Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Revenger 31


Κείμενο: Αιμίλιος Χατζηδάκης
Επιμέλεια: Γιώργος Μεσημέρης

Η Revenger είναι μια εταιρεία που διαθέτει μία γκάμα από φουσκωτά σκάφη με ιδιαίτερο σχεδιασμό, που χαρακτηρίζονται από κλασικές γραμμές και άρτια αισθητική ενώ το ναυπηγείο υιοθετεί αποκλειστικές αρχιτεκτονικές εμπνεύσεις στο κατάστρωμα. Το Revenger 31 είναι ένα ποιοτικό σκάφος που είναι σε θέση να αναπτύξει υψηλές επιδόσεις και απευθύνεται στο κοινό που αναζητά την υψηλή αισθητική, την άνετη διαβίωση και την ποιότητα κατασκευής.

Με διαστάσεις 9,80 x 2,80 μέτρα, προκύπτει μεγάλη εσωτερική επιφάνεια, την οποία η σχεδιαστική ομάδα του αγγλικού ναυπηγείου αξιοποίησε, δημιουργώντας επαρκείς χώρους για τους επιβάτες, αλλά και αρκετούς αποθηκευτικούς.

Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν υλικά πρώτης ποιότητας, όπως οι ταπετσαρίες και τα ανοξείδωτα μέρη, ενώ προσφέρονται και πρακτικές λύσεις όπως τα πλευρικά σκαλοπάτια (boarding steps) για άνετη επιβίβαση.

Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά του καταστρώματος ενώ διαθέτει στην εμπρόσθια πλευρά του καμπύλες επιφάνειες οι οποίες συνεισφέρουν σαφώς στην αισθητική αλλά κατασκευαστικά η εφαρμογή καθίσταται πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να επιδρά στο αυξημένο κόστος κατασκευής. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφέρουμε πως πολλά επιμέρους σημεία του σκάφους είναι ιδιαίτερα επιμελημένα κατασκευαστικά, επιδρώντας στο τελικό κόστος που φαίνεται αυξημένο σε σχέση με σκάφη ιδίου μεγέθους.Το στοιχείο αυτό όμως φαίνεται να μην απασχολεί καθόλου τους κατασκευαστές που επιθυμούν να ναυπηγούν μοναδικά σκαριά απευθυνόμενα σε αντίστοιχο αγοραστικό κοινό.

Επανερχόμενοι στην κονσόλα, αυτή παραπέμπει σχεδιαστικά σε αντίστοιχες σκάφων τύπου cruiser. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, προστατεύεται επαρκώς από το αλεξήνεμο το οποίο εδράζεται σε ανοξείδωτα μέρη και φιλοξενεί στο πρώτο επίπεδο το vhf, το gps, την πυξίδα και τα αναλογικά όργανα μηχανών και πλοήγησης και στο δεύτερο επίπεδο τους ηλεκτρικούς διακόπτες και το τριακτινικό ρυθμιζόμενο τιμόνι.

Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού τύπου Bolster μπορούν να ρυθμιστούν, ηλεκτρικά, σε τρεις διαφορετικές θέσεις, ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή στάση του σώματος. Στο εσωτερικό του πιλοτηρίου υπάρχει ηλεκτρική τουαλέτα, νιπτήρας και ντους ενώ η εσωτερική επιφάνεια έχει υποστεί επεξεργασία προσφέροντας άρτιο αποτέλεσμα.

Στη πλώρη υπάρχει ένας ημικυκλικός καναπές (bowrider), ο οποίος μπορεί άνετα να φιλοξενήσει έως οκτώ άτομα και μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι, όπου με τη προσθήκη μιας ειδικής τέντας δημιουργείται μια ευρύχωρη καμπίνα. Στο κέντρο μπορεί να τοποθετηθεί αποσπώμενο τραπέζι με ομπρέλα.

Πρίμα, πίσω από το πιλοτήριο, είναι τοποθετημένος ένας καναπές που μπορούν να καθίσουν έως τέσσερα άτομα, ενώ στη βάση του υπάρχει αποθηκευτικός χώρος. Πίσω από τον καναπέ υπάρχει ένα μεγάλο ταμπούκι με πλατφόρμα ηλιοθεραπείας στο πάνω μέρος που ανοίγει ηλεκτρουδραυλικά. Από κάτω συναντάμε το μηχανοστάσιο που διαθέτει μεγάλες διαστάσεις προσφέροντας άνετη πρόσβαση για σέρβις ή επιθεώρηση.

Η μέγιστη ιπποδύναμη του Revenger 31 κυμαίνεται από 480 έως 630 ίππους αναλόγως με τον τύπο του κινητήρα. Με χρήση εσωλέμβιου η ιπποδύναμη φθάνει τους 480 ίππους, με χρήση δύο εσωεξωλέμβιων κινητήρων η ισχύς μπορεί να φθάσει τους 630 ίππους ενώ με δύο εξωλέμβιους η μέγιστη ιπποδύναμη ανέρχεατι στους 2 x 300 ίππους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 9,8 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,8 μέτρα
Deadrise: 21
o
Βύθισμα: 76 cm
Μέγιστη ιπποδύναμη: 630 ίπποι
Δεξαμενή καυσίμων: 409 λίτρα ή 2 x 364 λίτρα
Διάμετρος αεροθαλάμων: 24 cm στη πλώρη – 46 cm πρίμα

Αναπτύσσοντας ταχύτηταΠανοραμική άποψη του σκάφουςΗ πλατφόρμα μπάνιου διαθέτει ικανοποιητικές διαστάσεις
Η κονσόλα του Revenger 31Τα ρυθμιζόμενα καθίσματα στο πιλοτήριοΟ ευρύχωρος καναπές πλώρης
Το αποσπώμενο τραπέζι στη πλώρη……και η ομπρέλα τουΟ πρυμναίος καναπές
Η πρυμναία πλατφόρμα είναι ιδανική για ηλιοθεραπείαΟ ηλεκτρικός εργάτηςΗ τουαλέτα στο εσωτερικό της κονσόλας
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.