Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
SKC 22Το SKC 22 απευθύνεται σε ιστιοπλόους που ενδιαφέρονται για την πραγματοποίηση αποδοτικής ιστιοπλοΐας, χωρίς το κόστος να αποτελεί δεσμευτικό παράγοντα για την κτήση του, αφού διαθέτει προσιτή τιμή. Απευθύνεται παράλληλα και σε ομίλους, αποτελώντας ουσιαστικά ένα μεγάλο dinghy. Μπορεί επίσης να συμμετάσχει σε αγώνες inshore ενώ είναι ιδανικό για ιστιοπλοϊκές μονομαχίες (match racing).

Πέρα από το χαμηλό κατασκευαστικό κόστος, οι βασικότεροι παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη κατά την ναυπήγηση ήταν η απλή κατασκευή και η εύκολη μεταφορά του.

Αναζητώντας την "αρχή" του νήματος στο κατασκευαστικό μέρος, διαπιστώνουμε την εκτενή χρήση από ανθρακονήματα. Η καρίνα του είναι ανασυρόμενη, εξοπλισμένη με έναν βολβό στο κάτω μέρος της. Το τιμόνι και το κατάρτι αφαιρούνται εύκολα, επηρεάζοντας καταλυτικά στην εύκολη μεταφορά του σκάφους. Όσο για τον εξαρτισμό του, αυτός περιλαμβάνει μία μεγίστη με headboard ενός μέτρου, έναν φλόκο με μεγάλο aspect ratio και ένα ασύμμετρο μπαλόνι με μπαστούνι μήκους 1,4 μέτρων, υποσχόμενα υψηλές επιδόσεις. Το συνολικό του βάρος ανέρχεται στα 750 κιλά, σε καταμέτρηση κατά ΙMS.

Το κόκπιτ αποδεικνύεται χρηστικό αφού διαθέτει μεγάλες διαστάσεις με μήκος που "φλερτάρει" τα 3,2 μέτρα και μέσο πλάτος 1,35 μέτρα, φιλοξενώντας άνετα από τρεις έως πέντε ιστιοπλόους. Όσο για την καμπίνα του, διαθέτει "σπαρτιατικούς" χώρους ενδιαίτησης και είναι εξοπλισμένη με τρεις κουκέτες και ένα w.c.

Κερδίζοντας εξαρχής τις εντυπώσεις, το παρουσιαστικό του SKC 22 δηλώνει χωρίς ιδιαίτερες αναστολές την ταυτότητα του. Πέρα από ένα σπορ σκάφος, είναι καλαίσθητο, με τα έξαλα από εμφανή ανθρακονήματα να προσφέρουν μία μαύρη ιριδίζουσα επιφάνεια συνδυαζόμεη μάλιστα αρμονικά με το πορτοκαλί μεταλλικό χρώμα της υπερκασκευής και της γάστρας. Ο απλός σχεδιασμός του ωστόσο βοήθησε στην εργονομική τοποθέτηση του εξοπλισμού πλοήγησης και την δημιουργία μια συμπαγούς εικόνας.

Ερχόμενοι στο "δια ταύτα", το κόστος του SKC 22 εκτιμάται από 15.000 έως 18.000 ευρώ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται ο εξοπλισμός του από την Z-SPARS. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κατάρτι, και μπούμα αλουμινίου, με το μπαστούνι και το τιμόνι να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Το σκάφος διατίθεται σε κιτ, σε οποιοδήποτε στάδιο και υλικά επιθυμεί ο εκάστοτε αγοραστής.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Όνομα: Anubis
Κατασκευαστές : Στέφανος Καρατασίτσας, Μιχάλης Τσατσόπουλος
Επιβλέπων μηχανικός: Κωνσταντίνος Βασιλάκης- Ναυπηγός
Κλάση: SKC 22
Μήκος: 7.05 μέτρα
Πλάτος: 2.47 μέτρα
Βάρος IMS: 750 κιλά
Βύθισμα: 1.75 μέτρα

Κατασκευή του σκελετούΚατασκευή του σκελετούΚατασκευή του σκελετού
Τοποθέτηση των ευθύγραμμων τμημάτων και των κεντρικών νεύρωνΤοποθέτηση όλων των ευθύγραμμων τμημάτων και τοποθέτηση των κεντρικών νεύρωνΤοποθέτηση ξύλινων στοιχείων της γάστρας
Τοποθέτηση ξύλινων στοιχείων της γάστραςΤοποθέτηση ξύλινων στοιχείων της γάστραςΤοποθέτηση ξύλινων στοιχείων της γάστρας
Ενίσχυση καρίνας και αξονικώνΕνίσχυση καρίνας και αξονικώνΕνίσχυση πλώρης
Εσωτερική επένδυσηΕπεξεργασία γάστραςΕπεξεργασία γάστρας
Επεξεργασία γάστραςΦινίρισμαΒαφή
ΒαφήΒαφήΒαφή
ΒαφήΒαφήΒαφή
Κατασκευή βολβούΤοποθέτηση εξαρτισμούΤοποθέτηση εξαρτισμού
Εσωτερικοί χώροιΤο σκάφος ολοκληρωμένοΠλευρική όψη
Το κατάστρωμαΤο νέο σκάφος εν πλωΚατά τις πρώτες πλεύσεις
Κατά τις πρώτες πλεύσειςΚατά τις πρώτες πλεύσεις
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.