Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Jeanneau 53Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Παντός καιρού και αποστάσεων

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα περιθώρια εξαιτίας του ισχυρού ανταγωνισμού στενεύουν, η Jeanneau έπραξε το αναμενόμενο, με ένα νέο 53άρι που δεν παρουσιάζεται απαραίτητα ως καλύτερο του ανταγωνισμού αλλά, απλά, ως ένα σκάφος που αποτελεί μία ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους ξέρουν τι θέλουν.

Ακολουθώντας τα χνάρια του μεγαλύτερου και επίσης νεότευκτου Jeanneau 58, το Jeanneau 53 προσφέρει άνεση, ποιότητα κατασκευής και φιλικότητα στη χρήση.

Το "ποιόν" του ξεχωρίζει άμεσα από την εξωτερική του εμφάνιση. Με το σκεπτικό ότι δεν αρκεί μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται offshore cruiser, οι σχεδιαστές της γαλλικής εταιρίας εξασφάλισαν ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει οπτικά και τους πλέον απαιτητικούς.

Έτσι, η ογκώδης και επιβλητική γάστρα συνδυάστηκε αρμονικά με μια μοντέρνα και ιδιαιτέρως χαμηλωμένη υπερκατασκευή, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας αποτελούν οι καμπυλόγραμμες πλευρικές γυάλινες επιφάνειες, προσδίδοντας ένα στιβαρό και καλαίσθητο σύνολο.

Η συνολική αίσθηση όμως του σκάφους όπως επίσης και η σιγουριά που ενδέχεται να εμπνεύσει το χρήστη, δεν πηγάζει μόνο από το έργο των σχεδιαστών αλλά, πολύ περισσότερο, από αυτό των μηχανικών. Οι τελευταίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα προηγμένο τεχνολογικά σκάφος, εφοδιασμένο με ότι θα μπορούσε κανείς να ζητήσει από ένα offshore μοντέλο.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, τοποθέτησαν δύο πιλοτήρια, ώστε να εξασφαλίζεται η πλοήγηση και από τις δύο πλευρές του σκάφους, ενώ οι συμπαγείς κονσόλες τους είναι εφοδιασμένες με όλα τα απαραίτητα ψηφιακά όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης.

Η καλή εργονομία του κύριου καταστρώματος αντανακλάται στο κόκπιτ περισσότερο από κάθε άλλο σημείο του, με την ευρυχωρία του να διαπιστώνεται κυρίως όταν καθίσουν αντικριστά δύο άτομα και φανεί η άνεση που προσφέρει η κάθε θέση ξεχωριστά. Το πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι φιλοξενεί στο μέσο του ένα χρήσιμο χώρο αποθήκευσης εξοπλισμένο με μια πρακτική ποτηροθήκη. Όσο για τη χρήση των ιστίων αυτή δεν πρόκειται να προβληματίσει το πλήρωμα, δεδομένου ότι ο εξαρτισμός είναι σύγχρονος και εφαρμόζεται σύμφωνα με τα κλασσικά πρότυπα, με δύο βιντζιρέλα κοντά στα πιλοτήρια και δύο επιπλέον κοντά στη φάλκα.

Πριν περάσουμε, όμως, στο τι μπορεί να κάνει εν πλω, ας δούμε τι προσφέρει στο εσωτερικό. Καταρχήν ένα μεγάλο, άνετο και πολυτελές καθιστικό, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και έξι ναβάτες. Η ύπαρξη ωστόσο δύο επιπλέον καναπέδων αντικριστά, αυξάνει τη φιλοξενία για δύο επιπλέον άτομα.

Το ταξίδεμα εποπτεύεται αποτελεσματικά από το καλά εξοπλισμένο γραφείο χαρτογράφησης ενώ αντικριστά είναι εγκατεστημένη η κουζίνα με τον πλήρη εξοπλισμό της, τόσο σε ηλεκτρικές συσκευές όσο και σε χώρους αποθήκευσης.

Προσόν του σκάφους θεωρείται η μεγάλη γκάμα εκδόσεων που προσφέρεται. Η πρώτη έκδοση περιλαμβάνει τρεις καμπίνες, μία πλώρα και δύο πρίμα, με διπλά κρεβάτια και ισάριθμα λουτρά ενώ η δεύτερη εξοπλίζεται με δύο πρωραίες καμπίνες, μια πρυμναία με διπλό κρεβάτι και τρία λουτρά. Ακολουθεί η τρίτη έκδοση με τέσσερις καμπίνες και τέσσερα λουτρά, και τέλος, η τέταρτη έκδοση με πέντε συνολικά καμπίνες, δύο πρώρα, δύο πρίμα, μία πλευρική και τρία λουτρά.

Η προσπάθεια διατήρησης ενός ολοκληρωμένου χαρακτήρα εξασφαλίζεται όμως, όχι μόνο με τη διάταξη στα δύο καταστρώματα αλλά με τις επιδόσεις και την απαιτούμενη ποιότητα κύλισης στο νερό. Ογκώδες και επιβλητικό κινείται μεγαλοπρεπώς παντού, είτε εντός του λιμανιού είτε στην ανοικτή θάλασσα, που παρουσιάζει τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Με ισχύ 110 ίππους η μηχανή κινεί αξιοπρεπώς το σκάφος ενώ στην πράξη η διαβίωση στο νέο Jeanneau κρίνεται ευχάριστη, αποτελώντας μία πρόταση ικανή να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας ή μιας παρέας αλλά και ένα μέρος των απαιτήσεων όσων αποζητούν την ιστιοπλοϊκή ευχαρίστηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 16,06 μέτρα
Μήκος γάστρας: 15,73 μέτρα
Μήκος ισάλου: 13,96 μέτρα
Πλάτος: 4,77 μέτρα
Εκτόπισμα: 14.935 κιλά
Βύθισμα: 1,18 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 240 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 950 λίτρα
Αρ. καμπίνων: 3/4/5/6
Ισχύς κινητήρα: 110 ίπποι
Ύψος καταρτιού: 21.70 μέτρα
I : 19.00 μέτρα
J : 6.23 μέτρα
P : 17.50 μέτρα
E : 6.00 μέτρα
Επιφάνεια μαΐστρας: 49 τετ. μέτρα / 70, 5 τετ. μέτρα
Επιφάνεια τζένοας: 78 τετ. μέτρα / 76 τετ. μέτρα
Spinnaker: 190.00 τετ. μέτρα

Πληροφορίες: ATHENIAN YACHTS SA, Λ. Ποσειδώνος 1-2, Π. Φάληρο, Τηλ.: 210.9811.820, 9849.086, FAX: 210.9825.701, www.athenian-yachts.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Η χαμηλή υπερκατασκευή αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του νέου μοντέλουΤρεις ορθογώνιοι υαλοπίνακες σε κάθε πλευρά της γάστρας εξασφαλίζουν επαρκή φωτισμό στο εσωτερικόΤα ρέλια, πλευρικά, διαθέτουν άνοιγμα διευκολύνοντας την πρόσβαση
Οι 110 ίπποι του πετρελαιοκινητήρα εξασφαλίζουν μια αποτελεσματική πρόωση στο 15τονο σκάφοςΟι δυνατότητες του σκάφους φαίνονται κυρίως στην ανοικτή θάλασσαΜία οθόνη πολλαπλών ενδείξεων φιλοξενείται στο πίσω μέρος του τραπεζιού, εξυπηρετώντας και τα δύο πιλοτήρια
Οι μεγάλοι και άνετοι χώροι χαρακτηρίζουν το εσωτερικόΟι αποχρώσεις του καφέ των επιπλοσυνθέσεων ταιριάζουν αρμονικά με το λευκό των υφασμάτων και των επενδύσεωνΤο καθιστικό/τραπεζαρία είναι σε θέση να φιλοξενήσει άνετα έως έξι άτομα
Τα ανοιγόμενα hatches στην οροφή συμπληρώνουν τα επίπεδα φυσικού φωτισμού και αερισμού στο εσωτερικόΗ πρώτη έκδοση περιλαμβάνει στην πρωραία περιοχή μια καμπίνα με ένα διπλό κρεβάτιΟι χώροι αποθήκευσης είναι επαρκείς ενώ προσφέρεται και αναμονή για πλυντήριο
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη της πρώτης έκδοσης: τρεις καμπίνες και τρία λουτράΚάτοψη της δεύτερης έκδοσης: τρεις καμπίνες και τρία λουτρά
Κάτοψη της τρίτης έκδοσης: τέσσερις καμπίνες και τέσσερα λουτράΚάτοψη της τέταρτης έκδοσης: πέντε καμπίνες και τρία λουτράΠλάγια όψη του Jeanneau 53
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.