Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Pirelli Pzero 770H Pirelli παρουσιάζει μια νέα πρόταση στο χώρο των φουσκωτών σκαφών αναψυχής, το μοντέλο Pzero 770. Με διαστάσεις στα 7,70 x 1,92 μέτρα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει με ευκολία μικρά και μεσαία υδάτινα δρομολόγια με ικανοποιητικές μάλιστα επιδόσεις.

Το εν λόγω μοντέλο ανήκει στην γκάμα των φουσκωτών Pirelli που κατασκευάζονται στο Μιλάνο της Ιταλίας ενώ το ναυπηγείο προέκυψε από την ομώνυμη γνωστή εταιρεία ελαστικών.

Κύριο χαρακτηριστικό του Pzero 770 FB αποτελεί ο άρτιος σχεδιασμός και το εξαιρετικό φινίρισμα μου. Διαθέτει κλασσικές γραμμές και σχεδιασμό ενώ οι αεροθάλαμοι του παράγονται σε γκρι και κίτρινη απόχρωση ή εναλλακτικά σε γκρι και πορτοκαλί απόχρωση. Το λογότυπο είναι καλαίσθητο και καλύπτει σχεδόν το ήμισυ των αεροθαλάμων. Το στοιχείο ωστόσο που διαφοροποιεί το σκάφος είναι τα πολυεστερικά μέρη που καλύπτουν διακριτικά το πρυμναίο τμήμα των αεροθαλάμων, προσφέροντας σαφώς καλύτερη πρόσβαση στο σκάφος και μεγάλη αντοχή.

Στο εσωτερικό φαίνεται να ακολουθείται η τυποποιημένη διάταξη, υπάρχουν όμως κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν την διαβίωση στο σκάφος πιο εύκολη και πιο πρακτική.

Στο κέντρο είναι εγκατεστημένο το πιλοτήριο, το οποίο προστατεύεται επαρκώς από το αλεξήνεμο και αποτελείται από μία κονσόλα εγκατεστημένη στο κέντρο και ένα πρακτικό κάθισμα, που εξασφαλίζει καλή στήριξη στον κυβερνήτη ενώ διαθέτει αποθηκευτικό χώρο και μια πρακτική χειρολαβή. Η κονσόλα εκτείνεται σε δύο επίπεδα, φιλοξενώντας επαρκώς τα όργανα πλοήγησης, τα ενδεικτικά όργανα της μηχανής και τους ηλεκτρικούς διακόπτες, αφήνοντας παράλληλα ελεύθερο χώρο για την τοποθέτηση επιπλέον ενδεικτικών οργάνων. Το τριακτινικό τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο και καλαίσθητο ενώ διαθέτει λευκή απόχρωση και συνεργάζεται εύκολα με το χειριστήριο που είναι εγκατεστημένο στη δεξιά πλευρά και διαθέτει εύχρηστο μοχλό. Περιμετρικά της κονσόλας συναντάμε ένα ανοξείδωτο περιμετρικό ρέλι με ενσωματωμένη χειρολαβή.

Πίσω από το πιλοτήριο είναι τοποθετημένος ο πρυμναίος καναπές, που είναι επενδευμένος από ειδικό ανθεκτικό υλικό σε απόχρωση του μπεζ και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τρία άτομα. Πρίμα συναντάμε δύο εύχρηστα ταμπούκια ενώ κατάπρυμα είναι εγκατεστημένη μια καλαίσθητη ξύλινη πλατφόρμα. Ανάλογα με την διάταξη, στον πρυμναίο χώρο είναι δυνατή η τοποθέτηση στρωμάτων δημιουργώντας μια μεγάλη επιφάνεια για ηλιοθεραπεία κάτω από την οποία φιλοξενείται το μηχανοστάσιο.

Στη πλώρη βρίσκεται ένα ευρύχωρος καναπές που μετατρέπεται εύκολα -με την προσθήκη στρωμάτων- σε στρώμα ηλιοθεραπείας ενώ στο μέσον υπάρχει υποδοχή για την τοποθέτηση τραπεζιού. Κατάπλωρα μια πολυεστερική κατασκευή φιλοξενεί ένα βαθύ ταμπούκι ενώ η άγκυρα είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος.

Για την πρόωση του σκάφους χρησιμοποιούνται κινητήρες με υψηλή ιπποδύναμη. Ενδεικτικά αναφέρεται η ισχύς 275 ίππων προερχόμενη από μία εξωλέμβια ενώ είναι δυνατή η χρήση δύο εξωλέμβιων μηχανών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος:7,70 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 1,92 μέτρα
Διάμετρος αεροθαλάμων: 46-60 εκ.
Αριθμός αεροθαλάμων: 5
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 250 λίτρα
Ισχύς:275 ίπποι
Βάρος: 1100 κιλά

Αποψη από την πρύμνη. Διακρίνονται τα μεγάλα στρώματα ηλιοθεραπείαςΗ γάστρα διαθέτει τρία παρατροπίδια από κάθε πλευράΗ πολυεστερική κατασκευή στην πρύμνη αναβαθμίζει πρακτικά και αισθητικά το σκάφος
Η έκδοση με τους γκρι και πορτοκαλί αεροθαλάμουςΤο κάθισμα προσφέρει επαρκή στήριξη στον κυβερνήτη
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.