Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > RivaramaΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Simply the best

Και το όνομα αυτού: Rivarama. Ένα σκάφος βγαλμένο μέσα από ένα ένδοξο ναυπηγείο, από το οποίο έχουν παραχθεί ορισμένα άκρως επιτυχημένα μοντέλα, με αποκορύφωμα το θρυλικό Αquarama για το οποίο πολλοί επώνυμοι περίμεναν καρτερικά σε λίστα αναμονής μέχρι να το παραλάβουν. Το Rivarama απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για την διάνυση μικρών και μεσαίων αποστάσεων, χωρίς την παραμικρή θυσία σε πολυτέλεια.

Με μήκος 13,42 και πλάτος 3,88 μέτρα το Rivarama γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο. Καταρχήν το ασυνήθιστο χρυσαφί χρώμα του εκπέμπει λάμψη ενώ οι μαύρες λεπτομέρειες στην γάστρα επιτυγχάνουν έναν αρμονικό συνδυασμό. Η μεγάλη επιφάνεια του πρωραίου καταστρώματος, σε συνδυασμό με το χαμηλό αλεξήνεμο και το ανοικτό κατάστρωμα, του προσδίδουν ένα επιβλητικό στυλ. Όσο για τους δύο μεγάλους αεραγωγούς που βρίσκονται πλευρικά, υπόσχονται... βαθιές ανάσες στις μηχανές όταν αυτές λειτουργούν στο μέγιστο των στροφών.

Χωρίς να εντυπωσιάζει σε διαστάσεις, το ντεκ διαθέτει την απαραίτητη επιφάνεια ώστε να προσφέρει μια άνετη διαβίωση. Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στο κέντρο, με πλήρη εξοπλισμό οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης, επάνω σε ένα μαύρο ταμπλό, με το ατομικό του κάθισμα να διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό, παρέχοντας παράλληλα πολύ καλή στήριξη.

Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται ένα πλήρες wet bar ενώ πρίμα προσφέρονται δύο καναπέδες και ένα πτυσσόμενο τραπέζι με ξύλινη επιφάνεια. Όταν το τραπέζι αναπτύσσεται, δημιουργείται μια άνετη υπαίθρια τραπεζαρία.

Κατάπρυμα βρίσκονται δύο μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας και δύο σκαλοπάτια -επενδυμένα από τικ- που μαζί με την πρυμναία πλατφόρμα εξυπηρετούν στην πρόσβαση -ή αποβίβαση- στο σκάφος.

Η περιοχή της πλώρης καταλαμβάνει μια μεγάλη επιφάνεια, η οποία είναι επενδυμένη εξολοκλήρου από τικ. Το καλαίσθητο hatch ορθογώνιου σχήματος, που περιβάλλεται από δύο ξύλινες χειρολαβές με μεταλλικό τελείωμα εκατέρωθεν, καθώς επίσης και οι πρωραίες δέστρες, πέρα από πρακτικότητα, συμβάλλουν και στην καλαισθησία της πλώρης.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται δύο πολυτελείς καμπίνες. Η πρωραία είναι εξοπλισμένη με ένα υπέρδιπλο κρεβάτι, στην βάση του οποίου προσφέρεται ένας χρήσιμος χώρος αποθήκευσης. Το καθιστικό είναι εξοπλισμένο με έναν πλευρικό καναπέ και ένα μοντέρνο τραπέζι, ενώ αντικριστά βρίσκεται η επιπλοσύνθεση της κουζίνας. Πρίμα, το πλήρες λουτρό /w.c. διαθέτει αποκλειστικό ντους ενώ ο μεταλλικός νεροχύτης του, εδράζεται επάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια γαλάζιας απόχρωσης.

Στο μηχανοστάσιο του Rivarama είναι εγκατεστημένοι δύο πετρελαιοκινητήρες με συνολική ισχύ 1600 ίππων (2x800) προσφέροντας στο σκάφος υψηλές επιδόσεις, με μέγιστη ταχύτητα 41,5 κόμβων στις 2300 στροφές ανά λεπτό και υπηρεσιακή 36 κόμβους. Όσο για την αυτονομία του, με δεδομένη την δεξαμενή καυσίμων χωρητικότητας 1400 λίτρων, φθάνει περίπου τα 230 ναυτικά μίλια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13,42 μέτρα
Μήκος ισάλου: 11,14 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,88 μέτρα
Βύθισμα:1,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 15,5 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων:1400 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 290 λίτρα
Αριθμός κρεβατιών: 3
Αριθμός καμπίνων: 2
Αριθμός λουτρών: 2
Κινητήρες: 1600 ίπποι(2x800)
Μέγιστη ταχύτητα: 41, 5 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 36 κόμβοι

Ενδεικτική τιμή: από 900.000 ευρώ

Πληροφορίες: EKKA ΣKAΦH, ΔABAKH 2 & Λ. ΠOΣEIΔΩNOΣ, AΛIMOΣ 175 55, τηλ.: 210.9848.992, fax: 210.9884.420, www.ekkayachts.gr

Εντυπωσιακό και πολυτελές, το Rivarama είναι άμεσα αναγνωρίσιμοΤο χρυσαφί χρώμα του συνδυάζεται αρμονικά με το ξύλινα επενδυμένο κατάστρωμαΟι πλαϊνοί αεραγωγοί, όντας σε περίοπτη θέση στο επάνω μέρος της γάστρας, εμπνέουν δυναμισμό
Η πρύμνη είναι εφοδιασμένη με μία μεγάλη ηλεκρουδραυλική πασαρέλαΟι ξύλινες χειρολαβές στην πρύμνη συντελούν στην ασφάλεια και φυσικά στην καλαισθησίαΗ πρόσβαση και η αποβίβαση εξυπηρετούνται ιδανικά από την πρυμναία πλατφόρμα
Το κύριο κατάστρωμα καλύπτεται επαρκώς από την τέντα ηλίου. Στο βάθος διακρίνεται το ατομικό κάθισμα του πιλοτηρίουΤο εσωτερικό διακρίνεται για την πολυτέλειά του. Κατάπλωρα βρίσκεται η καμπίνα masterΗ βάση του κρεβατιού διαθέτει έναν εύκολα προσβάσιμο αποθηκευτικό χώρο
Πανοραμική άποψη του κατώτερου καταστρώματοςΗ επιπλοσύνθεση της κουζίνας διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό ενώ σε περίοπτη θέση είναι εγκατεστημένη μια επίπεδη τηλεόρασηΤο λουτρό φωτίζεται επαρκώς από το πλευρικό hatch ενώ διαθέτει αποκλειστικό ντους
Κάτοψη του κύριου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.