Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Fairline Τarga 58 Grand TurismoAπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ανήσυχο πνεύμα

Εκμεταλλευόμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία της φίρμας στις open προτάσεις και το προσιτό προφίλ του, το νέο Fairline Τarga 58 φιγουράρει -όχι άδικα- ανάμεσα στις δημοφιλέστερες προτάσεις της κατηγορίας.

Πρωτεργάτης του εγχειρήματος είναι ο γνωστός ναυπηγός Bernard Olesinski ο οποίος θέλησε να προσδώσει νέα στοιχεία στο σκάφος. Ενδεικτικά αναφέρεται η πρυμναία καμπίνα πληρώματος, η οποία δεν είθισται να τοποθετείται σε σκάφη αυτού του μεγέθους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εκτεινόμενο σε δύο καταστρώματα, το νέο Targa 58 αποτελεί ένα πλήρες σκάφος, με αυξημένες δυνατότητες πλεύσης, επιδόσεων και φιλοξενίας.

Οι πρώτες εντυπώσεις, βέβαια, έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό του, ο οποίος κινείται στα κλασσικά πρότυπα, με ψήγματα μοντέρνων στοιχείων. Οι καμπύλες επιφάνειες της υπερκατασκευής αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Targa, ενώ στα χαρακτηριστικά του θα πρέπει να προσθέσουμε τις εντυπωσιακές, σε μέγεθος, γυάλινες επιφάνειες, οι οποίες εξασφαλίζουν πολύ καλή ορατότητα και πλούσιο φως στο εσωτερικό. Σχετικά με την οροφή του, αυτή είναι -ηλεκτρικά- ανοιγόμενη, προσφέροντας μία υπαίθρια αίσθηση στο εσωτερικό. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο η ασύμμετρη διάταξη των υαλοπινάκων στη γάστρα, προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο νέο μοντέλο.

Η επιβεβαίωση του πολυχρηστικού προφίλ του Targa 58 προκύπτει μέσα από το κύριο κατάστρωμα. Τα καλά νέα ξεκινούν από την πρυμναία πλατφόρμα οι διαστάσεις της οποίας εξασφαλίζουν άνετη και πρακτική διέλευση. Επειδή όμως η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά, στη σκάλα που είναι τοποθετημένη στην αριστερή πλευρά, ενσωματώνεται ένα άκρως πρακτικό ρέλι που συνεισφέρει στην ασφάλεια.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η αρχιτεκτονική του κύριου χώρου, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα ενιαίο σύνολο. Ένα πρακτικό καθιστικό είναι τοποθετημένο πρίμα, το οποίο, πέρα από την άνεση που προσφέρει, προστατεύεται αποτελεσματικά από τις καιρικές συνθήκες χάρη σε μία τέντα που είναι ενσωματωμένη στην οροφή της υπερκατασκευής.

Η τοποθέτηση της κουζίνας στην δεξιά πλευρά του καθιστικού αρχικά θα ξαφνιάσει, κατά την χρήση της όμως θα διαπιστωθεί η χρηστικότητά της, δεδομένης της παράλληλης πρόσβασής της τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό καθιστικό.

Ανάμεσα στα επιμέρους χαρακτηριστικά του εσωτερικού ξεχωρίζει το πιλοτήριο το οποίο εκτείνεται σε ένα κύριο επίπεδο που φιλοξενεί, πέρα από το τιμόνι και τα χειριστήρια των μηχανών και τον προπελών ελιγμών (thrusters), και όλες τις οθόνες των οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, στην κονσόλα περιλαμβάνονται το σύστημα Pilot της Fairline, ενδεικτικές οθόνες με την ηλεκτρική εγκατάσταση και την πληρότητα των δεξαμενών, αυτόματος πιλότος της Garmin με έγχρωμο μόνιτορ, ψηφιακό πολυόργανο και Gps με οθόνη δώδεκα ιντσών. Όσο για τα ενδεικτικά αναλογικά όργανα των κινητήρων αυτά φιλοξενούνται σε μία μικρότερη κονσόλα που εδράζεται επάνω από τιμόνι.

Πέρα από την εργονομία του, το πιλοτήριο διαθέτει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα, αυτό της ορατότητας, η οποία είναι πολύ καλή όχι μόνο ως προς το εμπρόσθιο μέρος και πλευρικά, αλλά και προς τα πίσω, διευκολύνοντας ιδιαίτερα κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης.

Περισσότερη... ουσία κρύβει το κατώτερο κατάστρωμα, με την τοποθέτηση της πολυτελούς καμπίνας master ως προς το διάμηκες. Με αυτό τον τρόπο, αξιοποιήθηκε όχι μόνο το πλάτος, αλλά κυρίως το μήκος του σκάφους και η κάθετη τοποθέτηση του διπλού κρεβατιού. Ως προς τα παράθυρα, προσφέρει επιπλέον ωφέλιμα τετραγωνικά και φυσικά πολύ καλή θέα. Στα ίδια επίπεδα πολυτέλειας κινούνται και οι δύο επιπλέον καμπίνες που εξοπλίζουν το σκάφος ενώ όλες ανεξαιρέτως εξοπλίζονται με αποκλειστικό λουτρό.

Με μία άρτια εγκατάσταση που συντελεί στα μειωμένα επίπεδα θορύβου και κραδασμών, το μηχανοστάσιο του Targa 58 φιλοξενεί δύο δωδεκακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες από την Volvo Penta, συνολικής ισχύος 1550 ίππων (2x775) ή δύο κινητήρες της MAN συνολικής ισχύος 2400 ίππων, εξασφαλίζοντας ταχύτητες από 31 έως 38 κόμβους αναλόγως της έκδοσης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 17,8 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5,04 μέτρα
Βύθισμα: 1,1 μέτρα
Εκτόπισμα: 23,74 τόνοι
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 2500 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 650 λίτρα
Αριθμός κρεβατιών: 6-7
Κινητήρες: 2x Volvo Penta D12-800 EVC

Πληροφορίες: KAPPA MARINE S.A., Λαμίας 10, Αλιμος 164 52, τηλ.: 210.9969.990-4, fax: 210.9969.526, www.kappamarine.gr

Ο σχεδιασμός της ατράκτου προσδίδει στο νέο Targa ένα δυναμικό προφίλ το οποίο παραπέμπει μάλιστα και στα υπόλοιπα σκάφη της σειράςΑπό την οροφή γλιστρά ομαλά μια τέντα που προορίζεται για την προστασία του πρυμναίου καθιστικού ενώ η σκάλα της πλατφόρμας περιλαμβάνει και ένα πρακτικό ρέλιΟρατότητα 360 μοιρών προσφέρεται στο πολυτελές και παράλληλα πρακτικό εσωτερικό
Το state of the art πιλοτήριο εξοπλίζεται με πίνακες οργάνων που προσφέρουν ένα ευρύ πλήθος πληροφοριών ενώ διακρίνεται για το φινίρισμά τουΑξιοποιώντας όχι μονο το πλάτος αλλά και το διαθέσιμο μήκος οι σχεδιαστές προσέδωσαν πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά στην πολυτελή καμπίνα masterΤο λουτρό της καμπίνας master αποτελεί ίσως το κορυφαίο στην κατηγορία του, εξαιτίας κυρίως της μεγάλης καμπίνας του ντους που εξοπλίζεται με κάθισμα και τους υαλοπίνακες οροφής
Πλάγια όψη του σκάφουςΚάτοψη του νέου Targa 58Διακρίνεται καθαρά το μεγάλο άνοιγμα της ηλεκτρικά ανοιγόμενης οροφής που καταλαμβάνει τo μισό μήκος της υπερκατασκευής
Κάτοψη στην οποία απεικονίζεται το εσωτερικό του κύριου καταστρώματος και κατ’ επέκταση η λειτουργικότητα της κουζίνας που είναι τοποθετημένη στην δεξιά πλευράΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος. Διακρίνονται οι τρεις καμπίνες με τα αποκλειστικά τους λουτρά καθώς επίσης και η καμπίνα του πληρώματος στην πρύμνη
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.