Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > JEANNEAU PRESTIGE 50Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μοντέλο με πρεστίζ

Με κυρίαρχα όπλα την γαλλική φινέτσα και τον εργονομικό σχεδιασμό, το γαλλικό ναυπηγείο Jeanneau ταράζει τα νερά στον χώρο των σκαφών με flybridge, ανακοινώνοντας το Prestige 50. Όντας η ναυαρχίδα της σειράς, το νέο μοντέλο επεκτείνει την γκάμα του ναυπηγείου προς την μεγάλη κατηγορία, προσθέτοντας ένα σκάφος που είναι σε θέση να διανύει μεγάλα υδάτινα δρομολόγια, με ικανοποιητικές μάλιστα επιδόσεις, και με δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμων σε τρεις άνετες καμπίνες.

Η επιλογή ενός επιπλέον μοντέλου με fly bridge δεν είναι τυχαία και δείχνει τον προσανατολισμό του ναυπηγείου σε πρακτικά σκάφη, που να προσφέρουν αρκετά ωφέλιμα τετραγωνικά και διαφορετικούς χώρους ώστε να παρέχεται η μέγιστη άνεση στους επιβάτες.

Εξωτερικά διέρχεται από κλασσικές γραμμές με μοντέρνα στοιχεία, όπως τα μακρόστενα φινιστρίνια μέσα σε πλαίσιο αλουμινίου, και το χρώμα της γάστρας σε απόχρωση του καφέ. Η ψηλή υπερκατασκευή είναι εξοπλισμένη με μεγάλους υαλοπίνακες, που καταλαμβάνουν σχεδόν όλη την επιφάνειά της, προσφέροντας άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικό. Το χαμήλωμα ωστόσο της πρωραίας περιοχής προσδίδει στο σκάφος ένα ιδιαίτερο σχήμα με αεροδυναμικές γραμμές, που υπόσχονται λιγότερες τριβές και αυξημένες επιδόσεις.

Στο ανώτερο κατάστρωμα του νέου Prestige συναντάμε το flybridge, έναν επιμελημένο χώρο που έχει αξιοποιηθεί επαρκώς όλη του η επιφάνεια. Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στο κέντρο και αποτελείται από μία ευρύχωρη κονσόλα ενός επιπέδου και έναν καναπέ. Εκατέρωθεν και πλώρα του πιλοτηρίου αναπτύσσονται δύο καναπέδες και ένα μεγάλο στρώμα ηλιοθεραπείας, προσφέροντας φιλοξενία για τέσσερα άτομα. Πίσω από το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένη μία πολυεστερική σύνθεση που φιλοξενεί το wet bar. Το πρυμναίο καθιστικό, αποτελούμενο από ένα ξύλινο τραπέζι και έναν περιμετρικό καναπέ συνεισφέρει στην αυτονομία του χώρου.

Το κύριο κατάστρωμα διαθέτει μεγάλες επιφάνειες, προσφέροντας άνεση και ευκολία κινήσεων στους επιβάτες. Πλώρα συναντάμε ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας, ενώ πρίμα διατίθεται ένας μεγάλος χώρος για την τοποθέτηση του υπαίθριου καθιστικού. Στην κουπαστή είναι ενσωματωμένος ένας καναπές με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων. Όσο για την πρυμναία πλατφόρμα, αυτή διαθέτει επαρκείς διαστάσεις ώστε να εξυπηρετεί στην εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση στο σκάφος.

Ο πλούσιος φυσικός φωτισμός στο εσωτερικό και τα ανοικτά χρώματα δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Οι μοκέτες, οι ταπετσαρίες και οι επενδύσεις των καθισμάτων έχουν μπεζ απόχρωση συνδυαζόμενα αρμονικά με τις ξύλινες επιπλοσυνθέσεις. Όσο για την ανισόπεδη διάταξη, αυτή διαχωρίζει με σαφήνεια τους χώρους του καθιστικού και του πιλοτηρίου. Ο τεχνητός φωτισμός εξυπηρετείται τόσο από φώτα δέσμης στην οροφή όσο και έναν κρυφό φωτισμό περιμετρικά μίας πολυεστερικής προσθήκης στην οροφή.

Το καθιστικό αποτελείται από δύο μεγάλους καναπέδες και ένα μεγάλο πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι. Πίσω από τον αριστερό καναπέ έχει τοποθετηθεί μία επίπεδη τηλεόραση εξοπλισμένη με έναν μηχανισμό καταβύθισης, ώστε να προφυλάσσεται κατά την πλεύση. Ενδιάμεσα από το καθιστικό και το πιλοτήριο, έχει τοποθετηθεί ένα μίνι παρ, αποτελούμενο από μία καλοδουλεμένη ξύλινη επιπλοσύνθεση και ένα μοντέρνο γυάλινο τραπέζι.

Η διαρρύθμιση του κατώτερου καταστρώματος αποτελεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του νέου Prestige. Στην αριστερή πλευρά του κλιμακοστασίου είναι τοποθετημένη η επιπλοσύνθεση της κουζίνας, η οποία διαθέτει πλούσιο φυσικό φωτισμό που προέρχεται από τους υαλοπίνακες της υπερκατασκευής και από τα πλευρικά φινιστρίνια. Δύο από τις τρεις καμπίνες είναι τοποθετημένες πλώρα, συμπεριλαμβανομένων και δύο λουτρών. Η τρίτη καμπίνα είναι εγκατεστημένη πρίμα και περιλαμβάνει ένα διπλό κρεβάτι και αποκλειστικό λουτρό.

Την πρόωση του νέου Prestige 50 έχει αναλάβει ένα δίδυμο πετρελαιοκινητήρων συνολικής ισχύος 1150 ίππων, προσφέροντας υψηλή ώση και ευκολία χειρισμών. Όσο για τις επιδόσεις του, αυτές θα ανακοινωθούν επίσημα στο ναυτικό σαλόνι του Παρισιού που θα κάνει και το ντεμπούτο του στις πέντε του τρέχοντος μήνα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος:15,36 μέτρα
Μήκος ισάλου: 14,98 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,36 μέτρα
Βύθισμα: 1,15 μέτρα
Εκτόπισμα: 14540 κιλά
Αριθμός καμπίνων: 3
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 1650 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 640 λίτρα

Πληροφορίες: ATHENIAN YACHTS SA, Λ. ΠOΣΕΙΔΩΝOΣ 1-2, Π. ΦΑΛΗΡO, ΤΗΛ.: 210.9811.820, 9849.086, FAX: 210.9825.701, www.athenian-yachts.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Εξοπλισμένο με δύο μηχανές, το νέο Prestige διαθέτει υψηλή ώσηΤο bow thruster στην πλώρη εξυπηρετεί ιδιαίτερα στους ελιγμούςΗ πρυμναία πλατφόρμα διαθέτει ικανοποιητικές διαστάσεις, που συντελούν στην ασφαλή πρόσβαση
Η πρωραία περιοχή χαμηλώνει, προσδίδοντας την απαραίτητη αεροδυναμικήΗ υπερκατασκευή είναι ψηλή, προσφέροντας τον ανάλογο όγκο στο εσωτερικόΗ επιμήκυνση του fly προς τα πίσω προσδίδει μεγάλη συνολική επιφάνεια
Η κονσόλα αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο, φιλοξενώντας άνετα όλα τα απαραίτητα όργανα πλοήγησηςΤα μεγάλα στρώματα, το wet bar και το καθιστικό, προσδίδουν στο fly αυτονομίαΤα πρωραία στρώματα του fly φιλοξενούν άνετα δύο άτομα
Στον πρυμναίο χώρο του κύριου καταστρώματος μπορεί να φιλοξενηθεί μία επιπλέον υπαίθρια τραπεζαρίαΗ ανισόπεδη διάταξη στο εσωτερικό διαχωρίζει με σαφήνεια τους χώρουςΗ κουζίνα βρίσκεται στο κατώτερο κατάστρωμα και διαθέτει πλούσιο φυσικό φωτισμό
Η πρυμναία καμπίνα διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι και αποκλειστικό λουτρόAποψη της πρωραίας καμπίναςΗ πλευρική καμπίνα είναι εξοπλισμένη με δύο μονές κουκέτες
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματοςΚάτοψη του κύριου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.