Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Sun Odyssey 409Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ο ηγέτης της χρονιάς

Ο διττός χαρακτήρας του νέου ιστιοπλοϊκού της Jeanneau θα καλύψει τόσο τους λάτρεις της αγωνιστικής χρήσης όσο και το κοινό που αρέσκεται στην κρουαζιέρα.

Η εξωτερική του όψη είναι ελκυστική, με τη χαμηλή του υπερκατασκευή και τα μακρόστενα φινιστρίνια να του προσφέρουν ένα σπορ παρουσιαστικό. Στο πιλοτήριο διακρίνονται οι δύο θέσεις πλοήγησης, εξοπλισμένες με τις αντίστοιχες ρόδες τιμονιού ενώ εντύπωση προκαλεί η οθόνη η οποία εδράζεται με έναν πολύ πρακτικό μηχανισμό στο τραπέζι ακριβώς μπροστά.

Εσωτερικά, το σκάφος αποκαλύπτει έναν πολυλειτουργικό και εργονομικό σχεδιασμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το άνετο καθιστικό και το μεγάλο ανοιγόμενο hatch της πρωραίας καμπίνας ενώ το chartable διαθέτει πτυσσόμενα μέρη και, όταν δεν χρησιμοποιείται για χαρτογράφηση, δύναται να μετατραπεί σε κάθισμα.

Το σκάφος μπορεί να εξοπλισθεί με δύο ή τρεις καμπίνες, με ένα ή δύο λουτρά και ανεξάρτητο χώρο ντους, ενώ προσφέρονται εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με την χρησιμοποιούμενη ξυλεία και την χρωματική της απόχρωση. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα επιλογής σχετικά με τα υφάσματα και τις ταπετσαρίες.

Για την ιστιοφορία, μεταξύ άλλων προσφέρονται ο κλασικός ιστός με μία τζένοα 105%, ιστός με ρόλλερ μαΐστρα και τζένοα 105%, κλασικός ιστός με self - tacking φλόκο αλλά και σιδηρόδρομοι τζένοας και αγωνιστικό κατάρτι με full batten μαΐστρα και 140% τζένοα. Όσο για τη σκότα της μαΐστρας, αυτή είναι σε θέση να φτάσει και στις δύο θέσεις πηδαλιουχίας.

Σχετικά με την προωστήρια δύναμη αυτή προέρχεται από την Yanmar η οποία μάλιστα συνδυάζεται με προπελοφόρο μονάδα (Saildrive).

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 12,34 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4 μέτρα
Εκτόπισμα: 7.450 κιλά
Κινητήρας: 40 ίπποι
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 200 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 530 λίτρα

Πληροφορίες: ATHENIAN YACHTS SA, Λ. Ποσειδώνος 1-2, Π. Φάληρο, Τηλ.: 210.9811.820, 9849.086, Fax: 210.9825.701, www.athenian-yachts.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Η χρήση με ιστία αποτελεί δέλεαρ για το εν λόγω μοντέλο, με τις επιδόσεις του να καλύπτουν ακόμη και την αγωνιστική χρήσηΣτον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μία τζένοα 105%, ιστός με ρόλλερ μαΐστρα και τζένοα 105%Η κομψή γάστρα εξοπλίζεται με τέσσερα μικρά ορθογώνια φινιστρίνια
Η χαμηλή υπερκατασκευή προσφέρει έναν δυναμισμό στη συνολική εικόνα του σκάφουςΤο υπαίθριο καθιστικό φιλοξενεί άνετα έως έξι ναβάτεςΠαρά τις μικρές γυάλινες επιφάνειες, το φυσικό φως στο καλαίσθητο εσωτερικό είναι επαρκές
Με απλές κινήσεις, το γραφείο χαρτογράφησης μετατρέπεται σε κάθισμαΚάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος, στην έκδοση με τις δύο καμπίνες
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.