Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Antarès 12, Flyer 12, Flyer 7.50


ΝΕΑ ΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒENETEAU

Επιμέλεια: Αιμίλιος Χατζηδάκης

Το γαλλικό ναυπηγείο Beneteau παρουσίασε τον προηγούμενο μήνα τρία νέα μηχανοκίνητα σκάφη, τα μοντέλα Antarès 12,  Flyer 12 και Flyer 7.50 σε δύο εκδόσεις (open με γάστρα που διαθέτει αναβαθμίδες και σε έκδοση Walkaround).

Το ναυπηγείο Beneteau έχει μεγάλη παράδοση στην κατασκευή μηχανοκίνητων σκαφών η οποία ξεκινά από το 1912 όταν από την οικογενειακή επιχείρηση  Beneteau προέκυψε το πρώτο μηχανοκίνητο.

Τα τρία νέα, λοιπόν, σκάφη  έρχονται να εμπλουτίσουν την πλούσια γκάμα από 22 πλέον τύπους μηχανοκίνητων σκαφών.

Οι προδιαγραφές των νέων Beneteau είναι υψηλές και οι δυνατότητες τους καλύπτουν πολλές κατηγορίες του αγοραστικού κοινού. Όλα τα νέα μοντέλα είναι καλαίσθητα, γρήγορα και ευκολόχρηστα ενώ υπόσχονται πολύ καλά επίπεδα πλεύσεως.

Flyer 750 ΟPEN
Το μικρότερο από τα νέα μοντέλα έχει ελληνικές ρίζες αφού είναι σχεδιασμένο από έναν έλληνα σχεδιαστή τον Α. Βολάνη. Το σκάφος έχει μήκος 7.20 μέτρα τα οποία έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρο.
.
Το Flyer 750 open απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που επιθυμεί γρήγορους ημερήσιους πλόες ενώ αντεπεξέρχεται πλήρως στις απαιτήσεις των θαλασσίων χόμπι. Οι διαστάσεις του άλλωστε το καθιστούν ευκολόχρηστο καθώς είναι δυνατή η μεταφορά του με χρήση τρέιλερ.

Παρατηρώντας το σκάφος εξωτερικά, βλέπουμε ένα καλαίσθητο σύνολο σε μπλε σκούρα απόχρωση με πλευρικές διακοσμήσεις από μοντέρνες πινελιές γαλάζιας και γκρι απόχρωσης, ενώ προς την πρύμνη ο καρό σχεδιασμός προσδίδει αγωνιστικό ύφος.
Το ανοξείδωτο περιμετρικό ρέλι, συμβάλει καθοριστικά στην αισθητική του σκάφους, όπως επίσης και η κεντρική κονσόλα με το ειδικό πλεξιγκλάς σε πράσινη απόχρωση.
Η γάστρα του είναι εφοδιασμένη με αναβαθμίδες(step). Αυτό πρακτικά σημαίνει λιγότερες τριβές της γάστρας στο νερό ώστε να επιτυγχάνονται υψηλές ταχύτητες με χαμηλή κατανάλωση.

Το κατάστρωμα του νέου Flyer 750 είναι ευρύχωρο εξασφαλίζοντας στους επιβάτες άνεση. Σημείο αναφοράς αποτελεί αναμφίβολα ο άριστος σχεδιασμός του πιλοτηρίου. Η κονσόλα των οργάνων πλοήγησης διαθέτει κυκλικό σχεδιασμό με μπλε επένδυση στο χρώμα του σκάφους και είναι καλαίσθητη ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση και κυρίως λειτουργικότητα τα όργανα και τα χειριστήρια της μηχανής.

Στην αριστερή πλευρά του πιλοτηρίου υπάρχει πρόσβαση του χώρου κάτω από αυτό, ο οποίος φωτίζεται επαρκώς από τα δύο μικρά τζάμια που βρίσκονται στο μπροστινό του σημείο. Ο συγκεκριμένος χώρος κρίνεται ως ιδιαίτερα πρακτικός. Στο εμπρόσθιο μέρος του το πιλοτήριο διαθέτει διπλό κάθισμα. Πλώρα και πρίμα, προσφέρονται δύο αναπαυτικοί καναπέδες κάτω από τους οποίους υπάρχουν χρήσιμοι αποθηκευτικοί χώροι.

Σχετικά με την προωστήρια δύναμη του σκάφους αυτή μπορεί να προέλθει είτε από έναν εξωλέμβιο κινητήρα, ισχύος έως 300 ίππους, είτε από ζεύγος εξωλέμβιων με ισχύ έως 140 ίππους έκαστος.

Το μοντέλο Flyer 750 προσφέρεται και σε μια έκδοση walk around. Η ειδοποιός διαφορά του εν λόγω μοντέλου με το Flyer 750 Open εστιάζεται στην ύπαρξη μικρής καμπίνας για δύο άτομα εξαιτίας της οποίας διαφοροποιείται και το κατάστρωμα στην περιοχή της πλώρης. Αυτή η διάταξη έχει ως αποτέλεσμα το σκάφος να ζυγίζει 180 κιλά επιπλέον, η κινητήριος δύναμη όμως παραμένει η ίδια.  Εξαιτίας της καμπίνας αλλάζει και η χρήση του σκάφους, αφού επιτρέπει σε δύο άτομα τη διανυκτέρευση.

Στη μικρή καμπίνα περιλαμβάνεται μια μικρή και πρακτική κουζίνα, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό έχει προβλεφθεί και χημική τουαλέτα. Το κατάστρωμα είναι δυνατόν να παραγγελθεί και με επένδυση ξύλου τικ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 7,20 μέτρα
Μήκος γάστρας: 7,00 μέτρα
Πλάτος: 2,52m
Βάρος: 1880 κιλά (open), 2060 κιλά (wa)
Βύθισμα: 0,45 / 0,80 μέτρα
Δεξαμενή καυσίμων: 285 λίτρα
Μέγιστη ισχύς: 300 ίπποι.
Mέγιστη ταχύτητα: 45 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 30 κόμβοι

Ενδεικτική τιμή Flyer 750 Open: 25.330 € (χωρίς ΦΠΑ και κινητήρα).                       
Ενδεικτική τιμή Flyer  750 walk around: 29.200 € (χωρίς ΦΠΑ και κινητήρα).FLYER 12
Η αρχιτεκτονική του νέου Flyer 12 κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα καθιστώντας το νέο γαλλικό κουπέ άκρως ανταγωνίσιμο.

Η εξωτερική όψη του σκάφους θα λέγαμε ότι εντυπωσιάζει αφού η γάστρα του διαθέτει έντονο κόκκινο χρώμα, απόχρωση ασυνήθιστη και παράλληλα καλαίσθητη. 

Σημείο αναφοράς αποτελεί η κομψή υπερκατασκευή η οποία διαθέτει περιμετρικά μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και μεγάλη ανοιγόμενη οροφή.

Το σκάφος εκτείνεται σε δύο άνετα και πρακτικά καταστρώματα. Στο κύριο κατάστρωμα συναντάμε μια φαρδιά πλατφόρμα και πιο μπροστά το ευρύχωρο υπαίθριο καθιστικό, που διαθέτει έναν μεγάλο καναπέ και καταλαμβάνει όλο το εσωτερικό πλάτος του καταστρώματος. Χρήσιμη κατασκευαστική λεπτομέρεια αποτελεί η επιμήκυνση της οροφής της υπερκατασκευής προς τα πίσω  προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο ένα μέρος του καταστρώματος.

Μια μεγάλη συρόμενη πόρτα επιτρέπει την είσοδο στο εσωτερικό το οποίο είναι άνετο, λειτουργικό και με μεγάλο εσωτερικό ύψος.

Στη δεξιά πλευρά του σκάφους είναι εγκατεστημένο το καθιστικό /τραπεζαρία και αντικριστά η επιπλοσύνθεση της κουζίνας.

Μπροστά από το σαλόνι βρίσκεται το πιλοτήριο που απαρτίζεται από μία ευρύχωρη κονσόλα και έναν διπλό καναπέ ενώ η ορατότητα από τη θέση του κυβερνήτη είναι άριστη.
Στο κατώτερο κατάστρωμα συναντάμε δύο άνετες καμπίνες με αποκλειστικές τουαλέτες και ένα μπάνιο ενώ διαθέτουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 12,62 μέτρα
Μήκος γάστρας: 11,98 μέτρα
Πλάτος: 3,99 μέτρα
Βάρος: 8895 κιλά
Δεξαμενές καυσίμων: 1200  λίτρα
Δεξαμενή νερού: 320 λίτρα
Μέγιστη ισχύς: 2 x 370 ίπποι.
Mέγιστη ταχύτητα: 35 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 29 κόμβοι
Αριθμός καμπίνων: 2

Ενδεικτική τιμή  Flyer  12 (με κινητήρες diesel Volvo D6 2 x 370): 290 900 € (χωρίς ΦΠΑ).ΑΝΤΑRES 12
Το νέο Antares 12 βασίζεται στο καλούπι του Flyer 12, αλλά διαθέτει ένα ακόμα κατάστρωμα προσφέροντας έτσι επιπλέον χώρους. Σχεδιαστικά το κατάστρωμα του fly bridge πρωτοπορεί με μια καλοσχεδιασμένη κονσόλα εγκατεστημένη στην πίσω πλευρά του fly μπροστά από την οποία υπάρχει ένα μεγάλο υπαίθριο καθιστικό. Θεωρείται ευνόητο ότι η θέα από το συγκεκριμένο κατάστρωμα είναι προνομιούχα.

Το Antares 12 επιτυγχάνει υψηλές επιδόσεις ταχύτητας και συνεργάζεται αρμονικά με το νέο σύστημα πρόωσης IPS της Σουηδικής Volvo Penta.

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι στα νέα μηχανοκίνητα σκάφη έχει εφαρμοσθεί η πολυετής πείρα του ναυπηγείου στην κατασκευή μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών  σκαφών και έχει αξιοποιηθεί ιδανικά το κάθε εκατοστό τους ώστε να εξασφαλίζεται άνετη διαβίωση στους επιβάτες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 12,62 μέτρα
Μήκος γάστρας: 11,98 μέτρα
Πλάτος: 3,99 μέτρα
Βάρος:  9.900 κιλά
Βύθισμα: 0,84/1,16 μέτρα
Δεξαμενές καυσίμων: 2 x 600 λίτρα
Δεξαμενή νερού: 320 λίτρα
Μέγιστη ισχύς: 2 x 370 ίπποι.
Mέγιστη ταχύτητα: 29.5 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 23 κόμβοι
Αριθμός καμπίνων: 2

Ενδεικτική τιμή Antarès 12 (με κινητήρες diesel Volvo D6,  2 x 370hp) : 295.000 € (χωρίς ΦΠΑ)

 

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. ΠOΣΕΙΔΩΝOΣ 11, ΑΛΙΜOΣ,
ΤΗΛ.: 9896000, 9850.122-8, FAX: 9850.130,
www.vernicos.gr - e-mail: info@vernicos.gr

Τα νέα Flyer 750Τα τρία νέα Flyer 750 σε δράσηΤο πιλοτήριο των Flyer 750 διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό
Το Flyer 750 αναπτύσσει υψηλή μέγιστη ταχύτητα που αγγίζει τους 45 κόμβουςΤο σκάφος μπορεί να δεχθεί στην πρύμνη του δύο εξωλέμβιους κινητήρες με ισχύ 140 ίππων έκαστοςΔιακρίνεται καθαρά η γάστρα του νέου μοντέλου η οποία διαθέτει αναβαθμίδες(step)
Το σκάφος εν στάσηΤο μοντέλο Flyer 750 walk around εν πλωΗ καμπίνα του Flyer 750 walk around διαθέτει στη αριστερή πλευρά μια πρακτική επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει νεροχύτη και εστία
Η πλώρη του Flyer 750 walk around καλύπτεται από άνετα μαξιλάριαΚάτω από τα μαξιλάρια της πλώρης, κρύβεται το βαθύ ταμπούκι της άγκυρας και ο ηλεκτρικός εργάτηςΤο πιλοτήριο του Flyer 750 walk around συνοδεύεται από δύο αναπαυτικά καθίσματα
Για το κατάστρωμα του Flyer 750 έχουν προβλεφθεί διάφορες λειτουργικές λύσεις όπως το πρακτικό πτυσσόμενο τραπέζιΔίπλα από το πιλοτήριο διακρίνεται η είσοδος στο εσωτερικόΤο Flyer 12 εν στάση
Το Flyer 12 αναπτύσσει υψηλές επιδόσεις και είναι πολύ ευέλικτοΗ εκκίνηση του Flyer 12 είναι ακαριαία και φθάνει γρήγορα το μέγιστο των στροφώνΣτον Flyer 12 είναι δυνατή η τοποθέτηση προπέλας ελιγμών πλώρης (bow thruster)
Η οροφή του νέου coupe προσδίδει στο Flyer 12 άλλον αέρα!Στην πλωριά ζώνη χρησιμοποιούνται μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείαςΤο εσωτερικό του νέου Flyer 12 διαθέτει πλούσιο φυσικό φωτισμό
Η πλωριά καμπίνα του Flyer 12Το μπάνιο / w.c.Τα δύο νέα 12άρια σε αρμονική πλεύση
Το Antarès 12 εν στάσηΗ γάστρα του σκάφους σε πλήρη λειτουργίαΗ πλοήγηση από το fly είναι απολαυστική
Πλευρική όψη του νέου Antarès 12Το Antarès 12 άνωθενΤο πιλοτήριο του fly bridge
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.