Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Chris Craft - Corsair 45Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Αναζητώντας την ιστορία ενός ναυπηγείου που ξεπερνά και μάλιστα με ευκολία τα συμβατικά όρια, θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Σε μια εποχή όπου τα περισσότερα ναυπηγεία πάσχιζαν να αποκτήσουν ταυτότητα, η Chris Craft σφράγισε με την παρουσία της τον τομέα των σκαφών αναψυχής, ρίχνοντας στη μάχη με το χρόνο μερικά από τα πιο επιτυχημένα μικρομεσαία σκάφη όλων των εποχών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Κάρλο Ρίβα, ιδιοκτήτης του ομώνυμου ιταλικού ναυπηγείου ταξίδεψε μέχρι την Αμερική για να μιλήσει με τους ιθύνοντες της αμερικάνικης εταιρείας, κίνηση που συνετέλεσε στην μεγάλη εξέλιξη των Riva.

Όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, η Chris Craft αναδεικνύει το design στη σημαντικότερη προτεραιότητά της, προικίζοντας τo νέο μικρομεσαίο μοντέλο της, Corsair 45, με ένα εντυπωσιακό, ομολογουμένως, παρουσιαστικό. Ακολουθώντας τα κατασκευαστικά πρότυπα των θρυλικών προγόνων του, το Corsair 45 καθηλώνει με την κλασσική σιλουέτα του.

Το τρίπτυχο, κλασσικός σχεδιασμός, ποιοτικά καλοφινιρισμένα υλικά και ποιότητα κατασκευής και μόνο αρκεί για να καταστήσει το νέο μοντέλο ως ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Το Corsair 45, το οποίο αναμένεται στην αγορά προς το τέλος του 2010, εκτείνεται στα 14,90 μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας, ενώ το πλάτος του ανέρχεται στα 4,45 μέτρα, διαστάσεις που επέτρεψαν στη δημιουργία δύο άνετων καταστρωμάτων. Οπτικά, το χαρακτηριστικότερο ίσως στοιχείο του είναι η υπερκατασκευή η οποία του προσδίδει τον κουπέ χαρακτήρα του, με την οροφή της να είναι μάλιστα ανοιγόμενη. Στην συντηρητική μπλε γάστρα ενσωματώνονται δύο οβάλ υαλοπίνακες από κάθε πλευρά ενώ η πρωραία περιοχή διαθέτει ξύλινη επένδυση με χαμηλές λαβές εκατέρωθεν, ενισχύοντας τον κλασσικό χαρακτήρα του σκάφους.

Το πρυμναίο μέρος του κύριου καταστρώματος εξοπλίζεται με ένα περιμετρικό καθιστικό που είναι σε θέση να φιλοξενήσει έξι άτομα ενώ πλευρικά τα καθίσματα αναπτύσσονται και επικλινώς ώστε να χρησιμοποιούνται και ως στρώματα ηλιοθεραπείας. Αν και ενιαίο, το κατάστρωμα έχει την δυνατότητα διαχωρισμού εξαιτίας της ύπαρξης μιας μεγάλης πόρτας που απομονώνει το εσωτερικό. Εκεί συναντάμε ένα καθιστικό που δύναται να χρησιμοποιηθεί και ως τραπεζαρία ενώ αντικριστά προσφέρεται μια επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει το wet bar.

Εξοπλιστικά, το κατώτερο κατάστρωμα προσφέρεται με δύο επιλογές. Η πρώτη περιλαμβάνει δύο καμπίνες με διπλά κρεβάτια, μία πλώρα και μία πρίμα, δύο λουτρά, ένα καθιστικό στην δεξιά πλευρά και μια κουζίνα. Η δεύτερη εξοπλίζεται με τρεις καμπίνες με την τρίτη καμπίνα να αντικαθιστά το καθιστικό και να εξοπλίζεται με δύο μονές κουκέτες.

Οι κινητήρες δεν έχουν προς το παρόν ανακοινωθεί, έχει όμως δει το φως της δημοσιότητας το μέσο πρόωσης που θα προέρχεται από την Volvo Penta και αφορά το σύστημα Ιps που βοηθάει αποτελεσματικά στις μανούβρες καθιστώντας το σκάφος ευκολόχρηστο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 14,90 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,45 μέτρα
Αριθμός καμπίνων: 2 ή 3
Σύστημα πρόωσης: Ιps


Πληροφορίες: PRAXIS YACHTS, Βασ. Γεωργίου Β 11, Γλυφάδα, 166 74, Τηλ. 210.8983185 fax. 210.8983532, www.praxisyachts.gr, e-mail: yachts@otenet.gr

Ο κλασσικός σχεδιασμός προσδίδει στο σκάφος διαχρονικότηταΗ ανοιγόμενη οροφή είναι πολυεστερική ενώ ενεργοποιείται ηλεκτρικάΗ ενδιάμεση πόρτα ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος με τις δύο καμπίνεςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος με τις τρεις καμπίνες
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.