Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Atlantis 50


Από τον: Αιμίλιο Χατζηδάκη

Τα σκάφη Atlantis αποτελούν μια ιδιαίτερη πρόταση ενώ κατασκευάζονται στο ομώνυμο ναυπηγείο που εδρεύει στην Piacenza της Ιταλίας και ανήκει στον όμιλο στον όμιλο Azimut – Benetti.

Κύρια χαρακτηριστικά όλης της γκάμας –που αποτελείται από έξι σκάφη που ξεκινάνε από 35 πόδια και καταλήγουν στα 55 πόδια- αποτελούν οι μοντέρνες γραμμές και η πολυτέλεια.

Το Atlantis 50 με διαστάσεις 15,20 x 4,50 μέτρα, διαθέτει δύο καταστρώματα ενώ οι τρεις καμπίνες του είναι εφοδιασμένες με δύο διπλά κρεβάτια και δύο μονά, το ένα δίπλα στο άλλο, αποφεύγοντας την λύση από κουκέτες, διάταξη που την συναντάμε σε σκάφη μεγαλύτερου μεγέθους. Σχετικά με τις μηχανές του έχουν ισχύ 2 x 715 ίππους.

Κύριο χαρακτηριστικό του σκάφους αποτελεί η γυάλινη οροφή που αποτελείται από υαλοπίνακες τοποθετημένους σε ειδικά πλαίσια που ανοίγουν ηλεκτρικά, αποκαλύπτοντας το κύριο κατάστρωμα.

Το Atlantis 50 διαθέτει μοντέρνες γραμμές, με εστιακό σημείο τα κεντρικά φινιστρίνια στη γάστρα η οποία είναι βαμμένη σε μπλε απόχρωση.

Το κύριο κατάστρωμα είναι μεγάλο και ευρύχωρο ενώ η εργονομία του το καθιστό πρακτικό και άνετο. Στη δεξιά πλευρά αναπτύσσεται το πιλοτήριο, που περιλαμβάνει μια μεγάλη κονσόλα. Σε αυτή είναι τοποθετημένα σε διάφορα επίπεδα, τα ενδεικτικά όργανα των κινητήρων ενώ σε κεντρικό σημείο είναι εγκατεστημένη μια επίπεδη οθόνη υγρών κρυστάλλων πολλαπλών ενδείξεων.

Το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το χειριστήριο της προπέλας ελιγμών πλώρης (bow thruster), για το εύκολο μανουβράρισμα του σκάφους στο λιμάνι. Σε κεντρικό σημείο ωστόσο συναντάμε και τους δύο αεραγωγούς του κλιματισμού, που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες άνεσης στην ζώνη του πιλοτηρίου.

Στη δεξιά πλευρά διατίθεται ένα διπλό κάθισμα ενώ πίσω από το πιλοτήριο συναντάμε μια πλήρη επιπλοσύνθεση κουζίνας με όλες τις απαραίτητες συσκευές. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το υπαίθριο καθιστικό, αποτελούμενο από άνετους καναπέδες που περιβάλλουν ένα ξύλινο και καλαίσθητο τραπέζι.

Ο εν λόγω χώρος καλύπτεται από μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη γυάλινη οροφή, που όταν είναι κλειστή επιτρέπει την διέλευση του φωτός, αποτρέποντας την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ όταν είναι ανοικτή καθιστά το κατάστρωμα ευχάριστο, προσδίδοντας μια ιδιαιτερότητα στο σκάφος συμβάλλοντας παράλληλα και στην άρτια αισθητική του.

Πρίμα η ζώνη ηλιοθεραπείας περιλαμβάνει δύο στρώματα, ενώ κατάπρυμα βρίσκεται μια μεγάλη πλατφόρμα επενδυμένη από ξύλο τικ, ερχόμενη σε πλήρη αρμονία με το επίσης επενδυμένο κατάστρωμα. Πλώρα συναντάμε ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας ενώ όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται εύκολα χάρη στις μεγάλες επιφάνειες, τα βαθιά ταμπούκια και την χρήση ηλεκτρικού εργάτη για την άγκυρα που είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί με ποδόπληκτρα.

Το κατώτερο κατάστρωμα διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό, με κυρίαρχα χρώματα το καφέ και το μαύρο για τις επιπλοσυνθέσεις και το πάτωμα και απόχρωση του λευκού για τις υφασμάτινες επενδύσεις. Ο φωτισμός προέρχεται κυρίως από φώτα δέσμης οροφής (σποτς) με τετράγωνο πλαίσιο.

Διερχόμενοι στο εσωτερικό ο πρώτος χώρος είναι το καθιστικό, που περιλαμβάνει έναν γωνιακό καναπέ και ένα ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος τραπέζι, με μεγάλη βάση ορθογώνιου σχήματος. Στην αριστερή πλευρά συναντάμε τον χώρο της κουζίνας ενώ κατάπλωρα βρίσκεται μια πολυτελής καμπίνα με υπέρδιπλο κρεβάτι και αποκλειστικό λουτρό.

Δύο επιπλέον καμπίνες είναι εγκατεστημένες πρίμα και διαθέτουν δύο κουκέτες και ένα διπλό κρεβάτι αντίστοιχα ενώ εξυπηρετούνται από ένα λουτρό / w.c. εγκατεστημένο στην αριστερή πλευρά.

Για την πρόωση του σκάφους χρησιμοποιούνται δύο εσωλέμβιοι πετρελαιοκινητήρες με ισχύ 715 ίππους έκαστος προσδίδοντας στο σκάφος ικανοποιητικές επιδόσεις ταχύτητας που φθάνουν τους 36 κόμβους η μέγιστη και 32 κόμβους η υπηρεσιακή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος:15,20 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,50 μέτρα
Aριθμός καμπίνων: 3+1
Αριθμός κρεβατιών: 6+1
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 1900 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 500 λίτρα
Κινητήρες: Volvo D12 2 x 715 ίπποι

Το σκάφος με μια ματιά
Εξαιρετικός σχεδιασμός με γυάλινη οροφή
Πλήρης κουζίνα στο κύριο κατάστρωμα
Κλιματισμός στο πιλοτήριο
Τρεις καμπίνες με διπλά και μονά κρεβάτια στο ίδιο επίπεδο

Πληροφορίες: MPM Marine Hellas, Λευκάδος 4, 16673 Βούλα τηλ.: 210 8955091

Αποψη του σκάφους άνωθενΤο σκάφος είναι ευέλικτο και πραγματοποιεί μικρό κύκλο στροφήςΠανοραμική άποψη με την γυάλινη οροφή ανοικτή
Η πρυμναία πλατφόρμα διαθέτει μεγάλες διαστάσειςΤο εστιακό σημείο του σκάφους αποτελεί η γυάλινη οροφήΑποψη της πρύμνης
Στο κύριο κατάστρωμα συναντάμε μια πλήρη επιπλοσύνθεση κουζίναςΤο πιλοτήριο εκτός από εργονομικό, διαθέτει και κλιματισμόΤο καθιστικό στο εσωτερικό
Δίπλα στο καθιστικό σηματοδοτείται και η πρόσβαση στην πρυμναία καμπίναΑποψη της κουζίναςΗ επιπλοσύνθεση της κουζίνας διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους
Αποψη της πρωραίας καμπίναςΑποψη πρυμναίας καμπίνας με δύο μονά κρεβάτιαΤο λουτρό που εξυπηρετεί τις πρυμναίες καμπίνες
Το λουτρό της πρωραίας καμπίναςΚάτοψη του κύριου καταστρώματος με κλειστή την οροφήΚάτοψη του κύριου καταστρώματος με την οροφή ανοιγμένη
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.