Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Lancia Powerboat
Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Supermodel

Η σχέση της Lancia με τα σκάφη αναψυχής ξεκίνησε το 1920 από τον ιδρυτή της εταιρείας Vincenzo Lancia, ο οποίος εμπνεύστηκε από τις γάστρες σκαφών για την δημιουργία του πλαισίου της Lancia Lambda, ενός μοντέλου που χαρακτήρισε για πάντα την ιστορία του αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, η σύνδεση μεταξύ της ιταλικής εταιρείας και των γιότ παγιώθηκε με σημαντικές χορηγίες, όπως για παράδειγμα στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες με σκάφη J24 και στον αγώνα του διάπλου του Ατλαντικού, από την Νέα Υόρκη μέχρι την Μ. Βρετανία, με το μηχανοκίνητο Destriero, ένα εκπληκτικό 67μετρο ταχύπλοο ισχύος 60.000 ίππων που διέσχισε την απόσταση χωρίς ανεφοδιασμό και με ταχύτητα 59 κόμβων!

Στις μέρες μας, πέρα από το ότι η Lancia είναι μέλος του Monaco Yacht Club και χορηγός του αγώνα μηχανοκινήτων Βιαρέτζιο-Μόντε Κάρλο-Βιαρέτζιο, συμμετείχε ενεργά σε ένα project για την κατασκευή ενός πολυτελούς σπορ φουσκωτού.

Την ναυπήγηση του πρωτότυπου μοντέλου ανέλαβε το γνωστό ιταλικό ναυπηγείο Sacs και ο καρπός της συνεργασίας των δύο εταιρειών εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εφετινό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε αναμφισβήτητα τους δημιουργούς. Το Lancia Powerboat αποτελεί ένα ιδιαίτερο σκάφος, που ενσωματώνει την σύγχρονη τεχνολογία και την αισθητική του με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής.

Εμφανισιακά διέρχεται από μοντέρνες γραμμές, με κύριο χαρακτηριστικό την υπερκατασκευή η οποία καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του καταστρώματος ενώ διαθέτει πλήρως ανοιγόμενη οροφή, ανάλογη με αυτήν των καμπριολέ αυτοκινήτων. Πλευρικά εξοπλίζεται με μεγάλους υαλοπίνακες ενώ η πρωραία περιοχή είναι κλειστή. Όσο για την πρύμνη, αυτή είναι εξοπλισμένη με μια ευμεγέθη πλατφόρμα και μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας.

Εναρμονισμένα με την γενικότερη αισθητική του σκάφους είναι και τα πνευστά μέρη, με τους καλοσχεδιασμένους αεροθαλάμους να αγκαλιάζουν "γλυκά" τα πολυεστερικά τμήματα, προσφέροντας ένα καλαίσθητο σύνολο. Όσο για τον αεροθάλαμο, η χρήση του μαύρου υφάσματος έρχεται σε συμφωνία με το υπόλοιπο σκάφος προσδίδοντάς του το ανάλογο κύρος ενώ τα διπλά περιφερειακά λάστιχα "απορροφούν" τον όγκο του, προσφέροντας στο Lancia Powerboat... ιταλική φινέτσα!

Ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με την μέχρι σήμερα κατασκευαστική φιλοσοφία εντοπίζονται εύκολα στο κύριο κατάστρωμα, με την εικόνα του να δικαιολογεί το προηγμένο τεχνολογικό προφίλ του. Εντυπωσιακότερο στοιχείο όλων αποτελεί το ανοιγόμενο προς τα επάνω παρμπρίζ, επιτρέποντας την πρόσβαση στην πρώρα. Όσο για το πιλοτήριο, αυτό εξοπλίζεται με μια ορθογώνια κονσόλα, με λευκή και μαύρη επένδυση, η οποία φιλοξενεί στο κέντρο της μια οθόνη και ένα τριακτινικό τιμόνι ενώ τα χειριστήρια είναι εγκατεστημένα επιμελώς στην δεξιά πλευρά.

Στον εξοπλισμό του κύριου καταστρώματος περιλαμβάνεται και το υπαίθριο καθιστικό, αποτελούμενο από δύο αντικριστούς καναπέδες και ένα πλήρως εξοπλισμένο wet bar ενώ κατάπρυμα προσφέρονται δύο χώροι για ηλιοθεραπεία. Όσο για το εσωτερικό διαπιστώνουμε την ύπαρξη ενός πολυχρηστικού χώρου, που εξυπηρετεί ως καθιστικό ενώ μετατρέπεται εύκολα σε διπλό κρεβάτι.

Το τεχνολογικό προφίλ του σκάφους ενισχύεται από το δίδυμο των πετρελαιοκινητήρων που έχουν αναλάβει την πρόωση και προέρχονται από την Fiat, προσφέροντας συνολική ισχύ 1120 ίππων και μέγιστη ταχύτητα που φθάνει τους 55 κόμβους στις 3000 στροφές ανά λεπτό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13.10 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3.83 μέτρα
Βύθισμα: 0,80 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 1000 λίτρα
Ισχύς: 1120 ίπποι
Ταχύτητα: 55 κόμβοι

Πληροφορίες: True North, Λ.Καραμανλή 10, Τ.Κ. 13671 Αχαρναί, Αθήνα, τηλ.: 210.2012469, 2015010 email: info@true-north.gr

Η ιταλική φινέτσα δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει από το Lancia PowerboatΜε εμφανείς επιρροές από την αυτοκινητοβιομηχανία, η υπερκατασκευή συνεισφέρει σε ένα ισορροπημένο σύνολοΤο πάτημα ενός πλήκτρου αρκεί για να προσφέρει στους ναβάτες τη θέα του ουρανού
Αν και ασυνήθιστο, το μαύρο χρώμα του Lancia Powerboat προσφέρει στο σκάφος μεγαλοπρέπειαΟι υαλοπίνακες της υπερκατασκευής προσφέρουν πλούσιο φυσικό φως στο εσωτερικόΤο φινίρισμα στο ντεκ είναι υπεράνω κριτικής
Στον εξοπλισμό του πιλοτηρίου περιλαμβάνονται δύο μονά καθίσματαΓια πολλούς αναγνώστες τα «τεχνικά χαρακτηριστικά» του σούπερ μόντελ Catrinel, που εδώ μας επιδεικνύει την άνεση των πρωραίων στρωμάτων, είναι ισάξια του σκάφουςΕντυπωσιακές είναι οι καμπύλες του παρμπρίζ, το οποίο είναι ανακλινόμενο προσφέροντας εύκολη πρόσβαση προς την πρώρα
Η πρωραία περιοχή εξοπλίζεται με δύο μονά στρώματα ηλιοθεραπείαςΗ πρυμναία περιοχή περιλαμβάνει δύο επιπλέον στρώματα ηλιοθεραπείαςΜε συνολική ιπποδύναμη 1120 ίππων, το σκάφος φθάνει τους 55 κόμβους
Κάτοψη του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.