Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Galeon 440 Fly


Το Galeon 440 fly αποτελεί ένα πολυεστερικό ταχύπλοο προερχόμενο από το ομώνυμο πολωνικό ναυπηγείο. Αντεπεξέρχεται επαρκώς στη διάνυση μεγάλων υδάτινων αποστάσεων – με ικανοποιητικές επιδόσεις – και μπορεί να κοιμίσει έως έξι άτομα.

Οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 13,42 x 4,10 μέτρα και εκτείνεται σε τρία καταστρώματα. Το ναυπηγείο μέσω του σχεδιαστή Tony Castro, κατασκεύασε ένα ποιοτικό σκάφος με κλασσικές γραμμές.

Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη υπερκατασκευή, στην κορυφή της οποίας διατίθεται fly bridge ενώ τα πλευρικά παράθυρα καλύπτουν σχεδόν όλη την επιφάνεια της.

Το πιλοτήριο στο fly είναι εγκατεστημένο στη δεξιά πλευρά. Διαθέτει διπλό κάθισμα, ενώ η κονσόλα εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Το τετρακτινικό τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο, ώστε να παρέχει εύκολη και άνετη πλοήγηση ενώ διαθέτει αντιολισθητική επένδυση. Η πυξίδα και τα αναλογικά όργανα των μηχανής και της πλοήγησης βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο της κονσόλας. Στο κατώτερο επίπεδο είναι τοποθετημένα το gps και οι ηλεκτρικοί διακόπτες ενώ δεξιά είναι εγκατεστημένα τα χειριστήρια των μηχανών. Το αλεξήνεμο έχει ικανοποιητικές διαστάσεις και προστατεύει επαρκώς.

Αριστερά του πιλοτηρίου συναντάμε το στρώμα ηλιοθεραπείας που χωρά δύο άτομα. Πίσω από το πιλοτήριο προσφέρεται το υπαίθριο καθιστικό, αποτελούμενο από έναν τετραθέσιο καναπέ και ένα ρυθμιζόμενο τραπέζι, ενώ υπάρχει και ένα wet bar που διαθέτει νεροχύτη και ψυγείο.

Στην πρυμναία περιοχή του κύριου καταστρώματος βρίσκεται ένα επιπλέον καθιστικό που μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα. Η πρόσβαση στην πρωραία περιοχή επιτυγχάνεται διαμέσου των άνετων πλευρικών διαδρόμων. Εκεί προσφέρεται ένα διθέσιο στρώμα ηλιοθεραπείας..

Το δάπεδο στα καταστρώματα είναι επενδυμένο από ξύλο τικ με μαύρους αρμούς συνεισφέροντας στην αντοχή και στην αισθητική. Κατασκευαστική λεπτομέρεια αποτελεί το φως με μπλε λαμπτήρα που είναι ενσωματωμένο στα ρίχτια της σκάλας και σε συνδυασμό με τα φώτα δέσμης (spots) στην οροφή της υπερκατασκευής, προσδίδεται μια επίσημη και πολυτελή αίσθηση στο σκάφος.

Η είσοδος στο εσωτερικό του κυρίου καταστρώματος πραγματοποιείται μέσω μιας γυάλινης ευρύχωρης συρόμενης πόρτας. Το εσωτερικό είναι ευήλιο χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που διαθέτει η υπερκατασκευή, ενώ ο χρωματισμός αποτελεί ένα συνδυασμό της μπεζ απόχρωσης των καθισμάτων, της καφέ απόχρωσης των επίπλων και της σκούρας μπεζ απόχρωσης της μοκέτας.

Το καθιστικό είναι αρκετά ευρύχωρο και διαθέτει ένα τετραθέσιο καναπέ και τραπέζι, έναν μικρότερο διθέσιο καναπέ που βρίσκεται αντικριστά καθώς και ηχητική εγκατάσταση και επίπεδη τηλεόραση. Υπάρχουν άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι και το καθιστικό χωρίζεται από τους υπόλοιπους χώρους μέσω της ανισόπεδης διάταξης. Μετά το καθιστικό, συναντάμε την εργονομική και πολύ καλής ποιότητας κουζίνα η οποία διαθέτει πλήρη εξοπλισμό (φούρνο μικροκυμάτων, πάγκο εργασίας, ψυγείο, ανοξείδωτο νεροχύτη, εστίες).

Στη δεξιά πλευρά, είναι τοποθετημένο το εσωτερικό πιλοτήριο. Το τιμόνι του είναι ιδιαίτερα κομψό με ξύλινη επένδυση ενώ όπως και στο πιλοτήριο στο fly, υπάρχει διθέσιο κάθισμα οδηγού. Εκτείνεται σε δύο επίπεδα και το σχήμα του είναι εργονομικό, αν και η πληθώρα των ενδείξεων και των διακοπτών απαιτεί κάποιο χρόνο εξοικείωσης από τον πλοηγό. Στο πρώτο επίπεδο είναι εγκατεστημένα η πυξίδα, το gps, και η πλειοψηφία των αναλογικών οργάνων πλοήγησης και μηχανών, ενώ στο δεύτερο επίπεδο βρίσκουμε τους ηλεκτρικών διακοπτών, βυθόμετρο, ραντάρ και το vhf. Στα δεξιά του οδηγού είναι τοποθετημένα τα χειριστήρια των μηχανών.

Μεταξύ της κουζίνας και του πιλοτηρίου, βρίσκεται η σκάλα που οδηγεί στο κατώτερο κατάστρωμα που υπάρχουν οι καμπίνες. Προσφέρονται τρεις καμπίνες, η κύρια βρίσκεται στη πλώρη και διαθέτει king size κρεβάτι, διπλό καναπέ και πολλούς χώρους αποθήκευσης. Ο φυσικός φωτισμός είναι επαρκής χάρη στο hatch και τα οβάλ φινιστρίνια. Οι δυο άλλες καμπίνες βρίσκονται στη πρύμνη και διαθέτουν από δύο μονά κρεβάτια έκαστη. Ο φυσικός φωτισμός είναι πιο περιορισμένος σε σχέση με τη κύρια καμπίνα, αλλά τα φώτα δέσμης που είναι εγκατεστημένα αναπληρώνουν επαρκώς. Οι τρεις καμπίνες εξυπηρετούνται από δύο άνετα λουτρά / wc.

Η βασική έκδοση διαθέτει δύο μηχανές 430 ίππων Volvo Penta Diesel, ενώ με την εναλλακτική επιλογή τοποθέτησης των δυο μηχανών 480 ίππων της Volvo Penta το σκάφος ταξιδεύει με 30 κόμβους και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα περίπου στους 33 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 13,72 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,10 μέτρα
Βάρος: 14986 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 2 x 750 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 460 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής λυμάτων: 106 λίτρα
Βύθισμα: 120 εκατοστά
Κινητήρες: 2 x 430 – 575 HP

Πληροφορίες: Diamonds Ltd, Καραϊσκάκη 40, 166 75 Γλυφάδα, Αθήνα, τηλ. 210-9620320, www.diamonds.gr

Η πλεύση του Galeon 440 εκτιμάται ως ασφαλής και άνετηΗ μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στους 33 κόμβουςΣτην υπερκατασκευή ενσωματώνονται μεγάλες γυάλινες επιφάνειες
Πανοραμική άποψη του σκάφουςΤο Galeon 440 διαθέτει κλασσικό σχεδιασμόΗ πλοήγηση από το fly είναι απολαυστική
Η πρόσβαση από την πρύμνη καθίσταται άνεταΟ τεχνητός φωτισμός ομορφαίνει πολύ το σκάφοςΕυρύχωρη πρυμναία πλατφόρμα
Πανοραμική άποψη του fly bridgeΑποψη του εξωτερικού πιλοτηρίουΤο υπαίθριο καθιστικό στο ανώτερο κατάστρωμα
Διακρίνεται η σκάλα που συνδέει τα δύο καταστρώματαΤο υπαίθριο καθιστικό του κύριου καταστρώματοςΗ είσοδος στο εσωτερικό, αποτελούμενη από συρόμενους υαλοπίνακες
Η πρόσβαση στο σκάφος καθίσταται εύκοληΤο εσωτερικό καθιστικόΗ ανισόπεδη διάταξη «χωρίζει» το καθιστικό από τους άλλους χώρους
Η εργονομική κουζίναΤο εσωτερικό πιλοτήριοΗ πλωριά καμπίνα
Μια από τις καμπίνες στη πρύμνη
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.