι δύο μηχανές, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για επιθεώρηση ή σέρβιςΚάτοψη του κύριου καταστρώματος
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.