Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρώτη Προβολή > Uniesse 75 openΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Η εξέλιξη του είδους

Ισορροπώντας ανάμεσα στις ιδιότητες ενός open μοντέλου και ενός σπορ, το Uniesse 75 δεν χάνει την ευκαιρία να μας θυμίσει το εκλεπτυσμένο του "πρόσωπο" εντυπωσιάζοντας με το κομψό του προφίλ και την ισχύ των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων του.

Ξεκινώντας από το δυναμικό παρουσιαστικό της επιβλητικής, σε διαστάσεις και σχήματος, ατράκτου, το ιταλικό σκαρί αποδεικνύει την φινέτσα του διαμέσου μιας ημιτονοειδούς γάστρας που αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του, και παράλληλα τον συνδετικό κρίκο με τα υπόλοιπα μοντέλα open του ναυπηγείου.

Η εικόνα του ενισχύεται από την μεγάλη και κομψή υπερκατασκευή που εδράζεται στο κύριο κατάστρωμα. Όσο για τον εξοπλισμό της, πέρα από τους εντυπωσιακούς τριγωνικούς υαλοπίνακες, εφοδιάζεται και με μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή που προσφέρει στο σκάφος στυλ και στο εσωτερικό πλούσιο φυσικό φως και εξαερισμό.

Η εξωτερική του όψη, βέβαια, δεν είναι παρά μόνο η αρχή, αφού οι σχεδιαστές φρόντισαν να εξασφαλίσουν και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά με σκοπό την αποτελεσματική χρήση η οποία προκύπτει μέσα από λειτουργικούς χώρους.

Αν και μοντέρνο εξωτερικά, το 75άρι διαθέτει μια κλασική διάταξη στο κύριο κατάστρωμα, μια επιλογή που μπορεί να μην εντυπωσιάζει με καινοτομίες, προσφέρει όμως δοκιμασμένες λύσεις οι οποίες καθιστούν μια πρακτική διαβίωση.

Απτό παράδειγμα αποτελεί το πρυμναίο καθιστικό που εφοδιάζεται με έναν μεγάλο καναπέ κατάπρυμα και δύο επιπλέον αντικριστά. Οι συγκεκριμένες επιπλοσυνθέσεις διαθέτουν ορθογώνιο σχήμα, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του χώρου ενώ είναι σε θέση να φιλοξενήσουν άνετα οκτώ άτομα.

Πιο μπροστά και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά, φιλοξενείται η υπαίθρια τραπεζαρία, αποτελούμενη από ένα πρακτικό καθιστικό σε σχήμα Π και ένα ξύλινο τραπέζι, ενώ αντικριστά είναι τοποθετημένο ένα πλήρες wet bar που προσφέρει επάρκεια αγαθών και αυτονομία στους υπαίθριους χώρους.

Ο χώρος του εσωτερικού διαχωρίζεται από μια ποιοτική συρόμενη πόρτα με μεταλλικό σκελετό που σηματοδοτεί την είσοδο σε έναν καλαίσθητο και φωτεινό χώρο, με σύγχρονες επιπλοσυνθέσεις και καλαίσθητους χρωματικούς συνδυασμούς.

Στην αριστερή πλευρά φιλοξενείται ένα μεγάλο καθιστικό με λευκούς καναπέδες , μπροστά από το οποίο εδράζεται το πιλοτήριο, έναν επιμελημένο χώρο που αποτελείται από μια μεγάλη κονσόλα και δύο ατομικά καθίσματα που προσφέρουν πολύ καλή πλευρική στήριξη.

Πλήρως εξοπλισμένη, η κονσόλα περιλαμβάνει, συν τοις άλλοις, τις έγχρωμες οθόνες των οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης και τα ενδεικτικά όργανα των κινητήρων ενώ στο οριζόντιο επίπεδό της εδράζονται τα joysticks των προπελών ελιγμών. Όσο για τα χειριστήρια των μηχανών, αυτά είναι τοποθετημένα στην αριστερή πλευρά και σε ιδανική απόσταση από το κάθετα τοποθετημένο τιμόνι.

Ισάξιο των προσδοκιών είναι το κατώτερο κατάστρωμα που φιλοξενεί τις τέσσερις συνολικά καμπίνες, οι οποίες εξοπλίζονται ανεξαιρέτως με αποκλειστικό λουτρό. Οι δύο εξ αυτών περιλαμβάνουν στον εξοπλισμό τους διπλά κρεβάτια, ενώ οι άλλες δύο μονές κουκέτες. Η καμπίνα όμως που κλέβει την παράσταση είναι η master, η οποία εντυπωσιάζει με τις πλευρικές μοντέρνες γυάλινες επιφάνειες, με τους καναπέδες και τις επιπλοσυνθέσεις κάτω από αυτές, ενώ μια επιπλοσύνθεση με δερμάτινη επένδυση που κοσμεί την πλάτη του κρεβατιού αναβαθμίζει την συνολικά εικόνα του χώρου.

Απαρατήρητες δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι επιδόσεις, οι οποίες προέρχονται από ένα δίδυμο υπερτροφοδοτούμενων πετρελαιομηχανών της Caterpillar. Εξαντλώντας πλήρως τη διαδρομή των χειριστηρίων, το Uniesse 75 αναπτύσσει 36 κόμβους , οι οποίοι μάλιστα επιτυγχάνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, με το σκάφος να κρατά την σταθερότητά του, γεγονός που συνεπικουρείται και από τους 55 συνολικά τόνους του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 23.83 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5.6 μέτρα
Βύθισμα: 1.72 μέτρα
Βάρος (άφορτο) 55.000 κιλά, (έμφορτο): 64.000 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 6.730 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 1.350 λίτρα
Κινητήρες: Caterpillar, 2 x 1670 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα 36 κόμβοι

Πληροφορίες: Kem American Yachts S.A. Tσακάλωφ 3, 177 78, Tαύρος, τηλ.: 210-4837.100

Η σφηνοειδής μορφή της ατράκτου αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του σκάφουςΟι 36 κόμβοι μέγιστης ταχύτητας, του επιτρέπουν την σχετικά γρήγορη διάνυση των υδάτινων δρομολογίων τουΗ πρωραία περιοχή εξοπλίζεται με ένα υπέρδιπλο στρώμα ηλιοθεραπείας
Οι τριγωνικές γυάλινες επιφάνειες προσδίδουν έναν σπορ χαρακτήρα που ενισχύεται από την ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφήΤο κύριο κατάστρωμα δύναται να επενδυθεί από ξύλο τικ, όπως άλλωστε και η μεγάλη διαστάσεων πρυμναία πλατφόρμαΗ επιμήκυνση της οροφής της υπερκατασκευής προς τα πίσω, προστατεύει επαρκώς το υπαίθριο καθιστικό
Οι τρεις διαθέσιμοι καναπέδες του πρυμναίου καταστρώματος διαθέτουν στο εσωτερικό τους, μεγάλους χώρους αποθήκευσηςΟι δύο δίδυμοι καναπέδες μετατρέπονται εύκολα σε στρώματα ηλιοθεραπείαςΗ φωτεινότητα του εσωτερικού ενισχύεται με το άνοιγμα της οροφής
Στην λευκά επενδυμένη οροφή εδράζονται φώτα ιωδίνης ρυθμιζόμενης δέσμηςΠλήρως εξοπλισμένο, το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην αριστερή πλευρά και διαθέτει πολύ καλή ορατότηταΈνα πρακτικό καθιστικό περιλαμβάνεται στην δεξιά πλευρά του πιλοτηρίου
Καταλαμβάνοντας όλο το εσωτερικό πλάτος, η καμπίνα master διαθέτει αρκετά ωφέλιμα τετραγωνικά που χρησιμοποιούνται για την άνετη τοποθέτηση ενός διπλού κρεβατιού, καναπέδων και επιπλοσυνθέσεωνΔύο επιτοίχια φωτιστικά προσφέρουν επαρκή τεχνητό φωτισμό, ο οποίος ενισχύεται από το φυσικό φως που προέρχεται από τα κομψά φινιστρίνιαΗ δερμάτινη επιπλοσύνθεση στη βάση του κρεβατιού προσφέρει μια ιδιαιτερότητα στην καμπίνα
Η καμπίνα VIP είναι τοποθετημένη κατάπλωρα και εξοπλίζεται με ένα διπλό κρεβάτιΗ καμπίνα των φιλοξενουμένων εξοπλίζεται με δύο μονές κουκέτεςΑντίστοιχη είναι και η δεύτερη καμπίνα φιλοξενουμένων με ουσιαστική διαφορά την τοποθέτηση των κρεβατιών το ένα επάνω από το άλλο
Στο κατώτερο κατάστρωμα περιλαμβάνεται μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίναΤα λουτρά εξοπλίζονται με καλαίσθητες ξύλινες επιπλοσυνθέσειςΠλάγια όψη του σκάφους
ΚάτοψηΚάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.