Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Superonda 820


Από τον: Αιμίλιο Χατζηδάκη
Επιμέλεια: Γιώργος Α. Μεσημέρης

Το Superonda 820 αποτελεί μια ελκυστική πρόταση της Motomarine (πρώην Lambro) στα φουσκωτά σκάφη απευθυνόμενη στο κοινό που επιθυμεί να πραγματοποιήσει μεγάλα υδάτινα δρομολόγια. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έξι άτομα και οι μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι του εξασφαλίζουν άνεση, ενώ προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις ταχύτητας και καλή πλεύση.

Βασικό χαρακτηριστικό του εν λόγω μοντέλου αποτελεί η γάστρα του η οποία διαθέτει αναβαθμίδες (steps) που εξασφαλίζουν μικρότερες τριβές και αυξημένη ταχύτητα.

Στο κέντρο του σκάφους είναι εγκατεστημένο το πιλοτήριο που διαθέτει όργανα πλοήγησης, ενδεικτικά όργανα της μηχανής και cd player, ενώ έχει προβλεφθεί και χώρος για περαιτέρω εγκατάσταση ναυτιλιακών οργάνων. Το τριακτινικό τιμόνι έχει ειδική επένδυση, όπως και τα τύπου «μπάκετ» καθίσματα του κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, που εξασφαλίζουν σταθερή θέση στο σώμα στις απότομες στροφές και κλίσεις. Τέλος, το αλεξήνεμο προστατεύει επαρκώς τον πλοηγό από τον άνεμο.

Στο εμπρόσθιο μέρος του πιλοτηρίου υπάρχει η ηλεκτρική τουαλέτα. Μπροστά του πιλοτηρίου συναντάμε ένα διθέσιο στρώμα ηλιοθεραπείας, κάτω από το οποίο υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για life rafts και προστατευτικά μπαλόνια. Το ταμπούκι της πλώρης είναι βαθύ ενώ φιλοξενεί την καδένα του ηλεκτρικού εργάτη.

Πίσω από το πιλοτήριο είναι τοποθετημένος ένας καναπές, που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δύο άτομα, ενώ στο πρυμναίο τμήμα συναντάμε ένα στρώμα ηλιοθεραπείας, κάτω από το οποίο είναι εγκατεστημένο το μηχανοστάσιο. Η πρόσβαση στο μηχανοστάσιο για επισκευή ή συντήρηση είναι εύκολη και άνετη, ενώ υπάρχουν και αεραγωγοί που εξασφαλίζουν διατηρώντας τη θερμοκρασία του χώρου χαμηλά.

Κατάπρυμα, υπάρχει μια ευρύχωρη πλατφόρμα με ντους και πτυσσόμενη σκάλα. Επάνω στους αεροθαλάμους έχουν τοποθετηθεί μεταλλικές ανοξείδωτες ράβδοι αντικαθιστώντας τους σχοινοφόρους.

Το Superonda 820 διατίθεται με ένα κινητήρα πετρελαίου με ισχύ 320 ίππους και εσωεξωλέμβια διάταξη ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβων. Εναλλακτικά μπορούν να τοποθετηθούν και κινητήρες με διαφορετική ισχύ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 8,30 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,9 μέτρα

Μήκος γάστρας: 7,90 μέτρα Ιπποδύναμη: 320 ίπποι
Δεξαμενή καυσίμων: 400 λίτρα
Δεξαμενή νερού: 50 λίτρα

Πληροφορίες: MOTOMARINE, τηλ.: 6623.291

Το Superonda 820 διαθέτει στιβαρή πλεύσηΑναπτύσσοντας ταχύτηταΤο σκάφος είναι ευέλικτο με μικρό κύκλο στροφής
Πανοραμική άποψη. Διακρίνεται η ευρυχωρία και πρακτικότητα του καταστρώματοςΟι χειρισμοί του σκάφους πραγματοποιούνται με ευκολίαΠρόσοψη του σκάφους. Διακρίνεται η κονσόλα και οι φαρδιοί πλευρικοί διάδρομοι
Η ηλεκτρική τουαλέτα μπροστά από το πιλοτήριοΤο πρυμναίο στρώμα διαθέτει μεγάλες διαστάσειςΑποψη του πιλοτηρίου
Οι αποθηκευτικοί χώροι της πλώρηςΤο μηχανοστάσιο είναι ευρύχωρο καθιστώντας εύκολη πρόσβαση σε αυτό
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.