Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Toy 36Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Σκάφος του μέλλοντος βγαλμένο από το παρελθόν

Ξεφεύγοντας από τις συμβατικές διατάξεις στην κατηγορία των μεσαίων σκαφών, αρχής γενομένης από την εξωτερική του εμφάνιση, το Toy 36 αποτελεί ένα ποιοτικό μοντέλο που παράγεται από το ιταλικό ομώνυμο ναυπηγείο. Με μήκος 11,65 μέτρα και πλάτος 3,8 μέτρα, απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που επιθυμεί να διανύει μικρά και μεσαία υδάτινα δρομολόγια, που να συνοδεύονται από άνεση και λειτουργικότητα.

Σχεδιαστικά συνδυάζει κλασσικές γραμμές που αποπνέουν ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί το σκάφος αποτελούν οι καμπύλες γραμμές της γάστρας, που ανασηκώνονται ελαφρώς στην πρωραία περιοχή, ερχόμενες μάλιστα σε αρμονία με τις -επενδυμένες με ξυλεία- καμπύλες γραμμές της υπερκατασκευής προς την πρύμνη. Αλλα ιδιαίτερα στοιχεία αποτελούν οι ξύλινες επενδύσεις των κουπαστών, η ανοιγόμενη οροφή, το ανοικτό κατάστρωμα και φυσικά το χρώμα του. Όσο για την έλλειψη μεταλλικών ρελιών μειώνεται εν μέρει η ασφάλεια αλλά συντελεί στην συνολική αισθητική. Ο σχεδιασμός του έχει πραγματοποιηθεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Nauta Design Studio, το οποίο έχει στο ενεργητικό του πολλά επιτυχημένα σκάφη, με πιο πρόσφατα ορισμένα μοντέλα του γαλλικού ομίλου Beneteau.

Το Toy 36 εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Το κύριο κατάστρωμα -επενδυμένο από ξύλο τικ- αποτελεί έναν ενιαίο χώρο, εφοδιασμένο με τον κατάλληλο εξοπλισμό για διάφορες δραστηριότητες. Πρίμα βρίσκονται δύο μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας, ενώ πιο μπροστά και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά, αναπτύσσεται το καθιστικό. Στην διάθεση του περιλαμβάνεται ένας άνετος καναπές σε σχήμα Π και ένα καλαίσθητο ξύλινο τραπέζι με μεταλλική βάση ρυθμιζόμενη καθ΄ ύψος. Αντικριστά είναι εγκατεστημένο το wet bar, εξοπλισμένο με νεροχύτη, εστίες, ψυγείο και αποθηκευτικούς χώρους.

Στην δεξιά πλευρά συναντάμε το πιλοτήριο, έναν επιμελημένο χώρο που περιλαμβάνει μια καλαίσθητη κονσόλα που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Το επάνω επίπεδο διαθέτει ημικυκλικό σχήμα και είναι εφοδιασμένο με τα ενδεικτικά όργανα των κινητήρων. Όλα τα όργανα διαθέτουν λευκό καντράν με κόκκινους δείκτες ενώ η στεφάνη τους είναι μεταλλική, συμβάλλοντας στη συνολική αισθητική. Τα κάτω επίπεδο του ταμπλό περιλαμβάνει την οθόνη του gps plotter, ένα μεταλλικό τιμόνι και μια σειρά ηλεκτρικών διακοπτών με μεταλλική βάση. Στην δεξιά πλευρά είναι εγκατεστημένα τα χειριστήρια των κινητήρων και των φλαπς. Όσο για την θέση οδήγησης προσφέρει άνεση, χωρίς όμως να παρέχει την απαραίτητη πλευρική στήριξη.

Η ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή συντελεί στον φυσικό φωτισμό και εξαερισμό του χώρου, χωρίς φαινόμενα στροβιλισμού του αέρα στο εσωτερικό ενώ το καλό ηχοσύστημα συνεισφέρει με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση.

Σχετικά με τον εμπρόσθιο υαλοπίνακα προσφέρονται δύο επιλογές, έναν που διαιρείται σε δύο ισομεγέθη μέρη και έναν με ανοιγόμενο hatch στο μέσον.

Στο κατώτερο κατάστρωμα προσφέρονται δύο καμπίνες. Η πρωραία διαθέτει κρεβάτι σχήματος V ενώ η πρυμναία είναι εξοπλισμένη με δύο μονές κουκέτες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκάστοτε αγοραστής έχει την δυνατότητα παρέμβασης σχετικά με την διαρρύθμιση και των αριθμό καμπίνων, αρκεί οι αλλαγές να μην επηρεάζουν στα δομικά στοιχεία του σκάφους.

Η πρόωση του Τoy 36 επιτυγχάνεται από ένα δίδυμο πετρελαιοκινητήρων συνολικής ισχύος 760 ίππων (2x380) που προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων και υπηρεσιακή 28 κόμβους. Σχετικά με την αυτονομία του, το Toy 36 είναι σε θέση να διανύσει 260 ναυτικά μίλια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 11,65 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,8 μέτρα
Βύθισμα: 0,9 μέτρα
Βάρος: 7,3 τόνοι
Αριθμός καμπίνων: 2
Αριθμός κλινών: 4
Ισχύς κινητήρων: 760 (2x380)
Μέγιστη ταχύτητα: 32 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 28 κόμβοι

Πληροφορίες: Franman S.A. τηλ.: +30 210 9532 353, φαξ.: +30 210 9532 354, http://www.franman-sa.gr, e-mail: info@franman-sa.gr

Η εξωτερική όψη του Toy 36 θυμίζει τα αμερικάνικα σκάφη LobsterΗ κατασκευή της γάστρας υπόσχεται καλά επίπεδα πλεύσης σε ταραγμένη θάλασσαΤο Toy 36 παράγεται σε κίτρινη και μπλε απόχρωση με λευκή υπερκατασκευή
Πλώρα και πρίμα υπάρχουν υδατοστεγείς φρακτές που συντελούν στην ασφάλειαΗ εγκατάσταση γεννήτριας στον βασικό εξοπλισμό εξασφαλίζει σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις συσκευέςO προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: συσκευή αφαλάτωσης νερού, αυτόματο πιλότο, radar και air-condition
Τα δύο κρεβάτια ηλιοθεραπείας είναι τοποθετημένα στις δύο πλευρές δημιουργώντας έναν άνετο διάδρομο στο μέσονΜε κλασσική διαρρύθμιση το καθιστικό προσφέρει άνετη διαβίωσηΣτο μέσο του αλεξήνεμου είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός hatch
Η αισθητική του πιλοτηρίου κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδαΤο καθιστικό διαθέτει ένα τραπέζι το οποίο ρυθμίζεται καθ΄ύψοςΗ ανοιγόμενη οροφή προσφέρει φωτισμό και αερισμό στο εσωτερικό
Η επιπλοσύνθεση του wet bar είναι πλήρης ενώ διαθέτει πολλά λίτρα αποθηκευτικού χώρουΗ πρωραία καμπίνα προσφέρει ύπνο για δύο άτομαΤο εσωτερικό καθιστικό είναι επενδυμένο από ξύλο ενώ τα hatches συντελούν στον φυσικό φωτισμό του
Το λουτρό είναι μικρό και λειτουργικό
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.