Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αποστολή > Aquacraft Open House EventAπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μια αναλαμπή στη δίνη της κρίσης

Σε μία δύσκολη χρονική περίοδο κατά την οποία η οικονομική κρίση ταλανίζει τον κλάδο της ναυπηγικής βιομηχανίας, η μαρίνα του Φλοίσβου αποτέλεσε τον τόπο που η εταιρία Aquacraft, όντας περισσότερο έτοιμη από ποτέ, αποφάσισε να κάνει μια ευχάριστη παρένθεση εκθέτοντας τα σκάφη της με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αλλάζοντας, έστω και για ένα τριήμερο, την ψυχολογία των συμμετεχόντων και θυμίζοντας τις -όχι και τόσο παλιές- καλές εποχές του yachting.

"Κλέβοντας" κάτι από τη λάμψη των υπόλοιπων εκθέσεων νέων και μεταχειρισμένων σκαφών που εξελισσόταν την ίδια χρονική περίοδο στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Λαύριο, η ελληνική εταιρία εξέθεσε δώδεκα συνολικά πολυεστερικά ταχύπλοα της μικρής και μικρομεσαίας κατηγορίας, προερχόμενα από τα ναυπηγεία Wellcraft και Sessa Marine.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν θύμιζε τις δύσκολες στιγμές που περνάει το yachting και η χώρα. Ο κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει τη βόλτα του στην πλέον κοσμική μαρίνα, θαυμάζοντας τα εντυπωσιακά θαλαμηγά τα οποία κυριαρχούν και τελικά επιβάλλονται στο χώρο που φιλοξενούνται.

Οι πύλες της έκθεσης στο κοινό άνοιξαν στις 16 Απριλίου και το πέρασμά της από το Φλοίσβο ολοκληρώθηκε στις 18 Απριλίου. Μέρος των εγκαταστάσεων της μαρίνας διαμορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι εκθεσιακοί χώροι. Αυτό το τριήμερο, το επιτελείο της Aquacraft επιστρατεύτηκε για να καλωσορίσει τους επισκέπτες που κατέφθασαν για να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα σκαφών.

Η εκδήλωση προσέφερε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να επισκεφτούν και να πλοηγηθούν με τα διαθέσιμα σκάφη στην παραθαλάσσια περιοχή της μαρίνας. Τους προσκεκλημένους "τίμησαν με την παρουσία τους" τα εξής μοντέλα:

Wellcraft

1. 232 Coastal, Μήκος: 6.80 μέτρα. Ισχύς: 1x250 ίπποι

2. 252 Fisherman, Μήκος: 7.42 μέτρα. Ισχύς: 2x150 ίπποι

3. 30 Scarab. Μήκος: 9.19 μέτρα. Ισχύς: 2x300 ίπποι

4. 35 Scarab, Μήκος: 10.76 μέτρα. Ισχύς: 3x300 ίπποι

Sessa

1. Ocean Dorado 26, Μήκος: 8.30 μέτρα. Ισχύς: 190 ίπποι

2. C30, Μήκος: 9,56 μέτρα. Ισχύς: 456 ίπποι

3. Key Largo 30, Μήκος: 8.93 μέτρα. Ισχύς: 2x250 ίπποι

4. Key Largo 27, Μήκος: 7.56 μέτρα. Ισχύς: 2x200 ίπποι

5. Key Largo26, Μήκος: 7.50 μέτρα. Ισχύς: 2x150 ίπποι

6. Key Largo 24, Μήκος: 6.80 μέτρα. Ισχύς: 1x250 ίπποι

7. S26, Μήκος: 7.50 μέτρα. Ισχύς: 320 ίπποι

8. S32, Μήκος: 9.77 μέτρα. Ισχύς: 640 ίπποι

Σε ένα διήμερο δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες δοκιμές σε όλα τα διαθέσιμα σκάφη, ήταν όμως αρκετό ώστε να πραγματοποιηθούν δοκιμές σε μερικά αντιπροσωπευτικά μοντέλα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, δεδομένου μάλιστα και του χαμηλού ανέμου που επικρατούσε.

Δοκιμές - εντυπώσεις

Μπορεί η κατασκευαστική φιλοσοφία των δύο εταιρειών, Wellcraft και Sessa Marine να διαφέρει και οι δύο φίρμες όμως έχουν αποδείξει την αξία τους -η κάθε μία στην κατηγορία της- σε παρόμοιο βάθος χρόνου, που ανέρχεται στα 55 περίπου έτη, αφού ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους σχεδόν παράλληλα.

Οι διαφορές τους είναι εμφανείς άμεσα, με την στιβαρή εικόνα των αμερικάνικων σκαφών να παραπέμπει σε σκάφη-εργαλεία, και από την άλλη μεριά τα ιταλικά να διαθέτουν μια σαφώς πιο κοσμοπολίτικη εικόνα. Αυτό οφείλεται κυρίως στη χρήση των σκαφών αφού ο σχεδιαστικός κώδικας των Wellcraft έχει ως βασικό συστατικό το ψάρεμα, σε αντίθεση με τα Sessa τα οποία είναι προσανατολισμένα αποκλειστικά στην αναψυχή.

Τα Wellcraft ακολουθούν κάποιους σχεδιαστικούς κανόνες που διέπουν εν γένει τα αμερικάνικα σκάφη και εστιάζουν πρώτα από όλα στην πλεύση και την εργονομία. Το γενικό αυτό πλαίσιο ισχύει για όλα τα μοντέλα του ναυπηγείου τα οποία εξοπλίζονται με στιβαρές και γρήγορες γάστρες , ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανοικτές θάλασσες και πρακτικά καταστρώματα.

Όσο για τα πιλοτήριά τους, αυτά εξοπλίζονται με μεγάλες και πρακτικές κονσόλες που προσφέρουν πλήρη εποπτεία ενώ είναι καλά προστατευμένες και εξοπλισμένες, προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες πλοήγησης. Σημαντικοί ωστόσο θεωρούνται οι πολλοί χώροι αποθήκευσης που προσφέρονται κυρίως για τον εξοπλισμό του ψαρέματος.

Τα δεκαεννέα συνολικά μοντέλα του ναυπηγείου απευθύνονται κυρίως στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για ψάρεμα, ημερήσιους πλόες ή συνδυασμό αυτών.

Περνώντας στην ευρωπαϊκή εκπροσώπηση, η ιταλική καταγωγή των Sessa φαίνεται από την πρώτη ματιά, με τις εκλεπτυσμένες και κομψές γραμμές να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Χωρίς να στερούνται πρακτικότητας, τα εν λόγω σκάφη συνοδεύονται από μια ιδιαίτερη φινέτσα στην οποία οφείλεται εν μέρει η εμπορικότητά τους. Επίσης, συνοδεύονται από μια πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Στην εκδήλωση επικράτησε ο οικογενειακός χαρακτήρας της επιχείρησης με τους προσκεκλημένους να νιώθουν τη διακριτική παρουσία μιας ολόκληρης οικογένειας με επικεφαλής τον κ. Βάμβα Χρήστο, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, ο οποίος συνομιλούσε με τους επισκέπτες εκτελώντας παράλληλα θαλάσσιες δοκιμές μαζί τους.

Τι μας έμεινε από την έκθεση; τρία πράγματα: τα σκάφη που απέδειξαν έμπρακτα την ποιότητά τους, η άμεση και ουσιαστική επαφή των ιθυνόντων της εταιρίας με το κοινό, αποδεικνύοντας πως η εταιρία δεν αντιμετωπίσει τους πελάτες της αφ υψηλού και η καλή λειτουργία της μαρίνας, η οποία άκμασε με την ιδιωτική πρωτοβουλία, προσφέροντας ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον.

Πληροφορίες: Κεντρικά Γραφεία: Λεωφ. Μεσογείων 533, 153 43 Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Τηλ: 210 60.78.507-8, Fax: 210 6078401

Έκθεση: Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Λεωφ. Ποσειδώνος, 174 55 Αλιμος
Τηλ: 210 98.88.554, Fax: 210 98.88.204

Η μαρίνα του Φλοίσβου αποδείχθηκε μια πολύ καλή επιλογή για τη διεξαγωγή της εκδήλωσηςΤα σκάφη ήταν παρατεταγμένα επιμελώς, περιμένοντας τους επισκέπτες για δοκιμέςΟι κινητήρες των σκαφών αποτελούταν από εξωλέμβιους και εσωεξωλέμβιους τελευταίας γενιάς
Τα πολυτελή θαλαμηγά επιβάλλονται στο ΦλοίσβοΗ εκδήλωση προσέλκυσε επισκέπτες ακόμη και κατά τις βραδινές ώρεςΤα σκάφη υιοθετούν μοντέρνα χρώματα ενώ προσφέρεται μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων για όλα τα μοντέλα
Τα σκάφη των δύο ναυπηγείων που εκτέθηκαν ανήκαν στη μικρή και μικρομεσαία κατηγορίαWellcraft 232 CoastalWellcraft 252 Fisherman
Wellcraft 30 Scarab SportWellcraft 35 Scarab SportSessa Dorado 26’
Sessa C30Key Largo 30Key Largo 27
Key Largo 26Key Largo S26Key Largo S32
Key Largo 24Οι άνθρωποι της εταιρείας προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ανά πάσα στιγμήΤα διάφορα events περιελάμβαναν και την κλήρωση ενός gps η οποία πραγματοποιήθηκε με διαφάνεια από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Βάμβα Χρήστο
Προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε την ύπαρξη μιας θαλάσσιας χελώνας η οποία κατοικεί στο θαλάσσιο χώρο της μαρίνας Η γειτονία της μαρίνας του Φλοίσβου με τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Παλαιού Φαλήρου προσέφερε ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές...κατά την ανάπτυξη της ιστιοφορίας
...με πλήρη ιστιοφορία
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.