Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Pirelli 880 sport


Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Αποσπώντας τα βλέμματα

Ένα ηχηρό παρόν στη μικρομεσαία κατηγορία σκαφών -ή αν θέλετε στη μεγάλη κατηγορία των φουσκωτών -δηλώνει η ιταλική εταιρεία Tecnorib Srl με το νέο μοντέλο της Pirelli 880 sport το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στα υπάρχοντα μοντέλα 770 και 1100 ενώ κατά την παρουσίασή του στο πρόσφατο ναυτικό σαλόνι των Καννών, απέσπασε όχι μόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και θετικές κριτικές.

Με τον μοντέρνο του σχεδιασμό αλλά και τις δυνατότητές του το νέο σκαρί κοιτάει στα μάτια τον ανταγωνισμό, πετώντας του μάλιστα το γάντι προκλητικά αφού οι "φρέσκιες" γραμμές του και πολύ περισσότερο η δυναμική του συμπεριφορά στη θάλασσα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ξεκινώντας από το πρώτο στοιχείο που κάνει αίσθηση και αφορά την εμφάνισή του. Κύριο χαρακτηριστικό της εικόνας του αποτελούν οι ελκυστικοί χρωματισμοί των αεροθαλάμων, που κινούνται σε αποχρώσεις του λευκού του πάγου και σε συνδυασμό με τις κόκκινες επενδύσεις δημιουργούν μια ευχάριστη και μοντέρνα εικόνα, που ενισχύεται χάρη στο υπερμοντέρνο πιλοτήριο το οποίο εξέχει χαρακτηριστικά, προσδίδοντας στο σκάφος έναν δυναμισμό. Επανερχόμενοι στους αεροθαλάμους, αυτοί είναι κατασκευασμένοι από ελαστομερές ομοιογενοποιημένο υλικό και χαρακτηρίζονται από μια μεταβλητή γεωμετρία, που ξεκινά από τα 46 εκατοστά διαμέτρου στην πρώρα και καταλήγει στα 60 εκατοστά στην πρύμνη. Οι μεγάλοι όγκοι ωστόσο των καλά φινιρισμένων αεροθαλάμων «γλυκαίνουν» χάρη στα περιφερειακά λάστιχα που διατρέχουν τους αεροθαλάμους κατά μήκος, προσφέροντας παράλληλα προστασία από τα συνήθη πλευρικά χτυπήματα.

Αναζητώντας τις ιδιαιτερότητες του νέου μοντέλου εκ των έσω είναι αναπόφευκτο να μην σταθούμε στο πρωραίο μέρος, το οποίο, πέρα από την ενσωμάτωση ενός πολυεστερικού τμήματος που προσφέρει ασφαλή πρόσβαση, διαθέτει και ένα καθιστικό με διττό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω χώρος εξαιτίας του εξοπλισμού του δύναται να χρησιμοποιηθεί είτε ως υπαίθριο καθιστικό είτε, με την προθήκη τραπεζιού, ως τραπεζαρία είτε, με την προσθήκη επιπλέον στρωμάτων, σε χώρο ηλιοθεραπείας. Το πρωραίο τμήμα ωστόσο βρίθει χώρων αποθήκευσης κάτω από όλα τα καθίσματα.

Η ελκυστική εικόνα του σκάφους ενισχύεται και από το πιλοτήριο το οποίο διαθέτει έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό που ξεφεύγει από τα συνήθη πρότυπα. Μια πολυεστερική βάση φιλοξενεί στο επάνω τμήμα της μία μοντέρνα κονσόλα σφηνοειδούς μορφής η οποία εξοπλίζεται με έναν υαλοπίνακα χαμηλού προφίλ. Εξοπλιστικά φέρει στο μέσο μια πρακτική μεταλλική χειρολαβή ενώ στη μεγάλη επιφάνεια του ταμπλό περιλαμβάνονται τα χειριστήρια της μηχανής στη δεξιά πλευρά και ένα μεταλλικό ρυθμιζόμενο τιμόνι στο μέσο. Όσο για τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης αυτά είναι τοποθετημένα στις δύο πλευρές αφήνοντας στο μεσαίο τμήμα αρκετό ωφέλιμο χώρο για την τοποθέτηση μιας οθόνης.

Ο μοντέρνος και εργονομικός σχεδιασμός συνεχίζει και στο πρυμναίο τμήμα το οποίο εξοπλίζεται πέρα από τον καναπέ και με μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείας τα οποία μάλιστα διαθέτουν ανάκληση.

Και εκεί που η θεωρία συναντά την πράξη τον πρώτο λόγο έχει η προωστήρια δύναμη η οποία μπορεί να προέλθει είτε από εξωλέμβια είτε από εσωεξωλέμβια διάταξη. Σχετικά με τα καύσιμα, στην περίπτωση χρήσης εσωεξωλέμβιας δύναται να χρησιμοποιηθεί κινητήρας βενζίνης ή πετρελαίου, με την ιπποδύναμη στην πρώτη περίπτωση να κυμαίνεται από 260 έως 430 ίππους, ενώ στην δεύτερη η ισχύς κυμαίνεται από 270 έως 320 ίππους προσφέροντας μάλιστα οικονομική χρήση. Όσο για το φλέγον θέμα των επιδόσεων το Pirelli 880 sport, με χρήση δύο εσωεξωλέμβιων βενζινομηχανών συνολικής ισχύος 500 ίππων αναπτύσσει ταχύτητα 43.2 κόμβων. Τέλος, σχετικά με τις δυνατότητες του σκάφους στο υγρό στοιχείο, αυτές είναι αυξημένες αφού το νέο Pirelli 880 sport, εξαιτίας της κατασκευής, του μεγέθους και του εξοπλισμού του είναι σε θέση να διανύσει μεγάλα δρομολόγια με άνεση προσφέροντας παράλληλα ποιοτική διαβίωση στο εσωτερικό του.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Pirelli 880 sport

Πληροφορίες: Μοτοδυναμική ΑΕΕ, Θέση Κύριλλος, 19 300 Ασπρόπυργος, Τηλ. 210 62 93 500 - Fax. 210 62 93 503, www.motodynamics-boats.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.