Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > ΑTLANTIS 55: Τρισδιάστατη Απόλαυση


Α
TLANTIS 55

Από τον Αιμίλιο Χατζιδάκη

To Atlantis 55 αποτελεί την ναυαρχίδα του ομώνυμου ιταλικού ναυπηγείου, που εδρεύει στην Piacenza της Ιταλίας και ανήκει στον όμιλο Azimut - Benetti. Με διαστάσεις 16,70 x 4,65 μέτρα, διακρίνεται από μοντέρνες γραμμές και ικανοποιητικές επιδόσεις ενώ πρωτοπορεί σε αισθητική και καινοτομία.

Κύριο χαρακτηριστικό του αποτελεί η -μοναδική-γυάλινη οροφή του, προσφέροντας άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικό ενώ συμβάλλει καθοριστικά στην όψη του, καθιστώντας το σκάφος μοναδικό.

Η οροφή είναι ανοιγόμενη, προσφέροντας ένα επιπλέον πλεονέκτημα το οποίο θα εκτιμήσουν όλοι ανεξαιρέτως: από τον καπετάνιο, που έχει την δυνατότητα μιας απολαυστικής πλοήγησης, ως το επιβατικό κοινό που θα ευχαριστηθεί την θαλάσσια διαδρομή.

Το κύριο κατάστρωμα είναι ενιαίο και ευρύχωρο ενώ η εργονομία του το καθιστά πρακτικό και άνετο. Στη δεξιά πλευρά αναπτύσσεται το πιλοτήριο, που περιλαμβάνει μια μεγάλη κονσόλα. Σε αυτήν είναι τοποθετημένα σε διάφορα επίπεδα, τα ενδεικτικά όργανα των κινητήρων ενώ σε κεντρικό σημείο είναι εγκατεστημένη μια επίπεδη οθόνη υγρών κρυστάλλων πολλαπλών ενδείξεων.

Το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το χειριστήριο της προπέλας ελιγμών πλώρης (bow thruster), για το εύκολο μανουβράρισμα του σκάφους στο λιμάνι. Σε κεντρικό σημείο, ωστόσο, συναντάμε και τους αεραγωγούς του κλιματισμού, που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες άνεσης στην ζώνη του πιλοτηρίου.

Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται ένα καθιστικό, που αποτελείται από έναν καναπέ και ένα ξύλινο τραπέζι το οποίο είναι ρυθμιζόμενο καθ΄ ύψος. Aπό την ίδια πλευρά ξεκινάει να αναπτύσσεται το καθιστικό ενώ κατάπρυμα συναντάμε ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας, το οποίο εδράζεται στην επάνω πλευρά του γκαράζ που φιλοξενεί το τέντερ.

Στο κατώτερο κατάστρωμα συναντάμε τον χώρο της κουζίνας, ένα άνετο σαλόνι και τις τρεις πολυτελείς καμπίνες του που διαθέτουν αποκλειστικά λουτρά και φιλοξενούν με άνεση 6 άτομα.

Η πρόωση του Altantis 55 επιτυγχάνεται από δύο μηχανές με ισχύ 710 ίππους η καθεμία, ωθώντας το σκάφος με μέγιστη ταχύτητα 39 κόμβων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 16,70 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,65 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 2.000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 650 λίτρα
Καμπίνες: 3
Λουτρά: 3
Κινητήρες: 2 x 710 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα 39 κόμβοι

Πληροφορίες: MPM Marine Hellas, Λευκάδος 4, 16673 Βούλα τηλ.: 210 8955091

Η γυάλινη οροφή συντελεί ενεργά στην όψη του σκάφουςΚαλοκαιρινή αύρα για το coupe μοντέλο της Atlantis που ανοίγει επιδεικτικά την οροφή του, χαιρετίζοντας τον Ήλιο και προσφέροντας στο εσωτερικό... άλλον αέραΤα στρώματα ηλιοθεραπείας στην περιοχή της πλώρης αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για τους επιβάτες
Space πιλοτήριο με εργονομική σχεδίαση το οποίο προσφέρει άριστη ορατότητα και εξαιρετική πλοήγηση με πολλές ευκολίες, κάτω από ιδανικές συνθήκες αφού περιλαμβάνει και κλιματισμόΤο υπαίθριο καθιστικόΣτο κύριο κατάστρωμα έχουν δημιουργηθεί τρία διαφορετικά εστιακά σημεία για γεύμα, ανάπαυση και ηλιοθεραπεία, αποτελώντας αρχιτεκτονικό υπόδειγμα
Παροχές και ανέσεις πολυτελούς ξενοδοχείου προσφέρουν οι καμπίνες, η αισθητική και η άνεση των οποίων κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται πολυτελή λουτρά
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.