Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Kelt Sea Hawk 225Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Η κλασσική οδός

Χωρίς να διαθέτει τίποτε το εξεζητημένο, το Sea Hawk 225 αποτελεί ένα ελκυστικό φουσκωτό δεδομένου του πρακτικού σχεδιασμού του ενώ διαθέτει και πολύ καλό φινίρισμα που του προσδίδει την γαλλική του φινέτσα.

Η γαλλική εταιρεία άλλωστε διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή μικρών και μικρομεσαίων σκαφών, εξαιτίας κυρίως της δραστηριοποίησής της στα πολυεστερικά σκάφη, αφού παράγει από το 1974 μηχανοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των White Shark τα οποία με την σειρά τους έχουν εδραιωθεί στην παγκόσμια αγορά.

Η ναυπήγηση φουσκωτών σκαφών βέβαια ακολούθησε εκ των υστέρων, την δεκαετία του ’90. Έχοντας ήδη δραστηριοποιηθεί όχι μόνο στα μηχανοκίνητα αλλά και στα ιστιοπλοϊκά, η γαλλική εταιρεία βλέποντας εκείνη την εποχή την ραγδαία ανάπτυξη των φουσκωτών σκαφών στη γηραιά ήπειρο, αποφάσισε να μπει δυναμικά στο παιχνίδι κατασκευάζοντας μοντέλα τα οποία σε βάθος χρόνου αποδείχθηκαν αξιόπιστα.

Το Sea Hawk 225 αποτελεί το μικρότερο φουσκωτό του ναυπηγείου το οποίο προσφέρει επιπλέον δύο μοντέλα, στα 7,80 και 8,80 μέτρα αντίστοιχα. Ανήκοντας στην κατηγορία των απαιτητικών χρηστών, το 225 είναι σε θέση να καλύψει με άνεση μεσαία υδάτινα δρομολόγια ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την πραγματοποίηση θαλασσίων χόμπι.

Η αισθητική του μπορεί να είναι κλασσική διαθέτει όμως ένα ιδιαίτερο ημιτονοειδές σχήμα αεροθαλάμων που το καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμο. Τα διπλά περιφερειακά λάστιχα «τρέχουν» καθ όλο το μήκος των αεροθαλάμων, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με δύο σχοινοφόρους και έξι χειρολαβές.

Προσφέροντας άριστη ορατότητα, το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στο κέντρο, δημιουργώντας δύο πλευρικούς διαδρόμους. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει μια μεγάλη για τα δεδομένα του σκάφους κονσόλα, η οποία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Στο κάτω επίπεδο φιλοξενείται ένα μεταλλικό τιμόνι σε σχεδόν οριζόντια θέση, με το χειριστήριο της μηχανής παράπλευρα. Όσο για το επάνω επίπεδο της κονσόλας, αυτό φιλοξενεί με επιμέλεια όλα τα αναλογικά όργανα του κινητήρα και ενδιάμεσα προσφέρεται αρκετός χώρος για την υποδοχή οθόνων οργάνων πλοήγησης καθώς επίσης και ένας πρακτικός χώρος αποθήκευσης.

Για την θέση οδήγησης, το ναυπηγείο έχει επιλέξει ένα κάθισμα όρθιου τύπου το οποίο εδράζεται σε τέσσερα σημεία στο πολυεστερικό κατάστρωμα. Το κάθισμα διαθέτει ανακλινόμενο κάθισμα, το οποίο αποκαλύπτει έναν χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο ενώ στο πίσω μέρος του είναι εξοπλισμένο με τέσσερις συνολικά καλαμοθήκες.

Για τους επιβάτες έχουν δημιουργηθεί δύο περιοχές, η μία στο πρωραίο και η δεύτερη στο πρυμναίο μέρος. Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει ένα καθιστικό που μετατρέπεται, με την προσθήκη επιπλέον στρωμάτων, σε χώρο ηλιοθεραπείας ή ακόμα και σε υπαίθρια τραπεζαρία. Πρίμα βρίσκεται τοποθετημένος ένας καναπές που καταλαμβάνει όλο το εσωτερικό πλάτος. Όσο για τους χώρους αποθήκευσης, αυτοί βρίσκονται κάτω από τα καθίσματα και θεωρούνται για το μέγεθος του σκάφους επαρκείς.

Για την πρόωση του Sea Hawk είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένας ή δύο κινητήρες, ανάλογα με την χρήση. Η μικρότερη ιπποδύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανέρχεται στους 150 ίππους, με την συνιστώμενη να φθάνει τους 200 ίππους και την μέγιστη τους 250 ίππους. Όσο για την ταχύτητά του αυτή αγγίζει τους 50 κόμβους ενώ η δυνατότητα ελιγμών είναι μεγάλη καθιστώντας το σκάφος ευκολόχρηστο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 6,98 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3 μέτρα
Ελάχιστη ιπποδύναμη: 150 ίπποι
Συνιστώμενη ιπποδύναμη: 200 ίπποι
Μέγιστη ιπποδύναμη: 250 ίπποι
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 300 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 40 λίτρα
Βάρος: 935 κιλά

Πληροφορίες: ΒΥΘΟΣ, Ελ.Βενιζέλου 56, Ν.Σμύρνη 17 122 Αθήνα τηλ: 210-9333260, Email: a.seitanidis@vithos.com, http://vithos-diveshop.gr

Το ημιτονοειδές σχήμα των αεροθαλάμων καθιστά το σκάφος άμεσα αναγνωρίσιμοΣτην κάθε πλευρά της γάστρας ενσωματώνονται τρία παρατροπίδιαΗ εξωλέμβια 250 ίππων αποτελεί την μέγιστη ιπποδύναμη του σκάφους, προσδίδοντάς του μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων
Το Sea Hawk 225 είναι σε θέση να καλύψει με ασφάλεια μεσαία υδάτινα δρομολόγιαO αεροθάλαμος χωρίζεται σε επτά συνολικά αυτόνομα διαμερίσματαΗ δυνατότητα ελιγμών του 225 είναι μεγάλη, στοιχείο χρήσιμο όχι μόνο κατά το ταξίδεμα αλλά και κατά τον ελλιμενισμό
Το υλικό των αεροθαλάμων είναι ελαστομερές ύφασμα, 1670 dtexΤο κάθισμα προσφέρει στο εσωτερικό του έναν χρήσιμο χώρο αποθήκευσηςΗ περιοχή της πρώρας δύναται να χρησιμοποιηθεί ως υπαίθρια τραπεζαρία ή, με την προσθήκη επιπλέον στρωμάτων, σε χώρο ανάπαυσης
Το εσωτερικό των καθισμάτων προσφέρει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρουςΤο ταμπούκι της άγκυρας επενδύεται με ξύλο συνεισφέροντας στην καλαισθησία του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.