Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Tuna yacht 40 sportivoΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μερικές φορές το άκουσμα και μόνο ενός μοντέλου αρκεί για να φέρει ένα πλατύ χαμόγελο, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τo ολλανδικό σκάφος Tuna yacht 40. Κατασκευασμένο από το ολλανδικό ναυπηγείο Dutch Bay, συγκεντρώνει ένα πλήθος στοιχείων που το καθιστούν μοναδικό. Η δυνατότητα της επιλογής ανάμεσα σε δύο γάστρες και τρία καταστρώματα και η μεγάλη γκάμα επιλογής κινητήρων, προσφέρουν στον υποψήφιο αγοραστή την δυνατότητα να προσαρμόσει το σκάφος πολύ κοντά στις ανάγκες του.

Αρχής γενομένης της εξωτερικής του εμφάνισης, το σκάφος παράγεται σε τρεις εκδόσεις. Την σπορ (με σκληρή οροφή), την κλασσική (με κλειστό πιλοτήριο) και την κάμπριο (με ανοικτή οροφή).

Και στις τρεις εκδόσεις, η εμφάνιση του είναι μοναδική και ιδιαίτερα "ναυτική" συνοδευόμενη από κλασσικές και παραδοσιακές ναυπηγικές γραμμές. Σχετικά με τις γάστρες, η πρώτη είναι ημιεκτοπίσματος αποδίδοντας μέγιστη ταχύτητα 19 κόμβων. Η δεύτερη γάστρα είναι πλαναρίσματος σχεδιασμένη ώστε να συνδυάζεται με το σύστημα πρόωσης Ιps της Volvο Penta, αποδίδοντας μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων.

Τα 12,2 μέτρα μήκους και τα 4,3 μέτρα πλάτους του σκάφους, δημιουργούν επιφάνειες αρκετών ωφέλιμων τετραγωνικών στα δύο διαθέσιμα καταστρώματα. Στο κύριο κατάστρωμα δεσπόζει μια μεγάλη υπερκατασκευή που ανυψώνεται στο πρωραίο τμήμα της, ενώ οι υαλοπίνακες εδράζονται σε ξύλινο σκελετό, προσδίδοντας έναν ρετρό χαρακτήρα.

Πέρα από το πιλοτήριο, η υπερκατασκευή φιλοξενεί και ένα πρακτικό καθιστικό που αναπτύσσεται και στις δύο πλευρές, με δύο πλευρικούς καναπέδες και τα αντίστοιχα τραπέζια, προσφέροντας θέση σε οκτώ άτομα. Όσο για τον φυσικό φωτισμό και αερισμό, υπάρχει η δυνατότητα της τοποθέτησης ανοιγόμενης οροφής, προσφέροντας στον χώρο... άλλον αέρα, χωρίς μάλιστα να εμφανίζονται φαινόμενα μικρών στροβιλισμών στο εσωτερικό.

Οι υπαίθριοι χώροι στο πρωραίο και πρυμναίο μέρος είναι επαρκείς, με τα στρώματα ηλιοθεραπείας και το καθιστικό να αποτελούν ελκυστικές επιλογές ενώ προσφέρονται και οι απαραίτητοι χώροι ώστε να πραγματοποιείται η εργασία πρόσδεσης άνετα.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται δύο ή τρεις καμπίνες, με δυνατότητα εξοπλισμού διπλών κρεβατιών ή από μονές κουκέτες, προσφέροντας φιλοξενία έως έξι άτομα. Παρέχονται επίσης ένα πλήρες λουτρό και μία μάλλον "φτωχή" κουζίνα η οποία όμως διαθέτει εστίες, ψυγείο νεροχύτη και χώρους αποθήκευσης, προσαρμοσμένα στην ανάλογη επιπλοσύνθεση.

Η πρόωση του Tuna yacht 40 εξαρτάται ανάλογα με την επιλογή της γάστρας. Στην περίπτωση που επιλεγεί η γάστρα πλαναρίσματος, η ισχύς προέρχεται είτε από έναν κινητήρα ισχύος 130 ίππων ή από ένα δίδυμο εσωλέμβιων μηχανών συνολικής ισχύος 190 ίππων που προσδίδουν μέγιστη ταχύτητα 19 κόμβων.

Με την γάστρα πλαναρίσματος, το σκάφος συνδυάζεται με δύο εσωλέμβιους κινητήρες της Volvo Penta που καταλήγουν σε σύστημα πρόωσης IPS. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δύο ζευγών κινητήρων, με το πρώτο να φθάνει τους 520 ίππους(2x260) και το δεύτερο τους 870 ίππους(2x435), με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται τους 40 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 12,2 μέτρα
Μήκος ισάλου: 10,8 μέτρα
Πλάτος: 4,3 μέτρα
Βύθισμα: 1,1 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ καυσίμων: 1.600 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. Νερού: 500 λίτρα
Μέγιστη ταχύτητα: 40 κόμβοι
Αριθμός καμπίνων: 2 ή 3

Κινητήρες:
Με γάστρα ημιεκτοπίσματος: 1x130, 2x190
Με γάστρα πλαναρίσματος: 2x260, 2x435

Ενδεικτική τιμή: 350.000 €

Πληροφορίες: Τuna Yachts, Oedsmawei 9001, ZJ Grou. Oλλανδία, τηλ.: +31(0)566623795, http://www.tuna-yachts.nl/

Η ψηλή υπερκατασκευή και οι παραδοσιακές γραμμές τις γάστρας αποτελούν τα κύρια σημεία αναφοράς του σκάφουςΟι μεγάλες διαστάσεις της πρυμναίας πλατφόρμας επιτρέπουν την ασφαλή διέλευση στο σκάφοςΟι ραβδώσεις της γάστρας κατά το διάμηκες, οι ξύλινες κουπαστές και το διακοσμητικό σχοινί, προσδίδουν ένα ρετρό χαρακτήρα
Η γάστρα ημιεκτοπίσματος εξασφαλίζει στιβαρές πλεύσειςΜε την γάστρα πλαναρίσματος και τις μεγαλύτερες μηχανές το σκάφος αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβωνΗ λιτή μονοεδρική κονσόλα φιλοξενεί με επιμέλεια όλα τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης
Η υπερκατασκευή διαθέτει μεγάλο ύψος, εξασφαλίζοντας άνετη διέλευση στο εσωτερικό τηςΤο καθιστικό μετατρέπεται εύκολα σε τραπεζαρία με δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμωνΣτην υπερκατασκευή είναι δυνατόν να τοποθετηθεί και ανοιγόμενη οροφή
Η κύρια καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτιΗ πρυμναία καμπίνα διαθέτει δύο μονές κουκέτεςΗ κουζίνα εξαερίζεται επαρκώς από τα δύο ανοιγόμενα φινιστρίνια
Aποψη του λουτρού που βρίσκεται κοντά στην πρωραία καμπίναΗ πρόσβαση στο μηχανοστάσιο πραγματοποιείται από το υπαίθριο καθιστικό και είναι εύκολα προσβάσιμο για επιθεώρηση ή σέρβιςAποψη του σκάφους με την γάστρα πλαναρίσματος
Aποψη του σκάφους με την γάστρα ημιεκτοπίσματοςAποψη πλώρης-πρύμνης
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.