Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > SESSA 65Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Αλλαγή πλεύσης

Μετά την εδραίωσή του στην μικρή και μεσαία κατηγορία σκαφών και σε πείσμα των καιρών, με τις εταιρείες να πλήττονται από την οικονομική κρίση, το ιταλικό ναυπηγείο Sessa marine πραγματοποιεί διαμέσου του μοντέλου του Sessa 65 ένα άνοιγμα στην μεγάλη κατηγορία των μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Το εγχείρημα του ναυπηγείου είναι αναμφισβήτητα δύσκολο, δεδομένου ότι υπάρχει ένας ισχυρός ανταγωνισμός τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, από επώνυμα και εδραιωμένα ναυπηγεία.

Για να τολμήσει αυτό το εγχείρημα, η ιταλική εταιρεία βασίστηκε σε ορισμένα πλεονεκτήματα βασικότερο των οποίων αποτελεί η κατασκευαστική εμπειρία. Τα πενήντα χρόνια προϋπηρεσίας του έχουν επιφέρει μεγάλη τεχνογνωσία. Οι καλές ωστόσο πωλήσεις για μια μεγάλη σειρά ετών, δημιούργησαν ένα οικονομικό απόθεμα, που επενδύθηκε σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με επακόλουθο την δυνατότητα δημιουργίας και μεγάλων σκαφών.

Πέρα από μια στιβαρή κατασκευή, βασικό όπλο του Sessa 65 αποτελεί η αισθητική του. Χωρίς να φέρει ομοιότητες με αντίστοιχο σκάφος, διαθέτει πρωτότυπες ναυπηγικές γραμμές, με αποκορύφωμα την υπερκατασκευή του. Καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος του καταστρώματος, φέρει καμπύλες γραμμές, με δύο ελλειψοειδείς υαλοπίνακες από κάθε πλευρά να προσφέρουν άπλετο φως στο εσωτερικό ενώ στην οροφή προσαρμόζονται τρεις επιπλέον γυάλινες επιφάνειες, με την μία να ανοίγει ηλεκτρικά. Εντυπωσιακή είναι ωστόσο η επένδυση του καταστρώματος από ξύλο τικ όχι ως προς το διάμηκες αλλά ως προς το πλάτος του σκάφους. Όσο για την γάστρα αυτή είναι εξοπλισμένη με έναν μεγάλο υαλοπίνακα ορθογώνιου σχήματος ενώ το χρώμα του σε καφέ απόχρωση είναι μοντέρνο και ασυνήθιστο καθιστώντας το σκάφος εντυπωσιακό.

Με διαστάσεις μήκους 19,97 μέτρα και πλάτους 5,15 μέτρα εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Το κύριο κατάστρωμα περιλαμβάνει άνετους εξωτερικούς χώρους με πολλά εστιακά σημεία, όπως την πρωραία περιοχή με τα μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας, το πρυμναίο υπαίθριο καθιστικό που περιλαμβάνει και στρώματα ηλιοθεραπείας και την μεγάλη πρυμναία πλατφόρμα.

Στο εσωτερικό έχουν δημιουργηθεί μοντέρνοι χώροι που έρχονται σε πλήρη αρμονία με την εξωτερική όψη του σκάφους. Κυρίαρχα χρώματα αποτελούν το καφέ των ξύλινων επιπλοσυνθέσεων και των δαπέδων και το μπεζ των υφασμάτων. Πρίμα προσφέρεται ένα πρακτικό μπαρ ενώ αντικριστά αναπτύσσεται το σαλόνι, αποτελούμενο από έναν ευρύχωρο καναπέ, ένα γυάλινο τραπέζι ορθογώνιου σχήματος και μία πολυθρόνα.

Στην αριστερή πλευρά είναι εγκατεστημένη η τραπεζαρία η οποία όντας κάτω από το μεγάλο πλευρικό παράθυρο προσφέρει μοναδική θέα. Το πιλοτήριο βρίσκεται στην δεξιά πλευρά και αποτελείται από ένα διπλό κάθισμα και μία κονσόλα ενός επιπέδου που φιλοξενεί τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης και ένα ξύλινο τριακτινικό τιμόνι.

Η επιλογή του κατώτερου καταστρώματος για την τοποθέτηση της επιπλοσύνθεσης της κουζίνας αποτελεί μία καλή λύση ώστε να δημιουργηθούν μεγάλες επιφάνειες στο κύριο κατάστρωμα. Πέρα από την κουζίνα, το κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενεί και τρεις πολυτελείς καμπίνες με αποκλειστικά λουτρά/w.c. τα οποία είναι επενδυμένα με ψηφίδες και μοντέρνους νεροχύτες τετράγωνου σχήματος. Οι δύο καμπίνες είναι εξοπλισμένες με διπλό κρεβάτι ενώ η τρίτη με δύο μονές κουκέτες.

Για την πρόωση του Sessa 65 έχουν επιλεγεί δύο πετρελαιοκινητήρες συνολικής ισχύος 2200 ίππων που καταλήγουν σε δύο προπέλες τριών πτερυγίων έκαστη, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι τιμές ταχύτητας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος:19,97 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5,15 μέτρα
Εκτόπισμα: 28 τόνοι
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 3200 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού:100 λίτρα
Κινητήρες: 2x1100 ίπποι

Πληροφορίες: Aquacraft, τηλ.: 210 6078507-8, e-mail: info@aquacraft.gr

Το νέο Sessa διαθέτει μοναδική εμφάνιση, με την υπερκατασκευή και το χρώμα του να το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμόH επίστρωση του τικ κατά το πλάτος του σκάφους αποτελεί μία νέα εφαρμογή που συνεισφέρει στο συνολικό layoutTο καθιστικό ακολουθεί μοντέρνες γραμμές, ενώ το μπαρ στην αριστερή πλευρά προσφέρει πρακτικότητα
Η τοποθέτηση της κουζίνας στο κατώτερο κατάστρωμα αυξάνει τον διαθέσιμο χώρο στο κύριο κατάστρωμαH καμπίνα του ιδιοκτήτη είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτιAποψη της κύριας καμπίνας. Διακρίνεται η ευρυχωρία της και ο πλούσιος εξοπλισμός της
Το λουτρό είναι εξοπλισμένο με δύο νεροχύτες ενώ διαθέτει αποκλειστική καμπίνα για το μπάνιοΗ χρήση ψηφίδας αναβαθμίζει τον διάκοσμο στο λουτρόΚάτοψη των καταστρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.