Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αποστολή > Brunswick 2007Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Με στόχο την ανάδειξη των νέων μοντέλων της, η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία Brunswick επέλεξε την χώρα μας για το σημαντικό αυτό event, διοργανώνοντας ίσως την πιο σημαντική εκδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή της ήταν δυναμική, αφού συμμετείχαν συνολικά 13 σκάφη, εκ των οποίων τα επτά προερχόταν από την Sea Ray, δύο από την Sea Pro (συμπεριλαμβανομένου ενός Palmetto), τρία από την Boston Whaler και ένα από την Baja.

Τα σκάφη που συμμετείχαν στην φετινή παρουσίαση ήταν τα εξής:

Sea Ray 175
Sea Ray 230 Select
Sea Ray 240 Super Sport
Sea Ray 335 Sundancer
Sea Ray 375 Sedan Bridge
Sea Ray 395 Sundancer
Sea Ray 515 Sundancer
Baja 405
Boston Whaler 190 Montauk
Boston Whaler 200 Dauntless
Boston Whaler 320 CC
Sea-Pro SV 2100 CC
Sea-Pro - Palmetto 33

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Εκεί συναντήθηκαν δημοσιογράφοι από τον διεθνή Τύπο και είχαν τη δυνατότητα, πέρα από τα νέα μοντέλα σκαφών, να παρακολουθήσουν ομιλίες των ιθυνόντων και να έρθουν σε επαφή με τους έλληνες αντιπροσώπους.

Σχετικά με τα σκάφη, η Sea Ray παρουσίασε πολλά νέα μοντέλα, ενώ πραγματοποίησε εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων. Η Boston Whaler ακολούθησε τις ναυπηγικές γραμμές που την έχουν εδραιώσει στα τρία νέα της σκάφη, ενώ η Sea Pro παρουσίασε μοντέλα, απευθυνόμενα στο αγοραστικό κοινό που επιθυμεί πρακτικά σκάφη, ικανά να αντεπεξέλθουν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τέλος, η Baja παρουσίασε ένα νέο ταχύτατο μοντέλο που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα σκάφη που παράγει το αμερικάνικο ναυπηγείο.

Στην εκδήλωση φάνηκε έμπρακτα η δυναμική της πολυεθνικής εταιρείας Brunswick, η οποία διαθέτει, συν τοις άλλοις, 42 ναυπηγεία κυρίως από την Αμερική, με μικρή συμμετοχή ευρωπαϊκών ναυπηγείων από την Νορβηγία και την Πορτογαλία ενώ κατασκευάζει εσωλέμβιους, εσω-εξωλέμβιους και εξωλέμβιους κινητήρες.

Τα ναυπηγεία που ανήκουν στην εταιρεία Brunswick είναι τα εξής:

Albemarle, Aquador, Arvor, Askeladden, Attwood, Baja, Bayliner, Benrock, Bermuda boating, Bella boats, Boston whaler, Cabo yachts, Crestliner, Diversified, Flipper, Guernsey 34, Harris, Hatteras, IDS, Kayot, Kellogg, Laguna, Land sea, Lowe boats, Lund, Maxum, Meridian yachts, Ornvik , Palmetto, Princecraft , Protector, Quicksilver, Rayglass, Savage, Sea boss, Sea ray, Sealine, Triton boats, Trophy, Valliant, Wizard.

Οι κινητήρες που κατασκευάζει ο ίδιος όμιλος, είναι οι εξωλέμβιοι Mercury και Mariner, οι εσωλέμβιοι Cummins Mercury και οι εσω-εξωλέμβιοι και εσωλέμβιοι Μercury Mercruiser.

Tα ναυπηγεία

SEA RAY

http://international.searay.com

http://www.kappamarine.gr

Το ναυπηγείο της Sea Ray διαθέτει μία γκάμα 40 και πλέον μοντέλων, με μήκη από 18 έως 68 πόδια. Τα σκάφη της χωρίζονται σε 4 σειρές: Sport Boats, Sport Cruisers, Sport Yachts και Yachts. Το 1986, η Sea Ray ενσωματώθηκε στον όμιλο Brunswick ενώ αποτέλεσε το πρώτο ναυπηγείο σκαφών αναψυχής που έλαβε πιστοποίηση ISO 9002 Quality Assurance.

Αυτή τη στιγμή το ναυπηγείο διαθέτει 86 αντιπροσώπους σε 81 χώρες ενώ έχει ξεκινήσει την δραστηριοποίηση του στην Πολωνία και την Κίνα.

BAJA MARINE

http://www.bajamarine.com/

http://www.kappamarine.gr/

Τα αμερικάνικα ταχύπλοα σκάφη Baja είναι από τα πλέον δημοφιλή στο χώρο των επιδόσεων. Το ναυπηγείο ενσωματώθηκε στον όμιλο Brunswick το 1995. Η Baja Marine κατασκευάζει 3 σειρές σκαφών τις Outlaw, με επτά σκάφη από 20 έως 40 πόδια, Performance με έξι μοντέλα από 24 έως 39 πόδια και Islander με πέντε μοντέλα από 19 έως 27 πόδια.

BOSTON WHALER

http://www.bostonwhaler.com

Τα σκάφη του αμερικάνικου ναυπηγείου καλύπτουν μια γκάμα από 11 έως 32 πόδια και χωρίζονται στις εξής σειρές: Legend, Dauntless, Ventura, Conquest και Outrage. Τα Boston Whaler απευθύνονται κατά κύριο λόγο στο αγοραστικό κοινό, που επιθυμεί ένα ασφαλές σκάφος για αναψυχή και την πραγματοποίηση ψαρέματος.

SEA PRO

http://www.seaproboats.com

http://www.motocraft.gr

Το αμερικανικό ναυπηγείο διαθέτει σκάφη από 16 έως 27 πόδια, απευθυνόμενα κυρίως στους λάτρεις του ψαρέματος. Τα σκάφη Sea Pro ενσωματώθηκαν στον όμιλο Brunswick το 2004.

Η ιστορία του Ομίλου Brunswick...

Η Brunswick ιδρύθηκε από τον Ελβετό μετανάστη John Brunswick το 1845. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε με την κατασκευή μπιλιάρδων, καρεκλών και τραπεζιών. Το 1855 εισήλθαν στην εταιρεία τα δύο αδέλφια του John Brunswick, με σκοπό να την αναπτύξουν περαιτέρω. Ασχολήθηκαν με την προώθηση των μπιλιάρδων, καθιστώντας την Brunswick υπ΄ αριθμόν ένα παγκόσμια το 1878. Το 1890 η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην κατασκευή μπόουλινγκ. Το 1886 ο John Brunswuick περνά στην ιστορία. Το 1912 η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες όπως στο Μεξικό, την Γαλλία και τον Καναδά. Το 1913 οι εγκαταστάσεις στο Σικάγο καταστρέφονται από φωτιά. Το 1925 εισάγεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το 1930 πέφτει θύμα της αμερικάνικης κρίσης, με μεγάλες οικονομικές ζημιές, καταφέρνει όμως να επιβιώσει ενώ το 1945 γιορτάζει τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της. Το 1957 συγκαταλέγεται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο. Το 1977 επεκτείνει τις δραστηριότητες της στους τομείς της ιατρικής και της υψηλής τεχνολογίας.Την ίδια χρονιά ανακοινώνει τις πωλήσεις της, που φθάνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά. Το 2002 εγκαινιάζει τις νέες ναυπηγικές εγκαταστάσεις της στη Reynosa του Μεξικού, που αφορούν κυρίως στην ναυπήγηση ενός ιδιαίτερα εμπορικού μοντέλου παγκόσμια του μηχανοκίνητου Bayliner 175. Σήμερα, στις ίδιες εγκαταστάσεις κατασκευάζονται επίσης το προϊόντα για το μπόουλινγκ και το μπιλιάρδο. Το 2005 τα καθήκοντα του προέδρου αναλαμβάνει ο Dustan E. McCoy.

Ο ιδρυτής της εταιρείας κ.John BrunswickΟ ιδρυτής της Sea Ray κ. C.N.RayO σημερινός πρόεδρος της Brunswick κ. Dustan McCoy
Ο ιδρυτής της Sea Ray απολαμβάνοντας μια βόλτα με το σκάφος τουΟ σημερινός λογότυπος της εταιρείαςAποψη του ναυπηγείου Sea Ray
Πανοραμική άποψη των εγκαταστάσεων της εκδήλωσηςΤα σκάφη παραταγμένα και έτοιμα για δοκιμήΗ εξέδρα της Sea Ray
Εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα στον χώρο του συνεδρίουΗ αίθουσα συνεδριάσεων φιλοξένησε σημαντικούς παράγοντες της αμερικάνικης πολυεθνικήςΠανοραμική άποψη του αμερικάνικου ναυπηγείου Sea Ray
Οι πρώτες εγκαταστάσεις της Brunswick στο Σικάγο των Η.Π.Α. το 1888
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.