Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Sessa Marine - Key Largo 28


Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη
Επιμέλεια: Γιώργος Α. Μεσημέρης

Το Key Largo 28 είναι ένα ποιοτικό πολυεστερικό σκάφος, το μεγαλύτερο από τα 11 συνολικά μοντέλα ανοικτού τύπου, που κατασκευάζει το ιταλικό ναυπηγείο Sessa Marine - που υφίσταται από το 1958, εδρεύει στο Cividate κοντά στη λίμνη Iseo και απαριθμεί 150 άτομα προσωπικό. Είναι σε θέση να διανύσει με άνεση μικρά και μεσαία δρομολόγια, συνοδευόμενο από ικανοποιητικές επιδόσεις ενώ μπορεί να κοιμίσει έως τέσσερα άτομα.

Οι διαστάσεις του σκάφους ανέρχονται στα 9,01x2.99 μέτρα και εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Οι σχεδιαστής της Sessa Marine, Christian Grande δημιούργησε ένα καλαίσθητο σκάφος με ημιτονοειδείς γραμμές και αρμονικούς χρωματικούς συνδυασμούς, προσδίδοντας μια άρτια αισθητική.

Κύριο χαρακτηριστικό του Key Largo 28 αποτελεί η ψηλή κουπαστή, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ωφέλιμο ύψος και επακόλουθο τον περιορισμό του σπρέι στο κατάστρωμα και τον μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το σκάφος αποτελεί το πολύ καλό φινίρισμα.

Το πιλοτήριο βρίσκεται στο κέντρο. Διαθέτει διπλό κάθισμα, στην πίσω πλευρά του οποίου είναι ενσωματωμένη μια επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει νεροχύτη, εστία και αποθηκευτικό χώρο. Η κονσόλα εκτείνεται σε δύο επίπεδα, με το τριακτινικό τιμόνι να διαθέτει αντιολισθητική επένδυση ενώ η πυξίδα και τα αναλογικά όργανα των μηχανών και της πλοήγησης βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο. Στο κατώτερο επίπεδο είναι τοποθετημένα το gps και οι ηλεκτρικοί διακόπτες ενώ στη δεξιά πλευρά είναι εγκατεστημένα τα χειριστήρια των μηχανών. Το αλεξήνεμο έχει μεγάλες διαστάσεις και προστατεύει επαρκώς τον χώρο.

Πίσω από το πιλοτήριο συναντάμε το καθιστικό, το οποίο διαθέτει έναν τριθέσιο καναπέ και ένα ρυθμιζόμενο τραπέζι ενώ στην πρωραία περιοχή βρίσκεται ένα στρώμα ηλιοθεραπείας που μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό σηματοδοτείται από μία συρόμενη φάλκα κατασκευασμένη από ύαλο, που είναι τοποθετημένη δίπλα στη κονσόλα. Η αρχιτεκτονική διάταξη είναι κλασσική αλλά συνδυάζεται με μοντέρνα έπιπλα και υλικά κατασκευής. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι τα καφέ, λευκό και μπεζ και σε συνδυασμό με τον κίτρινο φωτισμό δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που αποπνέει ηρεμία.

Στην αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένη η κουζίνα και διαθέτει στον εξοπλισμό της έναν ανοξείδωτο νεροχύτη εγκιβωτισμένο σε τετράγωνο ξύλινο πλαίσιο, που συνοδεύεται από μοντέρνο ανοξείδωτο μείκτη νερού ενώ δίπλα υπάρχει μια επιπλοσύνθεση στην οποία ενσωματώνεται το ψυγείο. Στην πρωραία περιοχή συναντάμε το καθιστικό που διαθέτει ένα τετραθέσιο καναπέ και ένα ρυθμιζόμενο τραπέζι, που συνδυάζονται στο κατάλληλο ύψος, δημιουργώντας ένα κρεβάτι για δύο άτομα. Δεξιά, είναι εγκατεστημένο το wc ενώ πίσω από την σκάλα υπάρχει χώρος που φιλοξενεί ένα κρεβάτι για δύο άτομα.

Η βασική έκδοση διαθέτει δύο μηχανές 250 ίππων και υπόσχεται υψηλές αποδόσεις αν και σχετικά απαιτητικές σε καύσιμα. Με τη συγκεκριμένη επιλογή το σκάφος αποκτά ιδιαίτερη ευελιξία και επιδόσεις ενώ η υπηρεσιακή ταχύτητα του σκάφους μπορεί να φθάσει με ευκολία τους 35 κόμβους και η μέγιστη τους 44 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 9,01 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,99 μέτρα
Βάρος: 3000 κιλά (χωρίς μηχανές)
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 800 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 110 λίτρα
Βύθισμα: 53 εκατοστά
Κινητήρες: 2 x 250 ίπποι

To σκάφος με μια ματιά
Αρτια αισθητική
Κατασκευή με ψηλή κουπαστή
Εργονομικά καταστρώματα
Μεγάλο και πρακτικό πιλοτήριο

Πληροφορίες: NIK. Ι. ΘEOXAPAKHΣ - MARINE DIVISION, ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΑΥΡΑΚΗ 27Β, ΡΕΝΤΗ, τηλ.: 4833.328-30, fax: 4833.325, e-mail: nisanae@tecklink.gr

Το σκάφος ξεχωρίζει για τις ημιτονοειδείς γραμμές τουΤο ευμέγεθες αλεξήνεμο εξασφαλίζει στεγνές πλεύσεις στον οδηγόΠέρα από καλαίσθητο, το σκάφος από αποδεικνύεται ιδιαίτερα πρακτικό
Οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του εκτιμώνται σε υψηλά επίπεδαΤο key largo 28 αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 44 κόμβων στις6000 σ.α.λ.Πανοραμική άποψη. Διακρίνονται τα κυκλικά φινιστρίνια
Τα ρέλια στην πλώρη δεν ενώνονται σχηματίζοντας διάδρομο. Διακρίνεται επίσης το flair της πλώρης στη γάστραΤο πιλοτήριο του σκάφους είναι εργονομικόΤο wet bar είναι ενσωματωμένο στο κάθισμα του πλοηγού
Οι επιπλοσυνθέσεις στην κουζίνα διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμόΑποψη του εσωτερικού καθιστικού……που μετατρέπεται σε κρεβάτι
Το διπλό κρεβάτι πρίμαΑποψη του wc με τον κυκλικό νεροχύτη και τον μοντέρνο μείκτη σε πρώτο πλάνο
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.