Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Sea Ray 325 DA

Eπιμέλεια: Γιώργος Μεσημέρης

Το Sea Ray 325 αποτελεί μια ρηξικέλευθη πρόταση του ομώνυμου ναυπηγείου. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με την υψηλή ποιοτική στάθμη που έχει θέσει η αμερικάνικη εταιρεία - που ως γνωστόν ανήκει από το 1986 στον όμιλο Brunswick Corporation - και εφαρμόζεται στην σύγχρονη γραμμή παραγωγής της. Κατ’ αυτό τον τρόπο αντικατροπτίζεται η συσσωρευμένη γνώση που έχει προκύψει από το 1959, όντας ένα από τα πρώτα ναυπηγεία παγκόσμια που έκανε χρήση πολυεστέρα.

Το νέο σκαρί απευθύνεται στo κοινό που επιθυμεί ένα ευκολόχρηστο σκάφος, που να αντεπεξέρχεται επαρκώς στη διάνυση κοντινών και μεσαίων υδάτινων δρομολογίων -με ικανοποιητικές μάλιστα επιδόσεις υπηρεσιακής και μέγιστης ταχύτητας- και να μπορεί να κοιμίσει άνετα έως τέσσερα άτομα.

Οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 9,47 x 2,90 μέτρα και εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν στην εργονομία και τη λειτουργικότητα δημιουργώντας ένα σκάφος πρακτικό και παράλληλα καλαίσθητο.

Eξωτερικά χαρακτηρίζεται από το ημιτονοειδές σχήμα της γάστρας, που διαθέτει σκούρα απόχρωση του μπλε και συνδυάζεται με την μπλε τέντα του roll bar ενώ οι καμπύλοι αεραγωγοί συνεισφέρουν στην αισθητική αρμονία του.

Το πιλοτήριο, οπτικά, υπόσχεται εύκολους χειρισμούς απαιτεί όμως το απαραίτητο χρονικό διάστημα εξοικείωσης. Η ποιότητα κατασκευής δείχνει πραγματικά καλή. Χάρη στο διαιρούμενο κάθισμα και ρυθμιζόμενο τιμόνι, ο οδηγός δεν θα νιώσει σε καμία περίπτωση περιορισμένος, καθώς, ανεξαρτήτως σωματότυπου, θα βρει τη θέση που του ταιριάζει. Το ταμπλό αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο βρίσκεται η πυξίδα, τα αναλογικά όργανα των μηχανών -με μαύρο καντράν απαλείφοντας την αντανάκλαση της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας-και της πλοήγησης. Στο δεύτερο επίπεδο είναι εγκατεστημένα ένας ηλεκτρονικός πίνακας και το σύστημα πλοήγησης και στο τρίτο συναντάμε τον ηλεκτρικό πίνακα και το vhf. Δεξιά από το κάθισμα βρίσκονται τα χειριστήρια των μηχανών και οι διακόπτες για το τριμάρισμα τους. Τέλος, το διαιρούμενο στο μέσον αλεξήνεμο, επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση προς την πλώρη ενώ προστατεύει επαρκώς το πιλοτήριο.

Ο σχεδιασμός του κύριου καταστρώματος είναι λειτουργικός και διαθέτει αριστερά ένα ημικυκλικό διπλό κάθισμα, απέναντι από το οποίο βρίσκεται το wet bar με πλήρη εξοπλισμό, περιλαμβάνοντας νιπτήρα, ψυγείο και αποθηκευτικούς χώρους. Προς την πρύμνη είναι τοποθετημένος ένας καναπές που χωρά άνετα τέσσερα άτομα. Ο χώρος εάν και εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες, προστατεύεται επαρκώς από μια πρακτική τέντα που είναι ενσωματωμένη στο πολυεστερικό roll bar.

Η πρυμνιά πλατφόρμα διαθέτει ικανοποιητικές διαστάσεις με επακόλουθο την εύκολη διέλευση προς και από το σκάφος. Εκεί υπάρχει η υδραυλική εγκατάσταση με το ντους, καθώς και η μικρή πτυσσόμενη σκάλα που αποθηκεύεται σε αποκλειστικό ταμπούκι.

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Το εσωτερικό του Sea Ray 325 είναι φωτεινό εξαιτίας των πολλών hatches-πλευρικών και οροφής-και σε συνδυασμό με την φάλκα δημιουργείται το απαραίτητο ρεύμα για τον εξαερισμό. Ο τεχνητός φωτισμός εξυπηρετείται από φώτα δέσμης (σποτς) τοποθετημένα σε επίκαιρα σημεία. Σχετικά με τα χρησιμοποιούμενα υφάσματα και επενδύσεις, είναι σε αποχρώσεις του μπεζ και συνδυάζονται αρμονικά με τις καλοδουλεμένες ξύλινες επιφάνειες, δημιουργώντας ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα.

Ο κεντρικός χώρος περιλαμβάνει ένα άνετο καθιστικό - σύμφωνα με τις διαστάσεις του σκάφους- το οποίο μετατρέπεται εύκολα σε διπλό κρεβάτι στην βάση του οποίου προσφέρονται αποθηκευτικοί χώροι για τα κλινοσκεπάσματα ή την ένδυση. Επάνω από το καθιστικό έχει τοποθετηθεί ένας μεγάλος καθρέπτης που διαστέλλει οπτικά το εσωτερικό.

Ο χώρος της κουζίνας βρίσκεται στην δεξιά πλευρά και ενώ καταλαμβάνει μικρή επιφάνεια καταστρώματος και περιορισμένο όγκο, διαθέτει άριστη εργονομία που εξασφαλίζεται από πρακτικές επιπλοσυνθέσεις και πλούσιο εξοπλισμό όπως εστίες, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο, ανοξείδωτο νεροχύτη και ευρύχωρους αποθηκευτικούς χώρους

Αριστερά βρίσκεται ένας διθέσιος καναπές και απέναντι του, συναντάμε το dvd player και μια επίπεδη οθόνη δεκαπέντε ιντσών. Στην εναλλακτική έκδοση του σκάφους, στην θέση του διθέσιου καναπέ, προσφέρεται ένα τραπέζι με αντικριστά καθίσματα καταλαμβάνοντας όμως περισσότερο χώρο στο εσωτερικό. Πρίμα συναντάμε μια ακόμη καμπίνα με διπλό κρεβάτι και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το ντους / w.c.

Η βασική έκδοση του Sea Ray 325 περιλαμβάνει δύο κινητήρες βενζίνης της MercCruiser σε εσωεξωλέμβια διάταξη, με ισχύ 220 ίππους οι οποίοι περιστρέφουν τρίφτερες προπέλες, κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου, υπερνικώντας εύκολα την οπισθέλκουσα με αποτέλεσμα ικανοποιητικές επιδόσεις ταχύτητας. Εναλλακτικά, οι κινητήρες αντικαθίσταται με δύο δυνατότερους ισχύος 280 ίππων ή με ένα κινητήρα πετρελαίου με ισχύ 298 ίππους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 9.47 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2.90 μέτρα
Deadrise: 21 μοίρες
Βάρος: 4196 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 473,2 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 106 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής λυμάτων: 106 λίτρα
Βύθισμα: 114 εκατοστά
Κινητήρες: 220 ίπποι

Οι επιδόσεις ταχύτητας με δύο κινητήρες Mercruiser 280 ίππων φθάνουν τους 39 κόμβους μέγιστη στις 5000 σαλ και 29 κόμβους υπηρεσιακή στις 3000 σαλ.

Ενδεικτική τιμή με βασικό εξοπλισμό και 2 x 280 ΜPI Mercruiser: 125.000 € + ΦΠΑ

Πληροφορίες: SEA RAY (Η.Π.Α.) KAPPA MARINE S.A., ΛAMIAΣ 10, AΛIMOΣ 164 52, τηλ.: 9969.990-4, fax: 9969.526 www.kappamarine.gr - info@kappamarine.gr

H πλεύση του 325 εκτιμάται σε πολύ καλά επίπεδαΑναπτύσσοντας υψηλή ταχύτηταΤο σκάφος διαθέτει άρτιες ναυπηγικές γραμμές
Πανοραμική άποψηΗ πρόσβαση από την πρύμνη είναι άνετη και εύκοληΤο πιλοτήριο είναι πλήρες εξοπλισμού ενώ διαθέτει ελεύθερο χώρο για επιπλέον προαιρετικό
Το σύστημα πλοήγησης από τη Ray marineΤο υπαίθριο καθιστικό περιλαμβάνει δύο καναπέδεςΟ καλαίσθητος εσωτερικός χώρος
Η εναλλακτική έκδοση με το τραπέζι και τα αντικριστά καθίσματαΟ καναπές…… μετατρέπεται εύκολα σε κρεβάτι
Η κουζίνα διαθέτει εργονομικό και λειτουργικό σχεδιασμόΤο ντους / w.c.Η πρυμναία καμπίνα μπορεί να συμπεριλάβει μια επίπεδη τηλεόραση
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.