Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Chris Craft


Η επωνυμία Chris Craft αποτελεί έναν θρύλο στο χώρο των σκαφών αναψυχής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ονομασία αυτή έχει επικρατήσει μέχρι τις μέρες μας ως συνώνυμο του σκάφους αναψυχής.

Η ιστορία των θρυλικών αυτών σκαριών, ξεκινά το 1874 από τον ιδρυτή Christopher Columbus Smith  και τον αδελφό του Henry και ναυπηγούσαν άνετα καλοσχεδιασμένα σκάφη με προσοχή στη λεπτομέρεια. Σημερινό χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γνωστό μοντέλο Dart. Το εν λόγω σκάφος εκτείνεται στα 13.3 μέτρα και αποτελεί υπόδειγμα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Η φαρδιά πρύμνη του είναι επενδυμένη από ξύλο τικ ενώ διατίθεται ταμπούκι στο οποίο φυλάσσεται η πτυσσόμενη σκάλα. Στο κύριο κατάστρωμα και στη αριστερή πλευρά υπάρχει ένα ευρύχωρο πρυμνιό σαλόνι αποτελούμενο από δύο αντικριστούς καναπέδες ικανούς να φιλοξενήσουν άνετα τέσσερα άτομα.

Πιο μπροστά και στην αριστερή πλευρά, είναι εγκατεστημένος ένας επιπλέον καναπές καθώς και πλήθος αποθηκευτικών χώρων ενώ διατίθεται και πλήρως εξοπλισμένο wet bar καθιστώντας το κύριο κατάστρωμα πλήρες από άποψη εξοπλισμού.

Το πιλοτήριο είναι ευρύχωρο και εργονομικά σχεδιασμένο και εκτείνεται σε δύο επίπεδα στο ένα εκ των οποίων είναι εγκατεστημένα τα ενδεικτικά όργανα των μηχανών , το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, ενώ στο άλλο βρίσκονται τα χειριστήρια και οι ηλεκτρικοί διακόπτες.

Πλώρα τα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας, ενώ κατάπλωρα, ο καπετάνιος μπορεί να δουλέψει με μεγάλη ασφάλεια, εξαιτίας της ανισόπεδης διάταξης που είναι εγκατεστημένο το ταμπούκι.

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
Στο εσωτερικό η πρόσβαση πραγματοποιείται από μια φαρδιά φάλκα και οδηγεί στον κεντρικό χώρο, αριστερά του οποίου βρίσκεται το σαλόνι και δεξιά η κουζίνα.
Το σαλόνι, αποτελείται από έναν ημικυκλικό καναπέ και ένα πτυσσόμενο τραπέζι, ενώ υπάρχουν επιπλοσυνθέσεις από καλοδουλεμένο ξύλο αρίστης ποιότητας.

Κύριο χαρακτηριστικό της κουζίνας είναι ένα μεγάλο και μακρόστενο φινιστρίνι που επιτρέπει τον εύκολο εξαερισμό και φωτισμό της, ενώ στην επιπλοσύνθεση είναι εντοιχισμένος και ένας φούρνος μικροκυμάτων.

Σχετικά με τις καμπίνες του σκάφους κρίνονται καταρχήν άνετες  εξαιτίας των μεγάλων διαστάσεών τους. Κατασκευαστική καινοτομία στην πλωριά, αποτελεί μια ξύλινη κατασκευή στην οροφή της που πλαισιώνει το hatch και διαθέτει τον κεντρικό φωτισμό.
Η  πρόωση του σκάφους είναι δυνατόν να επιτευχθεί είτε από βενζινοκινητήρα 420 ίππων είτε από πετρελαιοκινητήρες με ισχύ από 420 έως 480 ίππους.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως το νέο μοντέλο της Chris Craft συνεχίζει την παράδοση και αποτελεί ένα καλοσχεδιασμένο και διαχρονικής αξίας σκάφος, που μπορεί να προσφέρει ιδανικές διακοπές στα έξι άτομα που μπορεί να φιλοξενήσει.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ολικό μήκος: 13.3 μέτρα // .43’6"
Πλάτος: 4.27 μέτρα //  14’0"
Βάρος: 12,272 κιλά.
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 1,512 λίτρα.
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού:  360 λίτρα.
Δεξαμενή αποβλήτων:  189 λίτρα.
Βύθισμα:  96.5 εκατοστά.
Κινητήρες
Βενζίνης:   Volvo T - 8.1 GXI (T- 420 PSHP)
Πετρελαίου: Volvo T- TAMD74L-EDC – (T - 430 HP)
Volvo T- TAMD74P-EDC – (T - 480 HP)
Yanmar T – 6LY2ASTP – (T – 440 HP)
Cummins T - C450 – (T - 450 HP)
Cummins T - C480 – (T - 480 HP)

<< Επιστροφή στην Αρχική σελίδα

Το νέο σκαρί της Chris CraftΠιλοτήριο-εργαλείοΤο κατάστρωμα
Το ΣαλόνιΗ κουζίναΗ πλωριά καμπίνα
Οι καναπέδες
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.