Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Dufour 405Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Με ξεκάθαρους στόχους

40άρια υπάρχουν πολλά. Όπως και πολυτελή cruising άλλωστε. Το Dufour 405, ωστόσο, αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση στο χάρτη των μικρομεσαίων ιστιοπλοϊκών. Με κύρια χαρακτηριστικά τις συμπαγείς διαστάσεις, την πολύ καλή εργονομία και την ποιότητα κατασκευής, το γαλλικό ναυπηγείο κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ελκυστικό μοντέλο που προσφέρει μια άνετη και ευχάριστη διαβίωση.

Παρότι, δε, είναι μικρότερο από τους περισσότερους άμεσους ανταγωνιστές του, κατορθώνει να προσφέρει χώρους ανάλογους ή, σε πολλές περιπτώσεις, καλύτερους από αυτούς.

Η Dufour διαμέσου του νέου μοντέλου της φαίνεται ότι έδωσε προτεραιότητα στους χρήστες που, εν γνώσει τους, επιλέγουν ένα σκάφος για πρακτική χρήση και όχι ένα "θηρίο" με απεριόριστες δυνατότητες. Η ευχρηστία λοιπόν, αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας του νέου σκαριού το οποίο ανακηρύχτηκε σκάφος της χρονιάς στην κατηγορία του.

Η όψη του νέου 405 φαντάζει διαφορετική με αυτή των υπολοίπων ανταγωνιστικών μοντέλων, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στη μορφή της υπερκατασκευής. Με τραπεζοειδές σχήμα και κύρια χαρακτηριστικά τις κάθετες ακμές, τους ορθογώνιους υαλοπίνακες, αλλά και σε συνδυασμό με την κάθετη ακμή της πρώρας δημιουργείται η μοναδικότητα της αισθητικής της συγκεκριμένης πρότασης, που αποπνέει μία φρέσκια και συγκρατημένα δυναμική αύρα.

Η ίδια, μοντέρνα και ανάλαφρη αίσθηση που εκπέμπει η εξωτερική εμφάνιση έρχεται να ενισχυθεί από τη σχεδίαση των καταστρωμάτων. Η πρώτη εντύπωση έρχεται από τη ζώνη διακυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνει δύο τιμονιέρες, προσφέροντας δυνατότητα πλεύσης και από τις δύο πλευρές ενώ το χειριστήριο της μηχανής και τα όργανα πλοήγησης να είναι εγκατεστημένα στη δεξιά κονσόλα.

Εξίσου εύχρηστο είναι και το κόκπιτ, το οποίο διαθέτει την κλασσική διάταξη, με τα δύο παράλληλα μεταξύ τους καθίσματα να περιβάλλουν ένα πτυσσόμενο τραπέζι ενώ όλος ο χώρος δύναται να προστατευτεί αποτελεσματικά από τις καιρικές συνθήκες με την τέντα πλεύσης.

Οι θετικές εντυπώσεις συνεχίζονται και στο εσωτερικό, στο οποίο συναντάμε μια μάλλον ασυνήθιστη διάταξη τουλάχιστον ως προς τον κεντρικό χώρο. Σε αντίθεση λοιπόν με την πλειονότητα των σκαφών, η επιπλοσύνθεση της κουζίνας είναι εγκατεστημένη στη δεξιά πλευρά, και ο εξοπλισμός της θεωρείται πλήρης, τόσο από ηλεκτρικές συσκευές όσο και από χώρους αποθήκευσης. Αντικριστά συναντάμε το καθιστικό το οποίο αποτελείται από έναν καναπέ σε σχήμα Π και μία πολυθρόνα, που περιβάλλουν ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι.

Η προσπάθεια διατήρησης ενός ολοκληρωμένου χαρακτήρα φαίνεται από τις καμπίνες οι οποίες, όντας ευρύχωρες, είναι σε θέση να φιλοξενήσουν άνετα τους επιβάτες. Το σκάφος παράγεται σε δύο εκδόσεις, με την μία να περιλαμβάνει δύο καμπίνες και ισάριθμα λουτρά και τη δεύτερη τρεις καμπίνες και δύο λουτρά.

Σχετικά με τη διαχείριση των ιστίων, αυτή δεν θα προβληματίσει χάρη στην κλασσική διάταξη των βιντζιρέλων, με δύο εξ’ αυτών να είναι τοποθετημένα δίπλα στα πιλοτήρια και δύο επιπλέον εκατέρωθεν της φάλκας. Όσο για την κίνηση του σκάφους με χρήση της μηχανής, οι 40 ίπποι που αποτελούν την ισχύ της μικρότερης έκδοση είναι σε θέση να κινήσουν αξιοπρεπώς το νέο μοντέλο, αναμφίβολα όμως η μεγαλύτερη έκδοση των 55 ίππων μπορεί να αντεπεξέλθει πιο αποτελεσματικά, κινώντας με μεγαλύτερη ευκολία -και χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση- τους 8 συνολικά τόνους του σκάφους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 12,17 μέτρα
Μήκος γάστρας: 11,90 μέτρα
Μήκος ισάλου: 10,63 μέτρα
Εκτόπισμα: 8 τόνοι
Βύθισμα: 2,03 μέτρα
Χωρητικότητα δεξαμ. καυσίμων: 200 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμ. νερού: 380 λίτρα
Επιφάνεια ιστιοφορίας: 81,90 τετ. μέτρα
Επιφάνεια μαίστρας: 36,60 τετ. μέτρα
Επιφάνεια τζένοας: 45,30 τετ. μέτρα
I: 14, 55 μέτρα
J: 4, 51 μέτρα
P: 13,50 μέτρα
Ε: 4,60 μέτρα
Ισχύς μηχανής: 40 ίπποι / 55 ίπποι

Πληροφορίες: Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping S.A., Λ. Ποσειδώνος 51, Π. Φάληρο, τηλ.: 210.9886.187-91, fax: 210.9885.392, www.kiriacoulis.com - sales@kiriacoulis.com

Τα δύο πιλοτήρια εξασφαλίζουν άνετη πλοήγηση και από τις δύο πλευρέςΟι ορθογώνιες γυάλινες επιφάνειες της γάστρας και της υπερκατασκευής συμβάλλουν καθοριστικά στην όψη τουH επίστρωση του καταστρώματος με ξύλο τικ δημιουργεί μια ιδιαίτερη αίσθηση στη χρήση και στην αισθητική
Οι δύο σταυροί του καταρτιού συμβάλλουν καθιστικά στην στήριξή τουΤο πτυσσόμενο τραπέζι του κόκπιτ εξοπλίζεται με τέσσερις ποτηροθήκεςΗ άνετη πρύμνη προσφέρει, συν τοις άλλοις, ασφαλή πρόσβαση
Οι φαρδείς πλευρικοί διάδρομοι εξασφαλίζουν άνετη διέλευσηΣε αντίθεση με τα περισσότερα σκάφη, η κουζίνα είναι εγκατεστημένη στη δεξιά πλευράΤο γαλλικό ναυπηγείο αποφεύγει να χρησιμοποιήσει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, χρησιμοποιώντας επαρκείς για τον εσωτερικό φυσικό φωτισμό διαστάσεις υαλοπινάκων
Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη, με το ψυγείο της να διαθέτει μεγάλη χωρητικότηταΟ εξειδικευμένος χώρος αποθήκευσης για τα μπουκάλια θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμοςΗ πρωραία καμπίνα εξοπλίζεται με ένα διπλό κρεβάτι
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΗ έκδοση με τις τρεις καμπίνεςΗ έκδοση με τις δύο καμπίνες
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.