Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Sacs Orgasmo

Επιμέλεια: Αιμίλιος Χατζηδάκης

To ιταλικό ναυπηγείο Sacs παρουσίασε εφέτος ένα φουσκωτό με το όνομα Sacs Orgasmo. Το συγκεκριμένο μοντέλο εκτείνεται στα 9.98 x 3.71 μέτρα και κατατάσσεται στην μεγαλύτερη κατηγορία φουσκωτών με άνεση και εξοπλισμό εφάμιλλη με αυτή ενός «καμπινάτου» πολυεστερικού.

Η εξωτερική όψη του είναι εντυπωσιακή και ασυνήθιστη. Η υπερκατασκευή ενισχύεται από τα πλευρικά ελλειψοειδή παράθυρα που παραπέμπουν σχεδιαστικά σε μεγάλα μηχανοκίνητα σκάφη. Σημείο αναφοράς αποτελεί επίσης η πρυμνιά πλατφόρμα με τις μεγάλες διαστάσεις και την ηλεκτρουδραυλική πασαρέλα.

Το κύριο κατάστρωμα του Orgasmo είναι ευρύχωρο και πρακτικό. Στην δεξιά πλευρά του είναι εγκατεστημένο το πιλοτήριο που περιλαμβάνει μια κονσόλα και ένα κάθισμα έτσι ώστε να είναι δυνατή η πλοήγηση από καθιστή και από όρθια θέση. Τα όργανα πλοήγησης και το χειριστήριο της μηχανής είναι τοποθετημένα με επιμέλεια. Η θέση διακυβέρνησης είναι επαρκώς προστατευμένη από το μπροστινό και τα πλευρικά αλεξήνεμα και προσφέρεται πολύ καλή ορατότητα.

Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται το wet bar που αποτελείται από μία εστία και έναν νεροχύτη με ένα εύχρηστο και πρακτικό προστατευτικό κάλυμμα ενώ από κάτω βρίσκεται το ψυγείο και ο αποθηκευτικός χώρος.

Πιο πίσω συναντάμε ένα μεγάλο καναπέ που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τους επιβάτες ενώ ο χώρος προστατεύεται από τα πλευρικά παράθυρα.

Προς την πρύμνη είναι εγκατεστημένο το μηχανοστάσιο που φιλοξενεί δύο εσωεξωλέμβιους κινητήρες οι οποίοι μπορεί να είναι βενζίνης ή πετρελαίου. Το καπάκι του μηχανοστασίου έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα και με την προσθήκη στρωμάτων, δημιουργείται ζώνη ηλιοθεραπείας.

Το Sacs Orgasmo διαθέτει στο εσωτερικό μια καμπίνα που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δύο ενήλικες ή μια τετραμελή οικογένεια με δύο μικρά παιδιά. Η καμπίνα διαθέτει μικρή επιπλοσύνθεση με κουζίνα και w.c. ενώ φωτίζεται και αερίζεται επαρκώς από τα πλευρικά παράθυρα και το hatch στην οροφή.

Ο εξοπλισμός του σκάφους είναι πλούσιος ενώ μπορεί να τροποποιηθεί ως προς τις ανάγκες του εκάστοτε αγοραστή. Εάν για παράδειγμα χρειάζονται επιπλέον κρεβάτια, υπάρχει εξοπλισμός που μετατρέπει το υπαίθριο καθιστικό σε κρεβάτι. Σχετικά με τις δεξαμενές καυσίμων και νερού προσφέρονται δύο λύσεις οι οποίες επίσης αναπροσαρμόζονται.

Τέλος οι επιδόσεις του σκάφους με χρήση δύο εσωεξωλέμβιων κινητήρων βενζίνης με ισχύ 425 ίππους έκαστη είναι υψηλές και μπορούν να φθάσουν έως και τους 60 κόμβους. Ο υποψήφιος αγοραστής έχει την δυνατότητα της επιλογής μάρκας και ιπποδύναμης του κινητήρα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο:Sacs
Xώρα προέλευσης: Ιταλία.
Ολικό μήκος: 9.98 μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 3.71 μέτρα.
Εκτόπισμα: 2.5 t.
Αριθμός αεροθαλάμων:6
Διάμετρος αεροθαλάμων: 68 εκατοστά
Δεξαμενές καυσίμων: 600 λίτρα.
Δεξαμενή νερού: 150 λίτρα
Κινητήρες: 2x 350 ίπποι D, 2x 425 ίπποι P.
Τύπος μετάδοσης: εσωεξωλέμβια διάταξη
Μέγιστη ταχύτητα: 60 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 45 κόμβοι.

Ενδεικτική τιμή: 136.000 € μόνο το σκάφος χωρίς τις μηχανές με πλήρη εξοπλισμό συμπριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.

Πληροφορίες: SACS (ITAΛΙΑ) ΓΚOΛΦΙΝOΠOΥΛOΣ & ΣΙΑ O.Ε.,
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 335, ΑΘΗΝΑ, τηλ.: 2012.469, www.tohatsu.gr - tohatsu@hol.gr

Το Sacs ΟrgasmoΣτιβαρή πλεύσηΗ αριστερή πλευρά του σκάφους
Η δεξιά πλευρά του σκάφουςΤο Orgasmo αναπτύσσει υψηλή ταχύτηταΤο σκάφος κατά την εκκίνηση
Το νέο σκαρί παίρνει με ευκολία τις στροφέςΠανοραμική άποψηΟ χειρισμός του σκάφους είναι πρακτικός
Πλευρική όψη της υπερκατασκευήςΤο πιλοτήριο προσφέρει πολύ καλή θέση στον κυβερνήτηΌλο το κατάστρωμα είναι επενδεδυμένο από ξύλο τικ
Το wet barΗ πρυμνιά πλατφόρμαΤα στρώματα ηλιοθεραπείας
Το μηχανοστάσιο φιλοξενεί δύο κινητήρεςΣτην πλώρη βρίσκεται ένας ηλεκτρικός εργάτης άγκυραςΗ καμπίνα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.