Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Cranchi 43 FlybridgeΜία από τις πέντε πρεμιέρες στην Γένοβα

Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Το ιταλικό ναυπηγείο πολυεστερικών ταχύπλοων Cranchi, ανακοινώνει την έλευση ενός νέου μοντέλου στην κατηγορία fly bridge. Πρόκειται για το Atlantique 43, το οποίο παρουσιάζεται αυτή την στιγμή σε πρώτη παγκόσμια προβολή στο ναυτικό σαλόνι της Γένοβας.

Με αυτό το μοντέλο, η γκάμα του ναυπηγείου στα σκάφη τύπου fly bridge εμπλουτίζεται στα τρία, αυξάνοντας και την συνολική γκάμα του στα 23 συνολικά μοντέλα από τα 9,10 έως τα 15,52 μέτρα. Το ιταλικό ναυπηγείο διαθέτει μεγάλη κατασκευαστική εμπειρία, δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στην κατασκευή ταχυπλόων από το 1870, παράγοντας κυρίως σκάφη της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Εξοπλισμένο με δύο αυτόνομες καμπίνες και δύο λουτρά/w.c., το νέο σκαρί απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του ένα ποιοτικό σκάφος, που να μπορεί να κοιμίζει άνετα τέσσερα άτομα. Εκτιμάται δε, ότι θα είναι σε θέση να αντεπεξέρχεται επαρκώς στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και με έντονη χρήση αναψυχής σε διάρκεια και συχνότητα, συνδυάζοντας υψηλές ταχύτητες και άνετη για αυτό το μέγεθος διαβίωση, στα κατάλληλα διαμορφωμένα καταστρώματα.

Εμφανισιακά οι ιταλοί σχεδιαστές ακολούθησαν την ασφαλή οδό εφαρμόζοντας κλασσικές γραμμές, προσαρμόζοντας σε αυτές κάποια νεωτεριστικά στοιχεία. Αυτά είναι το παράθυρο στην γάστρα- που αντιστοιχεί στην καμπίνα του ιδιοκτήτη- ο υαλοπίνακας στο πρωραίο μέρος μεταξύ των δύο στρωμάτων ηλιοθεραπείας και η πρυμναία πλατφόρμα η οποία "αγκαλιάζει" την γάστρα στις δύο πλευρές της. Επί της ουσίας, το νέο μοντέλο "φοράει" το εξελιγμένο σύστημα πρόωσης Ips της σουηδικής Volvo Penta, ώστε να αντεπεξέρχεται καλύτερα στους ελιγμούς και στις επιδόσεις.

Με διαστάσεις μήκους 13,80 μέτρα και πλάτους 4,15 μέτρα, εκτείνεται σε τρία καταστρώματα. Στο ανώτερο κατάστρωμα συναντάμε το fly bridge, με το πιλοτήριο να είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά ενώ δίπλα του αναπτύσσεται ένα διπλό στρώμα για ηλιοθεραπεία. Ακολούθως, στην ίδια πλευρά συναντάμε ένα πλήρες wet bar και το υπαίθριο καθιστικό, αποτελούμενο από έναν ημικυκλικό καναπέ και ένα τραπέζι.

Στο κύριο κατάστρωμα το πρυμναίο καθιστικό είναι καλά προστατευμένο από την επιμήκυνση της οροφής του fly προς τα πίσω, ενώ αποτελείται από έναν καναπέ προσαρμοσμένο στην πλάτη της κουπαστής. Στην δεξιά πλευρά έχει εγκατασταθεί ένας μεταλλικός νιπτήρας με διαιρούμενο μίκτη νερού, ώστε να κλείνει όταν δεν χρησιμοποιείται.

Η πρωραία περιοχή διαθέτει επαρκή χώρο για ενδεχόμενη εργασία και είναι εξοπλισμένη βαθιά ταμπούκια για την αποθήκευση της καδένας της άγκυρας. Πιο πίσω συναντάμε δύο ατομικά στρώματα ηλιοθεραπείας, μεταξύ των οποίων είναι εγκατεστημένος ένας ορθογώνιος υαλοπίνακας που συμπληρώνει τον φυσικό φωτισμό, μαζί με το κυκλικό hatch και τα πλευρικά φινιστρίνια, στην πρωραία καμπίνα.

Στο εσωτερικό διαπιστώνουμε τον τετραγωνισμό των επιπλοσυνθέσεων, ώστε να αξιοποιείται ο χώρος στο έπακρο. Η αρχιτεκτονική του ωστόσο έχει επιτευχθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε μόνο το καθιστικό και το πιλοτήριο να ανήκουν στο ίδιο επίπεδο και με την κουζίνα να είναι στο κατώτερο κατάστρωμα.

Κυρίαρχα χρώματα αποτελούν δύο αποχρώσεις του καφέ, σε ανοικτό για το δάπεδο και σε σκούρο για τα έπιπλα, που συνδυάζονται αρμονικά με τις μπεζ επενδύσεις των καθισμάτων. Το καθιστικό αποτελείται από έναν καναπέ σε σχήμα L και ένα καλαίσθητο τραπέζι. Αντικριστά βρίσκεται η επιπλοσύνθεση που φιλοξενεί μία επίπεδη τηλεόραση, η οποία είναι εξοπλισμένη με μηχανισμό καταβύθισης για την προστασία της εν πλω. Στην αριστερή πλευρά συναντάμε το πιλοτήριο, εξοπλισμένο με μια ευρύχωρη κονσόλα ενός επιπέδου, που φιλοξενεί ένα τριακτινικό τιμόνι και τα αναλογικά όργανα των κινητήρων και των επιδόσεων.

Στο κατώτερο κατάστρωμα συναντάμε την επιπλοσύνθεση της κουζίνας, η οποία είναι πλήρης από εξοπλισμό, διαθέτοντας έναν μοντέρνο μεταλλικό νεροχύτη, εστίες, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων και επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους. Πλώρα συναντάμε μία καμπίνα, εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι και ένα λουτρό/wc. το οποίο μάλιστα διαθέτει και πλυντήριο στον βασικό εξοπλισμό. Πρίμα βρίσκεται η δεύτερη καμπίνα, με δύο μονές κουκέτες, την μία δίπλα στην άλλη, και αποκλειστικό λουτρό/w.c.

Στο μηχανοστάσιο φιλοξενούνται δύο πετρελαιοκινητήρες, που καταλήγουν σε σύστημα πρόωσης Ips. To ναυπηγείο προσφέρει δύο επιλογές ισχύος, με την μεγαλύτερη να αντιστοιχεί στους 870 (2x435) συνολικά ίππους, αποδίδοντας μέγιστη ταχύτητα 36 κόμβων και υπηρεσιακή 30 κόμβους.

Η μικρότερη επιλογή διαθέτει συνολική ισχύ 740 (2x370) ίππων με εκτιμώμενη μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβους και υπηρεσιακή 28κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13,80 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,15 μέτρα
Βύθισμα: 0.90 μέτρα
Βάρος: 11 τόνοι
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 1100 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ.νερού: 300 λίτρα
Κινητήρες:
Volvo Penta 740 ίπποι (2x370)
Volvo Penta 870 ίπποι (2x435)
Μέγιστη ταχύτητα: 36 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 30 κόμβοι

Πληροφορίες: Βουλιαγμένης 591, 164 52 Αθήνα, τηλ.: 210 99 63 159, φαξ: 210 9954 206
www.pappasbros.gr

Ο σχεδιασμός του νέου Atlantique 43 ακολούθησε την κλασσική οδόΤο πλευρικό παράθυρο στην γάστρα δίπλα από το φινιστρίνι, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τα μοντέλα 43 και 48 hard topΗ πρυμναία πλατφόρμα διαθέτει μεγάλες διαστάσεις, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες τις κατηγορίας
Ενδιάμεσα από τα στρώματα ηλιοθεραπείας έχει τοποθετηθεί ένας ορθογώνιος υαλοπίνακαςΤο πρυμναίο καθιστικό διαθέτει επαρκή κάλυψη από την επιμήκυνση του flyΤο fly είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως έξι άτομα
Το εσωτερικό είναι άνετο, προσφέροντας επαρκείς χώρους στους επιβάτεςΗ επιπλοσύνθεση του σαλονιού είναι εξοπλισμένη με ένα κονό καναπέ και μηχανισμό καταβύθισης για την προστασία της τηλεόρασηςΟ εξοπλισμός της κουζίνας θεωρείται πλήρης
Οι αποθηκευτικοί χώροι καλύπτουν τις ανάγκες του σκάφους σε τρόφιμα και εξοπλισμόΗ πρωραία καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτιΗ πρυμναία καμπίνα διαθέτει δύο κουκέτες, την μία δίπλα στην άλλη
Πλάγια όψη του σκάφους. Διακρίνονται τα IpsΚάτοψη του fly bridgeΚάτοψη του κύριου καταστρώματος
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.