Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Primatist G41΄ATEΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Επίδειξη ισχύος

Αυτό που γίνεται από την πρώτη στιγμή κατανοητό, είναι ότι το Primatist G41 δεν ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων σκαφών που περνούν απαρατήρητα, εκμεταλλευόμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχεδιαστικό άλλοθι που του προσφέρουν απλόχερα οι εξεζητημένες ιδιότητές του.

Η αεροδυναμική υπερκατασκευή που κοσμεί το κατάστρωμα αποτελεί, δίχως καμία αμφιβολία, ένα ασφαλές σημείο διαφοροποίησης, σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό. Οι σκουρόχρωμης απόχρωσης (φιμέ) υαλοπίνακες που την εξοπλίζουν, προσφέρουν στο σκάφος μια δυναμική εικόνα που ενισχύεται από την ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή. Η σφηνοειδής πρωραία περιοχή ωστόσο εξασφαλίζει-πέρα από την "γλυκιά" πλεύση σε ήρεμη θάλασσα- την πολύ καλή υδροδυναμική και αεροδυναμική συμπεριφορά του σκάφους στις υψηλές ταχύτητες και τους δύσκολους καιρούς.

Η διαφοροποίηση του G41 συνεχίζεται και στην πρυμναία περιοχή, με τα τρία στρώματα ηλιοθεραπείας να προσφέρουν μια ουσιαστική άνεση και ανεξαρτησία στους επιβάτες, πέρα από το υπαίθριο καθιστικό που είναι τοποθετημένο ακριβώς μπροστά. Όσο για το πιλοτήριο, όντας εγκατεστημένο στο κέντρο προσφέρει πολύ καλή πρόσβαση και από τις δύο πλευρές, με το κάθισμά του να διαθέτει επαρκείς διαστάσεις για την φιλοξενία δύο ατόμων. Η κονσόλα χαρακτηρίζεται από σχεδιαστική μετριοπάθεια, διαθέτει όμως φινίρισμα υπεράνω κριτικής ενώ τα μεταλλικό περίβλημα των ενδεικτικών οργάνων αναβαθμίζει την εικόνα της. Τέλος, χαρακτηριστικό είναι το στρώμα στην αριστερή πλευρά, που προσφέρει στιγμές χαλάρωσης σε ένα επιπλέον άτομο.

Σε αρμονία με το εξωτερικό περίβλημα του G41, το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μοντέρνες γραμμές. Τα ανοικτά χρώματα της ξυλείας, των υφασμάτων και των δερμάτων που καλύπτουν τα καθίσματα συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας εκλεπτυσμένης και φωτεινής ατμόσφαιρας ενώ ο τεχνητός φωτισμός προέρχεται από λαμπτήρες ιωδίνης ρυθμιζόμενης δέσμης (σποτς). Σχετικά με τους χώρους, το κατώτερο κατάστρωμα, με ύψος δύο μέτρα, φιλοξενεί έναν κεντρικό χώρο που περιλαμβάνει μια πλήρη κουζίνα και ένα καθιστικό μετατρέψιμο σε κρεβάτι και δύο καμπίνες με διπλά κρεβάτια και μονές κουκέτες και αποκλειστικά λουτρά.

Το μηχανοστάσιο του G41 φιλοξενεί δύο υπερτροφοδοτούμενους πετρελαιοκινητήρες συνολικής ισχύος 740 ίππων (2x370) που προσφέρουν στο σκάφος τελική ταχύτητα 39 κόμβων ενώ η βαθιά γάστρα του υπόσχεται μια στιβαρή πλεύση ιδιαίτερα χρήσιμη στις υψηλές ταχύτητες. Όσο για τον χειρισμό του, εξαιτίας των δύο μηχανών οι μανούβρες στο λιμάνι πραγματοποιούνται με σχετική ευκολία, ενώ στην ανοικτή θάλασσα, η πρόωση προσφέρεται ακαριαία, με το πλανάρισμα να πραγματοποιείται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 12,40 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,06 μέτρα
Βύθισμα: 0,60 μέτρα
Εκτόπισμα: 9600 κιλά
Ύψος καμπίνας: 2 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 850 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 200 λίτρα

Πληροφορίες: Seashell Μarine, Αλ. Σούτσου 13 & Δημοκρίτου 4106 71 Κολωνάκι, Τηλ.: 210 3610570, www.seashellmarine.gr

Με χρήση δύο μηχανών ισχύος 740 ίππων, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 39 κόμβωνΟι φιμέ υαλοπίνακες συντελούν θετικά στην δυναμική εικόνα του σκάφουςΗ ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή συγκαταλέγεται στα θετικά στοιχεία ενώ πλώρα προσφέρεται ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας
Η ευρυχωρία αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του κατώτερου καταστρώματοςΟι αποθηκευτικοί χώροι της γωνιακής κουζίνας θεωρούνται επαρκείς, όπως επίσης και ο εξοπλισμός τηςΤο τραπέζι του -άνετου- καθιστικού είναι ρυθμιζόμενο καθ ύψος
Aποψη της πρωραίας καμπίναςAποψη της πρυμναίας καμπίναςΤα δύο λουτρά είναι πλήρως εξοπλισμένα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.