Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Zodiac N-Zo 600, 680, 760


Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Τρίλημμα

Ακολουθώντας σύγχρονες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές προδιαγραφές, η Zodiac παρουσίασε τρία ολοκαίνουργια μοντέλα με την επωνυμία N-zo, πλαισιώνοντας το ήδη υπάρχον μοντέλο, N-zo, δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα σειρά η οποία αισίως απαριθμεί τέσσερα σκάφη. Με αυτό τον τρόπο η γαλλική εταιρεία όχι μόνο απαντά δυναμικά στον ανταγωνισμό αλλά επιπροσθέτως, μέσα από την πολύπλευρη προσέγγιση αυξάνει την ποσοστιαία κάλυψη των αναγκών του αγοραστικού κοινού σε λεπτομερές επίπεδο.

Οι καινοτόμες λύσεις και η κατασκευαστική ποιότητα συνυπάρχουν σε όλα τα νέα μοντέλα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από το ιταλικό γραφείο Vittorio Garroni, με έμφαση στην ποιοτική διαβίωση η οποία προκύπτει μέσα από τα χρηστικά καταστρώματα.

Κοινή συνισταμένη όλων των νέων μοντέλων αποτελεί η μορφή των αεροθαλάμων, με το ημιτονοειδές τους σχήμα να αποτελεί τον συνδετικό τους κρίκο. Το ίδιο ισχύει και για τους χρωματικούς συνδυασμούς οι οποίοι, κινούμενοι στις αποχρώσεις του λευκού και του μπεζ, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο και ελκυστικό αποτέλεσμα. Αίσθηση προκαλούν εξάλλου και τα περιφερειακά λάστιχα τα οποία καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του αεροθαλάμου ενώ το πρωραίο τμήμα είναι πολυεστερικό, προσφέροντας πολύ καλή στήριξη στον ηλεκτρικό εργάτη και την άγκυρα. Όσο για τη γάστρες τους, αυτές είναι συμπαγείς και σε συνδυασμό με το βαθύ V βελτιώνουν τη διαγωγή των σκαφών στις δύσκολες καιρικές συνθήκες ενώ τα πλευρικά τους μέρη διαθέτουν αυξημένο ύψος, με επακόλουθο τη δημιουργία ενός βαθιού καταστρώματος.

Προσεγγίζοντας το κάθε μοντέλο ξεχωριστά και αρχής γενομένης του μικρότερου, το νέο N-Zo 600 αναπτύσσεται στα 6 μέτρα μήκους και 2,54 μέτρα πλάτους. Οι συμπαγείς του διαστάσεις και το προσιτό του προφίλ σε συνδυασμό με τις καινοτόμες εφαρμογές του το καθιστούν εύκολα διαχειρίσιμο. Πρώτο εστιακό σημείο αποτελεί το πιλοτήριο, το επονομαζόμενο ως «Air console» εξαιτίας της «αέρινης» μορφής του, από την οποία προκύπτει περισσότερος ωφέλιμος χώρος στο κατάστρωμα. Όσο για τον εξοπλισμό του, στην κονσόλα περιλαμβάνονται συν τοις άλλοις ένα τριακτικό τιμόνι, τα χειριστήρια της μηχανής και μία οθόνη πολλαπλών λειτουργιών. Η «αέρινη» κονσόλα ωστόσο συνοδεύεται από ένα κάθισμα με διττό χαρακτήρα αφού εξοπλίζεται στο εσωτερικό του με ένα wet bar.

Περνώντας στα... άκρα, στο πρωραίο τμήμα προσφέρεται ένα άνετο κάθισμα το οποίο εξοπλίζεται με μια πολυεστερική προσθήκη που όταν αναπτυχθεί, δημιουργεί ένα μεγάλο στρώμα ηλιοθεραπείας που φθάνει μέχρι το εμπρόσθιο κάθισμα της κονσόλας. Όσο για το πρυμναίο τμήμα, αυτό εξοπλίζεται με ένα καθιστικό που αναπτύσσεται και στις δύο πλευρές, αυξάνοντας τις δυνατότητες φιλοξενίας και τα επίπεδα άνεσης.

Τέλος, σχετικά με την προωστήρια δύναμη του σκάφους, αυτή προέρχεται από εξωλέμβια διάταξη, με συνιστώμενη ισχύ 150 ίππους.

Περνώντας στο αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο, το N-Zo 680, αυτό αναπτύσσεται στα 6,80 μέτρα μήκους και 2,54 μέτρα πλάτους, αποτελώντας ουσιαστικά, μια μεγέθυνση του μικρότερου «αδελφού» μοντέλου, αφού διαθέτει ακριβώς την ίδια αρχιτεκτονική. Απλά, προσφέρει μεγαλύτερες επιφάνειες και στιβαρότερη πλεύση ενώ η πρόωσή του εξασφαλίζεται από μια εξωλέμβια μηχανή ισχύος 175 ή 200 ίππων.

Φθάνοντας αισίως στο τελευταίο νέο μοντέλο, το N-Zo 760 εκτείνεται στα 7,60 μέτρα μήκους και 3 πλάτους, προσφέροντας μεγάλες επιφάνειες προς τέρψη των ναβατών ενώ η ειδοποιός του διαφορά έγκειται στην κονσόλα και την αξιοποίηση του εσωτερικού της, δημιουργώντας έναν επιπλέον χρηστικό κλειστό χώρο. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, η ισχύς κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα από το μικρότερο μοντέλο, φθάνοντας τους 200 ίππους. Εναλλακτικά, δύναται να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη μηχανή, ισχύος 300 ίππων ή ένα ζεύγος εξωλέμβιων, ισχύος 150 ίππος έκαστος.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

Τεχνικά χαρακτηριστικά

                           N-Zo 600             N-Zo 680              N-Zo 760

Ολικό μήκος:   6 μέτρα                 6,80 μέτρα             7,60 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,54 μέτρα        2,54 μέτρα             3 μέτρα
Κατ. σχεδιασμού: C/12                 C/14                       C/18
Προτ. ισχύς:          150 ίπποι         175 ίπποι                250 ίπποι
Μέγιστη ισχύς:      50 ίπποι         200 ίπποι                 300 / 2 x 150 ίπποι

Πληροφορίες: Π.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ιερά Οδός 96-104, 104 47 Αθήνα, Τηλ.: 210.3499200

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.