Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Jeanneau Prestige 38s


 

Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Η εξέλιξη του είδους

Με σκοπό την δυναμική αναδιόρθωση του στόλου του, τα γαλλικό ναυπηγείο Jeanneau παρουσίασε το νέο 38s, ένα coupe το οποίο εκπλήσσει με το παρουσιαστικό του και πολύ περισσότερο με τις δυνατότητές του στο υγρό στοιχείο. Το σκάφος ανήκει στην επιτυχημένη σειρά Prestige, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα συνολικά νέα μοντέλα (38s, 42, 50 fly και 50s) ενώ από το 2000 που έκανε το ντεμπούτο της έχει πουλήσει 2000 σκάφη. Η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί -μετά Βαΐων και κλάδων- το ερχόμενο φθινόπωρο στην Γαλλία και την Ιταλία.

Με την έλευση των νέων μοντέλων, το ναυπηγείο αποκτά μια πληρέστερη και -το σημαντικότερο- "φρέσκια" σε σχεδιασμό γκάμα 32 (!) μοντέλων, που ξεκινά από τα 5,15 μέτρα και καταλήγει στα 15,36 μέτρα.

Το νέο 38άρι διαθέτει ένα ελκυστικό προφίλ, με κύρια χαρακτηριστικά την μικρή σχετικά υπερκατασκευή, εξοπλισμένη με ηλεκτρική οροφή και τους μεγάλους πλευρικούς υαλοπίνακες στην γάστρα. Το σκάφος είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να προσφέρει άνετη φιλοξενία σε τέσσερις ναβάτες.

Με την σχεδιαστική λογική ενός coupe κερδίζει εξαρχής τις εντυπώσεις, χάρη στο δυναμικό παρουσιαστικό του, απευθυνόμενο κυρίως σε νεανικό κοινό. Σε ότι αφορά τους διαθέσιμους χώρους, εκτείνεται σε δύο πρακτικά καταστρώματα.

Το κύριο κατάστρωμα είναι εξοπλισμένο με μια κόμπακτ υπερκατασκευή στο μέσον, με τις μεγάλες περιμετρικές γυάλινες επιφάνειες να εξασφαλίζουν άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικό. Πρίμα προσφέρεται ένα υπαίθριο καθιστικό, αποτελούμενο από μια επιπλοσύνθεση τριών καναπέδων, δύο αντικριστούς και έναν πλευρικό. Στο μέσον βρίσκεται ένα ρυθμιζόμενο τραπέζι, στην επιφάνεια του οποίου προσάπτεται ένα στρώμα, δημιουργώντας μία μεγάλη επιφάνεια ηλιοθεραπείας. Στο εμπρόσθιο τμήμα της υπερκατασκευής φιλοξενείται μία επιπλέον επιφάνεια ηλιοθεραπείας.

Ο χώρος κάτω από την υπερκατασκευή χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα και άνεση με τον τετραγωνισμό των επιπλοσυνθέσεων να συμβάλλει στην μέγιστη αξιοποίηση του χώρου. Στην αριστερή πλευρά αναπτύσσεται το καθιστικό, αποτελούμενο από έναν ευρύχωρο καναπέ και ένα ξύλινο τραπέζι με μεταλλική βάση. Αντικριστά συναντάμε το πλήρως εξοπλισμένο wet bar. Στην δεξιά πλευρά επίσης, είναι εγκατεστημένο το πιλοτήριο, αποτελούμενο από μια κονσόλα δύο επιπέδων και έναν καναπέ.

Το κατώτερο κατάστρωμα είναι εξοπλισμένο με δύο άνετες καμπίνες, την επιπλοσύνθεση της κουζίνας και ένα καθιστικό το οποίο είναι μετατρέψιμο σε διπλό κρεβάτι, αυξάνοντας την δυνατότητα παροχής ύπνου για δύο επιπλέον άτομα.

Για την πρόωση του 38s έχουν επιλεγεί δύο εσωεξωλέμβιοι πετρελαιοκινητήρες της Cummins, συνολικής ισχύος 640 ίππων (320 ίππους έκαστος), οι οποίοι εξυπηρετούν ιδιαίτερα τόσο στους ελιγμούς στο λιμάνι, όσο και στην υψηλή ώση ενώ η εκτιμώμενη μέγιστη ταχύτητα που προσδίδουν ανέρχεται στους 35 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σχεδιασμός: Garroni Designers / Michael Peters Yacht Desing / Jeanneau Desing
Ολικό μήκος:11,92 μέτρα
Μέγιστο πλάτος:3,90 μέτρα
Εκτόπισμα:7.5 τόνοι
Αριθμός καμπίνων:2+1
Αριθμός κρεβατιών: 4/6
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 920 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 320 λίτρα
Κινητήρες Cummins QSD4.2, 2 x 320 ίπποι

Ενδεικτική τιμή (στο ναυπηγείο, χωρίς ΦΠΑ): 224.000 ευρώ

Πληροφορίες: JEANNEAU (ΓΑΛΛΙΑ): ATHENIAN YACHTS SA, Λ. ΠOΣΕΙΔΩΝOΣ 1-2, Π. ΦΑΛΗΡO, ΤΗΛ.: 210.9811.820, 9849.086, FAX: 210.9825.701,
www.athenian-yachts.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Το νέο 38άρι αποτελεί ένα από πλέον ελκυστικά στην κατηγορία τουΗ γάστρα του υπόσχεται ασφαλείς πλεύσεις στις δυσμενείς καιρικές συνθήκεςΗ ηλεκτρικά ανοιγόμενα οροφή προσδίδει άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικό
Οι δύο κινητήρες μπορεί να αυξάνουν την κατανάλωση, προσφέρουν όμως ικανοποιητικές επιδόσεις και ευελιξία στο σκάφοςΤο κύριο κατάστρωμα είναι πρακτικό και καλαίσθητο, προσφέροντας άνετους χώρους διαβίωσηςΟ τεχνητός φωτισμός προέρχεται από φώτα δέσμης οροφής (σποτς)
Η κύρια καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτιΈνα πλήρες λουτρό είναι στην διάθεση της πρωραίας καμπίναςΗ δεύτερη καμπίνα περιλαμβάνει δύο μονές κουκέτες, την μία δίπλα στην άλλη
Η επιπλοσύνθεση της κουζίνας είναι εργονομική ενώ ένα hatch στην οροφή της συμβάλλει στον εξαερισμό και φωτισμό τηςΠλάγια όψη του νέου 38sΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.