Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αποστολή > Βαλένθια: Παρουσίαση νέων σκαφών Beneteau 2007


Αποστολή: Αιμίλιος Χατζηδάκης

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η παρουσίαση των νέων σκαφών του γαλλικού ναυπηγείου Bénéteau, στη Βαλένθια της Ισπανίας από τις 20 έως τις 27 Φλεβάρη του 2007. Η παρουσίαση περιελάμβανε τρία ιστιοπλοϊκά και ένα μηχανοκίνητο. Τα νεότευκτα σκάφη αποτέλεσαν τα Bénéteau:

Με τα νέα μοντέλα να αποτελούν την νέα γενιά ιστιοπλοϊκών, το ναυπηγείο γυρίζει σελίδα, κατασκευάζοντας σκάφη εναρμονισμένα στις σύγχρονες ναυπηγικές και αρχιτεκτονικές αντιλήψεις. Η νέα σειρά αποτελείται από σκαριά που είναι καταρχήν καλοθάλασσα ενώ διέπονται από χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικές λύσεις, που καθιστούν τη διαβίωση στο σκάφος πιο πρακτική και άνετη από ποτέ.

Η νέα σειρά των ιστιοπλοϊκών Bénéteau είναι άρτια αισθητικά, με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα κόκπιτ, που συνοδεύονται από πρακτικά πιλοτήρια και ένα εσωτερικό που συνδυάζει το κλασσικό με τον μοντέρνο σχεδιασμό με μεγάλο ωφέλιμο ύψος, μεγάλες καμπίνες και πλούσιο φυσικό φωτισμό. Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι η Bénéteau διατήρησε τον χαρακτήρα των σκαφών της διαμέσου των αρχιτεκτονικών της γραμμών.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια κατασκευάζονται σκάφη που έχουν καθιερωθεί στην αγορά με την επωνυμία deck saloon. Κύριο χαρακτηριστικό των σκαφών αυτών αποτελεί το μεγάλο ωφέλιμο ύψος της υπερκατασκευής ενώ τοποθετούνται σε αυτήν μεγάλοι υαλοπίνακες, που εξασφαλίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως στο εσωτερικό και περισσότερη θέα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ πρακτική ενώ στο παρελθόν είχε υιοθετηθεί από μερικά ναυπηγεία κατασκευής ιστιοπλοϊκών σκαφών. Από την άλλη πλευρά όμως δεν καλύπτει το αγοραστικό κοινό που προτιμά τις κλασσικές και διαχρονικές γραμμές ενός ιστιοπλοϊκού. Η διαφοροποίηση των νέων Bénéteau της σειράς Oceanis έγκειται στο ότι ενώ η υπερκατασκευή διατηρήθηκε σε φυσιολογικό ύψος, ο πλούσιος φυσικός φωτισμός εξασφαλίστηκε από τα πολλά και μεγάλα ανοίγματα που είναι εγκατεστημένα στην οροφή, στο εμπρόσθιο τμήμα και πλευρικά.

Το όφελος που προκύπτει είναι διπλό, αφού οι σχεδιαστικές γραμμές αποτελούν μια αρμονική συνέχεια των παλαιότερων μοντέλων Bénéteau, ικανοποιώντας το αγοραστικό κοινό του γαλλικού ναυπηγείου, προσδίδοντας παράλληλα χαρακτήρα στα σκάφη, ενώ καλύπτονται οι σύγχρονες σχεδιαστικές απαιτήσεις.

Με το μηχανοκίνητο Monte Carlo 37 το γαλλικό ναυπηγείο ταράζει κυριολεκτικά τα νερά στο παγκόσμιο στερέωμα ναυπήγησης μηχανοκινήτων σκαφών αναψυχής. Η Bénéteau διαβλέποντας μεγάλα οικονομικά οφέλη από την ομολογουμένως μεγάλη κατηγορία μικρομεσαίων σκαφών, επιστράτευσε το επιτελείο της προκειμένου της κατασκευής ενός δωδεκάμετρου, που θα ριχθεί στη μάχη μιας κατηγορίας που εκπροσωπείται από πολλούς ισχυρούς αντιπάλους προερχόμενους από χώρες με σημαντική παρουσία όπως η Ιταλία, Η Αγγλία, η Η.Π.Α. η Νορβηγία και η Σουηδία.

Το τεχνικό επιτελείο του ναυπηγείου- ιδιαίτερα ισχυρό με πολλά επιτυχημένα σκάφη στο ενεργητικό του-κατάφερε να ναυπηγήσει ένα μηχανοκίνητο με πολλά πλεονεκτήματα και μια καινοτομία στη γάστρα που αποτελεί διεθνή πατέντα. Το αποτέλεσμα είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό σκάφος, με τις εκτιμήσεις να το θέλουν στην κορυφή του ανταγωνισμού αφού διαθέτει συν τοις άλλοις και ελκυστική τιμή.

Το σκάφος πρωτοπαρουσιάστηκε στο ναυτικό σαλόνι του Παρισιού, αποτελώντας πόλο έλξης όχι μόνο από τους διευθύνοντες του ναυπηγείου και τους επισκέπτες, αλλά και από το γαλλικό κράτος αφού οι ενδεχόμενες υψηλές πωλήσεις του θα συμβάλλουν παράλληλα στην εθνική οικονομία.

Σχετικά με την διοργάνωση ήταν άρτια, με τα σκάφη να είναι προσβάσιμα στους δημοσιογράφους ανά πάσα στιγμή ενώ διέθετε και συνοδευτικά σκάφη για την διευκόλυνση των δημοσιογράφων εν πλω. Το ναυπηγείο ωστόσο επιστράτευσε ένα ισχυρό επιτελείο που περιελάμβανε τους σχεδιαστές των σκαφών και ανθρώπους του τμήματος μάρκετινγκ. Δημοσιογράφοι από πολλά μέρη του κόσμου, συγκεντρώθηκαν όντας προσκεκλημένοι του γαλλικού ναυπηγείου, για να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τα νέα σκάφη, να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους και τους ανθρώπους που τα προωθούν στην παγκόσμια αγορά και να διοχετεύσουν στη συνέχεια την εμπειρία των θαλάσσιων δομικών στον διεθνή τύπο. Ως βάση χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις της ομάδας Alinghi, που συμμετέχει εφέτος με μεγάλες αξιώσεις για την πρωτιά στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Americas Cup, προσφέροντας μοναδική φιλοξενία. Αξίζει να αναφερθεί πως η Βαλένθια-μια πόλη με πληθυσμό περίπου 807000 κατοίκων και γενέτειρα του γνωστού αρχιτέκτονα Σ. Καλατράβα -δημιουργεί τεράστια έργα υποδομής, με έμφαση στα λιμενικά, για να υποδεχθεί τον πιο δημοφιλή ιστιοπλοϊκό αγώνα του κόσμου.

Η Βαλένθια είναι μια προσεγμένη πόλη με πολύ καλό οδικό δίκτυο και εξαιρετικά κτίρια ενώ στο κέντρο της, που κάποτε περιβαλλόταν από τείχη, συναντά κανείς όλα τα αξιοθέατα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους: τον Καθεδρικό με το οκταγωνικό καμπαναριό Ελ Μιχελέτε, το Εθνικό Μουσείο Κεραμικών, την εκκλησία της Σάντα Καταλίνα, το Αλμουδίν, παλιά σιταποθήκη της πόλης και το Παλάθιο Μπενικάρλο έδρα του κοινοβουλίου της Βαλένθια. Οι μοντέρνες κατασκευές του Καλατράβα σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι αποσπούν την προσοχή εντυπωσιάζοντας, ενώ το ωκεανογραφικό μουσείο της πόλης είναι καταπληκτικό και συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου.

Πληροφορίες VERNICOS YACHTS, Λ. ΠOΣΕΙΔΩΝOΣ 11, ΑΛΙΜOΣ, ΤΗΛ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, www.vernicos.com

Τα σκάφη δεμένα στην προβλήτα έτοιμα για δομικέςΑποψη της προβλήταςΑτομα το ναυπηγείου στο συνοδευτικό σκάφος
Ο σχεδιαστής του Monte Carlo 37 στο τιμόνι του σκάφουςΥπεύθυνος του ναυπηγείου απολαμβάνοντας τη βόλτα με το Monte CarloΟι σχεδιαστές των ιστιοπλοϊκών Bénéteau κ.Berret και Racoupeau απολαμβάνοντας ένα από τα δημιουργήματα τους
Δημοσιογράφοι απολαμβάνουν την παρέα των υπευθύνων της Beneteau στο εστιατόριο της βάσης AlinghiΑποψη του εντυπωσιακού χώρου της ομάδας AlinghiO σχεδιαστής κ. Βerret δοκιμάζοντας τις ιστιοπλοϊκές του ικανότητες σε μια εξομοίωση του Americas Cup
Τα συνοδευτικά σκάφη βοήθησαν σημαντικά κατά την διεξαγωγή των θαλασσίων δοκιμώνΜοντέλο ποζάρει στο κατάστρωμα ενός εξομοιωτή του σκάφους AlinghiΙστιοπλοϊκό σκάφος του Americas Cup ρυμουλκείται για να ξεκινήσει την προπόνηση
Αποψη της βάσης της ιταλικής ομάδαςΟι κόντρες των σκαφών κατά την προπόνηση είναι συναρπαστικέςΗ είσοδος του λιμανιού «Americas Cup» της Βαλένθια
Βοηθητικά σκάφη παραταγμένα σε προβλήταΟ σταθμός ανεφοδιασμού της μαρίναςΑποψη εντυπωσιακού κτιρίου του λιμένα
Ιστιοφόρο σκάφος Mercedes!Η Βαλένθια διαθέτει μεγάλο στόλο αλιευτικών σκαφώνΑποψη κτιρίου που υπάγεται στο Ωκεανογραφικό μουσείο
Το εσωτερικό του ωκεανογραφικού μουσείου είναι εντυπωσιακόΤο σαλάχι είναι ένα υπέροχο και πανέμορφο ζώοΟ καρχαρίας είναι λιγότερο επικίνδυνος στα νερά του ενυδρείου
Το Μέγαρο μουσικής, ένας κινηματογράφος και το μουσείο φυσικής ιστορίας, σχεδιασμένα από τον Σ. Καλατράβα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.