Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Jeanneau Prestige 42sΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Η χρυσή τομή

Έχοντας πλέον την εμπειρία αλλά και το know how από το Prestige 50, το γαλλικό ναυπηγείο Jeanneau ανακοινώνει την έλευση ενός -ακόμη- νέου μοντέλου open. Πρόκειται για το 42s, το οποίο παρουσιάστηκε σχεδόν παράλληλα με το 38s, εμπλουτίζοντας την γκάμα της σειράς Prestige σε 9 μοντέλα, τα οποία διαθέτουν μήκος από 9,10 έως 15,36 μέτρα.

Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στο ναυτικό σαλόνι του Παρισιού τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Το νέο 42άρι απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για ένα σκάφος προηγμένης τεχνολογίας, με σύστημα πρόωσης Ips και εξελιγμένη γάστρα ενώ μπορεί να κοιμίσει έξι άτομα.

Με μοντέρνο και δυναμικό χαρακτήρα και διαστάσεις 13,36x4,16 μέτρα, διέρχεται οπτικά από σπορ γραμμές, με σημείο αναφοράς την υπερκατασκευή με την ανοιγόμενη ηλεκτρικά οροφή και τους μεγάλους πλευρικούς υαλοπίνακες. Στην γάστρα ενσωματώνονται δύο επιπλέον υαλοπίνακες, που εξασφαλίζουν στην μία καμπίνα θέα στην ίσαλο.

Η ευρυχωρία χαρακτηρίζει τα δύο καταστρώματα, με επακόλουθο μια πρακτική και άνετη διαμονή. Το κύριο κατάστρωμα είναι εξοπλισμένο με ένα πιλοτήριο στην δεξιά πλευρά, με την κονσόλα να αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και ένα διπλό κάθισμα. Στην δεξιά πλευρά από το τριακτινικό μεταλλικό τιμόνι, συναντάμε τα χειριστήρια των μηχανών και τον χειρισμό του Ips, ενώ στην επάνω πλευρά βρίσκεται η οθόνη υγρών κρυστάλλων και τα ενδεικτικά όργανα των μηχανών.

Πίσω από το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο ένα πλήρες wet bar και αντικριστά βρίσκεται το καθιστικό, αποτελούμενο από έναν καναπέ σε σχήμα L και ένα ξύλινο τραπέζι. Η οροφή καλύπτει όλο το χώρο του πιλοτηρίου και του καθιστικού. Ανοιγόμενη, παρέχει μια ευχάριστη αίσθηση, προσφέροντας επιπλέον φυσικό φως και αερισμό, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες από φαινόμενα στροβιλισμού του αέρα.

Εστιάζοντας στο κατώτερο κατάστρωμα, παρατηρούμε έναν τυπικό σχεδιασμό, με μια καμπίνα πλώρα, το καθιστικό και την κουζίνα στο κέντρο και μια καμπίνα πρίμα. Με μεγάλο εσωτερικό ύψος, η πλωριά καμπίνα είναι άνετη και εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι και αποκλειστικό λουτρό/w.c. Το καθιστικό αποτελείται από έναν καναπέ σε σχήμα Π που περιβάλλει ένα ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος τραπέζι. Ο χώρος δύναται να τροποποιηθεί, με την προσθήκη στρωμάτων σε ένα διπλό κρεβάτι. Αντικριστά συναντάμε την επιπλοσύνθεση της κουζίνας, με πλήρη εξοπλισμό ηλεκτρικών συσκευών (εστίες, φούρνο και ψυγείο) και επαρκείς χώρους αποθήκευσης. Πρίμα προσφέρεται η δεύτερη καμπίνα, με διπλό κρεβάτι και αποκλειστικό λουτρό/w.c.

Για την πρόωση του νέου Prestige 42s χρησιμοποιούνται δύο πετρελαιομηχανές συνολικής ισχύος 740 ίππων (2x370), προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 35,4 κόμβων στις 3629 στροφές και υπηρεσιακή 27,3 κόμβους στις 3000 στροφές. Η κατανάλωση στο μέγιστο των στροφών φθάνει τα 76,4 λίτρα ανά ώρα για την κάθε μηχανή και 47,5 λίτρα στις 3000 στροφές. Τα επίπεδα θορύβου κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, με 83 dB στις μέγιστες και 78 dB στις μεσαίες στροφές. Η χρήση δύο κινητήρων προσφέρει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών ενώ το Ips συμβάλλει καθοριστικά στην ευκολία στους χειρισμούς. Για ακόμη περισσότερη ευκολία μπορεί να προσφερθεί και προπέλα ελιγμών πλώρης (bow thruster).

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13,36 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,16 μέτρα
Βύθισμα: 1,05 μέτρα
Εκτόπισμα: 9350 κιλά
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 920 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 400 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 2
Ενδεικτική τιμή: 296.000 € χωρίς ΦΠΑ, παραδοτέο στην Ελλάδα

JEANNEAU (ΓΑΛΛΙΑ): ATHENIAN YACHTS SA, Λ. ΠOΣΕΙΔΩΝOΣ 1-2, Π. ΦΑΛΗΡO, ΤΗΛ.: 9811.820, 9849.086, FAX: 9825.701,
www.athenian-yachts.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Aρτι αφιχθέν το νέο Prestige 42s σκοπεύει να δώσει κάτι από το δικό του χρώμα στο φετινό καλοκαίριΧωρίς να διαθέτει τίποτα το εξεζητημένο επάνω του, το νέο Prestige αποτελεί ένα καλαίσθητο και πρακτικό σκάφοςΤο 42άρι διαθέτει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία open
Η οροφή του είναι ανασυρόμενη ηλεκτρικά, προσφέροντας φυσικό φως και αερισμό στο εσωτερικόΜε διαστάσεις 13,36x4,16 μέτρα, διαθέτει δύο ευρύχωρα καταστρώματα, προσφέροντας άνεση στους επιβάτεςΤο σκάφος παράγεται και με λευκή απόχρωση γάστρας
Το flare της γάστρας αποτελεί μια ένδειξη για ασφαλείς και στεγνές πλεύσειςΗ πρυμναία πλατφόρμα μπορεί να επενδυθεί από ξύλο τικ, προσθέτοντας ασφαλή διέλευση και καλαισθησίαΜε δύο καμπίνες με διπλό κρεβάτι και το μετατρέψιμο καθιστικό σε κρεβάτι, το 42s μπορεί να κοιμίσει έξι άτομα
Το κύριο κατάστρωμα διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, προσφέροντας άνεση στους επιβάτεςΤο καθιστικό διαθέτει ρυθμιζόμενο καθ΄ ύψος τραπέζι και με την προσθήκη στρωμάτων δημιουργείται ένα διπλό κρεβάτιΈνα hatch οροφής συμβάλει καθοριστικά στον φυσικό φωτισμό της κουζίνας ενώ στην επιπλοσύνθεση της προς το καθιστικό, φιλοξενείται μια επίπεδη τηλεόραση
Οι καμπίνες είναι εξοπλισμένες με ένα διπλό κρεβάτι και αποκλειστικό λουτρό Η θέα που προσφέρει το μεγάλο φινιστρίνι είναι μοναδική ενώ οι καμπίνες μπορούν να δεχθούν σύστημα κλιματισμού προσφέροντας άνεσηAποψη του λουτρού/w.c. της καμπίνας
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματοςΠλευρική όψη του 42s
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.