Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αποστολή > REGALΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση στο Φόρτ Μάγιερς της Φλόριντα, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο του αμερικάνικου ναυπηγείου ταχυπλόων σκαφών αναψυχής Regal.

Δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι και αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο παρευρέθησαν στο συνέδριο για να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα για το καλοκαίρι του 2008, τα οποία συνοδευόταν από όλο τον στόλο του ναυπηγείου.

Τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν ήταν τα:

2220
2520
5260

Ο υπόλοιπος στόλος αποτελούνταν από τα μοντέλα: 19100, 2000 R, 2200 R, 2400, 2250, 2565, 2665, 2700, 2750, 2860, 3060, 3350, 3360, 3760, 4060 Ips, 4080, και 4460 Ips.

Η αμερικάνικη ναυπηγική βιομηχανία διαθέτει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά, που την διαφοροποιούν κατά κάποιο τρόπο από την ευρωπαϊκή ναυπηγική βιομηχανία. Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό και την εργονομία. Παρατηρώντας τα αμερικάνικα μοντέλα σκαφών, διαπιστώνεται μια σχεδιαστική φιλοσοφία με σημείο αναφοράς την πρακτικότητα, ώστε αυτή να επιτευχθεί στο μέγιστο.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα σκάφη Regal. Με μια προσεκτική παρατήρηση διαπιστώνεται η εργονομία για την κάθε θέση του σκάφους ξεχωριστά. Τα πιλοτήρια, για παράδειγμα, διαθέτουν πρακτικές κονσόλες με πλήρη εποπτεία ενώ είναι πολύ καλά προστατευμένες και πλήρως εξοπλισμένες, προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες πλοήγησης. Κάθε θέση που προορίζεται για τους επιβάτες είναι εξοπλισμένη με αποθηκευτικούς χώρους, χειρολαβές και υποδοχές για αναψυκτικά ή νερό. Όσο για τα μέρη του καταστρώματος που βρίσκονται κατάπλωρα και πρίμα, είναι σε θέση να μετατραπούν σε υπαίθριες τραπεζαρίες.

Η έμφαση στη λεπτομέρεια αντικατροπτίζεται από τα επιπλέον χειριστήρια των ηχοσυστημάτων στην πρύμνη, για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Όλα τα μικρά σκάφη διαθέτουν τουαλέτα ενώ τα καμπινάτα διαθέτουν μεγάλο ωφέλιμο εσωτερικό ύψος και το μέγιστο των ωφέλιμων τετραγωνικών. Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους, βασικότερος των οποίων είναι η κατάργηση των πλευρικών διαδρόμων. Για την πρόσβαση προς την πλώρη, τα σκάφη είναι εξοπλισμένα με διαιρούμενα αλεξήνεμα και μικρά σκαλοπάτια που εφαρμόζονται στην κονσόλα. Κατά αυτό τον τρόπο αξιοποιείται όλο το πλάτος των σκαφών για δημιουργία ωφέλιμων επιφανειών στο κύριο και το κατώτερο κατάστρωμα.

Σχετικά με τις γάστρες αυτές είναι κατασκευασμένες με "αμερικάνικη νοοτροπία". Αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και μάλιστα άμεσα και σταθερά, αλλά δεν είναι βαθιές όσο άλλων ευρωπαϊκών ναυπηγείων. Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα προβληματίσουν τον συνετό καπετάνιο του σαββατοκύριακου που κάνει ακόμα και μακρινά ταξίδια αναψυχής αλλά όχι επιδείξεις θάρρους και ηρωισμού.

Κατά αυτό τον τρόπο η διαβίωση σε ένα σκάφος Regal καθίσταται πρακτική και ασφαλής, δύο παράγοντες σημαντικοί σε ένα σκάφος αναψυχής. Όσο για την αισθητική, αυτή λειτουργεί σίγουρα υποκειμενικά. Η αμερικάνικη αντίληψη σχετικά με τα κριτήρια επιλογής κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με τους παράγοντες ασφάλειας και πρακτικότητας, έχοντας ίσως σε δεύτερη μοίρα την αισθητική η οποία είναι μάλλον κυρίαρχη στην ευρωπαϊκή αντίληψη.

Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις των δέκα καλύτερων αντιπροσώπων με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Με μεγάλη μας-ευχάριστη - έκπληξη διαπιστώσαμε την πρωτιά της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία απευθύνεται σε σαφώς μικρότερο αγοραστικό κοινό από ότι άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία ή η Μεγάλη Βρετανία.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε θαλάσσιες δοκιμές στην παραθαλάσσια περιοχή του Φόρτ Μάγιερς στον κόλπο του Μεξικού, ομιλίες από τους υπεύθυνους του ναυπηγείου και μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στις εγκαταστάσεις.

Στο συνέδριο επικράτησε ο οικογενειακός χαρακτήρας της επιχείρησης. Ακόμη και στην απρόσωπη Αμερική οι προσκεκλημένοι ένιωθαν την ζεστασιά μιας ολόκληρης οικογένειας με επικεφαλείς τους αδελφούς Κουκ-ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Για την άφιξη μας στη Φλόριντα, ήταν υποχρεωτική η μικρή διαμονή μας στην Νέα Υόρκη, που αποτέλεσε ενδιάμεσο σταθμό, μια δαιμονιώδη πόλη που εντυπωσιάζει, με κυρίαρχο στοιχείο την υπερβολή, η οποία μάλλον εμπνέει ανάλογα τους κατοίκους της. Τα υπερμεγέθη κτίρια κυριαρχούν και επιβάλλονται, ενώ μόνο στο Μανχάταν ζουν περίπου 8.000.000 κάτοικοι!

Η ιδιωτική προβλήτα του ξενοδοχείου φιλοξένησε όλο τον στόλο του ναυπηγείουΤο Fort Meyers, στον κόλπο του Μεξικού, που εδρεύει το ξενοδοχείο που φιλοξένησε το Συνέδριο, αποτελούσε την αγαπημένη περιοχή των Thomas Edison και Henry FordΟι άρτιες εγκαταστάσεις αποτέλεσαν μικρό παράδεισο για τους φιλοξενούμενους κατά το συνέδριο
Τα σκάφη έτοιμα για εξορμήσεις στον κόλπο του ΜεξικούTα σκάφη δεμένα στην προβλήτα, έτοιμα να υποδεχθούν για δοκιμές τον ειδικό τύποΣτο Μαϊάμι οι καιρικές συνθήκες είναι τροπικές, ιδανικές για χρήση σκάφους
Οι ξύλινες προβλήτες προσφέρουν μια μοναδική ατμόσφαιραRegal 1900Regal 2000
Regal 2000 RXRegal 2200 RSRegal 2200
Regal 2220Regal 2250Regal 2400
Regal 2450Regal 2520Regal 2565
Regal 2700Regal 2750Regal 2860
Regal 3060Regal 3350Regal 3360
Regal 3760Regal 4060Regal 4080
Regal 4460Regal 5260Ο ιταλός δημοσιογράφος κ. Angelo Colombo
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ του ναυπηγείου, κα Bonnie FrenkelΟι ιδιοκτήτες του ναυπηγείου κκ. ΚουκΟ κ. Κουκ με τον διευθυντή πωλήσεων στην Ελλάδα κ. Παπαδόπουλο
Ο πίνακας με τους εννιά καλύτερους αντιπροσώπους στην Ευρώπη περιλαμβάνει την Ελλάδα στην πρώτη θέσηΟ κ. Παπαδόπουλος κατά την βράβευσή τουΠανοραμική άποψη του Μανχάταν
Δώρο των Γάλλων προς τους Αμερικανούς αποτελεί το άγαλμα της Ελευθερίας, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Φρεντερίκ ΜπαρτολντίΤο Μανχάταν είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή των Η.Π.Α. με πυκνότητα πληθυσμού 66.940 κατοίκους ανά τετραγωνικό μίλι
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.