Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Azimut 43sAπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Όλα σε ένα

Κάτω από το βάρος της οικονομικής ύφεσης είναι φυσικό ο νους μας να προσανατολίζεται σε "φτωχά πλην τίμια" σκάφη. Στην περίπτωση βέβαια του Azimut 43s ο προαναφερόμενος προσανατολισμός παύει να είναι "φτωχός" προσφέροντας όμως ένα "τίμιο" σκάφος. Τίμιο, γιατί η αναλογία της ποιότητάς του ως προς την τιμή διαθέτει μια πολύ καλή αναλογία προσφέροντας μάλιστα πολλά οφέλη.

Αποτελώντας ένα από τα δυνατά χαρτιά του ιταλικού ναυπηγείου, το Azimut 43s καταφέρνει να συνδυάσει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά μαζί. Αρχής γενομένης της εξωτερικής του εμφάνισης, το σκάφος συγκαταλέγεται στην σειρά S, η οποία διαθέτει μοντέρνο desing το οποίο μάλιστα έχει βραβευθεί. Κατά τα λοιπά, η ηλεκτρικά βυθιζόμενη πρυμναία πλατφόρμα, το σύστημα πρόωσης Ιps, η πρυμναία πόρτα με το μεταλλικό πλαίσιο -που ελάχιστα, αν όχι κανένα, σκάφη αυτού του μήκους διαθέτουν- η εργονομία του εσωτερικού, το φωτεινό κατώτερο κατάστρωμα και οι δύο καμπίνες με τα δικά τους λουτρά αποτελούν εν συντομία τα χαρακτηριστικά που δημιουργούν ένα δυναμικό σύνολο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμη και στην αγορά των μεταχειρισμένων σκαφών είναι πολύ δύσκολο να συναντήσει κανείς αυτό το μοντέλο το οποίο "κρατάει" την τιμή του.

Εξωτερικά ο μοντέρνος σχεδιασμός του περιλαμβάνει μία αεροδυναμική υπερκατασκευή, της οποίας η οροφή ανοίγει ηλεκτρικά ενώ είναι εξοπλισμένη με τους χαρακτηριστικούς οβάλ υαλοπίνακες -που συνοδεύουν όλη την σειρά S. Δύο ζεύγη παραθύρων εξοπλίζουν την γάστρα, τα οποία μάλιστα περιστοιχίζονται από δύο κυκλικά φινιστρίνια με ανοξείδωτο πλαίσιο ενώ οι μεταλλικοί αεραγωγοί δημιουργούν μια έντονη αντίθεση στο βαθύ κόκκινο χρώμα της γάστρας, συνεισφέροντας κατά κάποιο τρόπο στο δυναμικό προφίλ του σκάφους.

Εξετάζοντας το κύριο κατάστρωμα διαπιστώνεται μια αρχιτεκτονική που θυμίζει ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα μοντέλα. Με ιδιαίτερο σχεδιασμό, ο μεγάλος πρυμναίος καναπές μετατρέπεται σε υπαίθρια τραπεζαρία εξαιτίας του ρυθμιζόμενου τραπεζιού. Όσο για την δυνατότητα φιλοξενίας, μπορεί να δεχθεί άνετα έως έξι άτομα.

Τις ισορροπίες ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό διασφαλίζει η μεγάλη συρόμενη πόρτα που καταλαμβάνει όλο τα πλάτος της υπερκατασκευής, προσφέροντας την απαραίτητη απομόνωση στους δύο χώρους και φυσικά την προστασία του εσωτερικού από τις καιρικές συνθήκες.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι η απορρέουσα αίσθηση ενός υπαίθριου χώρου, εξαιτίας του πλούσιου φυσικού φωτισμού που προέρχεται από τους μεγάλους υαλοπίνακες και την ανοιγόμενη οροφή. Οι κομψές επιπλοσυνθέσεις είναι επενδυμένες με μπεζ υφάσματα τα οποία συνδυάζονται χρωματικά με τις σκούρες καφέ επιπλοσυνθέσεις και την μπεζ μοκέτα. Όσο για τον τεχνητό φωτισμό, αυτός εξυπηρετείται από λαμπτήρες ιωδίνης (σποτς) που ενσωματώνονται σε μια καλαίσθητη κορνίζα στην οροφή και από κομψά επιτραπέζια φωτιστικά.

Η διάταξη του κύριου καταστρώματος περιλαμβάνει ένα καθιστικό που αναπτύσσεται και στις δύο πλευρές ενώ το πιλοτήριο είναι τοποθετημένο σε ανισόπεδη διάταξη, ορίζοντας με σαφήνεια τον χώρο του. Η κουζίνα, αποτελούμενη από μια πλήρη επιπλοσύνθεση, είναι τοποθετημένη στο κατώτερο κατάστρωμα και διαθέτει πλούσιο φυσικό φωτισμό. Όσο για τις δύο καμπίνες, αυτές περιλαμβάνουν ένα διπλό κρεβάτι και δύο κουκέτες ενώ προσφέρονται και δύο πλήρη λουτρά.

Την πρόωση του Azimut 43s έχουν αναλάβει δύο εξακύλινδροι υπερτροφοδοτούμενοι πετρελαιοκινητήρες από την Volvo Penta, συνολικής ισχύος 740 ίππων προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβων και υπηρεσιακή 29 κόμβους. Τέλος, ως σύστημα πρόωσης επιλέχθηκε το Ips, το οποίο, ως γνωστόν, προσφέρει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών ιδιαίτερα στο λιμάνι.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13,37 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,22 μέτρα
Βύθισμα: 1,1 μέτρα
Εκτόπισμα (πλήρους φορτίου): 15,5 τόνοι
Κινητήρες: 2x370 Volvo Penta
Σύστημα πρόωσης: IPS
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 1100 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 500 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 2
Αριθμός κρεβατιών: 4/6
Μέγιστη ταχύτητα: 34 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα:29 κόμβοι


Πληροφορίες: MPM Marine Hellas S.A., Mαρίνα Φλοίσβου, 17510, Παλαιό Φάληρο
τηλ.: 210 89 55 09 , www.mpmmarinehellas.com

Κομψό και ευέλικτο εξαιτίας κυρίως του Ips, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβωνMε βαθύ V, η γάστρα διαθέτει dearise 14 μοιρών στην πρύμνηΗ ανοιγόμενη οροφή ανοίγει ηλεκτρικά ενώ πλώρα προσφέρεται ένα διπλό στρώμα
Τα χαρακτηριστικά οβάλ παράθυρα καταλαμβάνουν πλευρικά σχεδόν όλη την επιφάνεια της υπερκατασκευής Ο πρυμναίος καναπές μετατρέπεται εύκολα σε υπαίθρια τραπεζαρίαΤο σαλόνι είναι εξοπλισμένο με δύο πλευρικούς καναπέδες και ένα μικρό τραπέζι
Πρίμα προσφέρεται ένα κομψό έπιπλο στο οποίο φιλοξενείται η επίπεδη τηλεόρασηΗ κουζίνα βρίσκεται στο κατώτερο κατάστρωμα και εξοπλίζεται από μοντέρνες συσκευές της GaggenauΤα δύο πλευρικά παράθυρα και το hatch στην οροφή, εξασφαλίζουν πλούσιο φυσικό φωτισμό στην κύρια καμπίνα
Aποψη του λουτρού της κύριας καμπίναςΗ ντουλάπα περιλαμβάνει ξύλινα πλαίσια που περιβάλλουν αμμοβολημένους υαλοπίνακες ενώ διαθέτει και εσωτερικό φωτισμόΗ δεύτερη καμπίνα εξοπλίζεται με δύο μονές κουκέτες ενώ διαθέτει πλούσιο φυσικό φως και μοναδική θέα στην ίσαλο
Aποψη του λουτρού που αντιστοιχεί στην δεύτερη καμπίνα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.