Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Edgewater 245 ccΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη


Χρηστικό πολυεργαλείο

Όταν πρόκειται για μικρά πολυεστερικά σκάφη που να συνδυάζουν την χρήση για ψάρεμα και αναψυχή, οι προδιαγραφές ποιότητας που θέτει η Edgewater για την κατασκευή τους δύσκολα υπερβαίνονται από την πλειοψηφία του ανταγωνισμού της. Ωστόσο, η αμερικάνικη φίρμα δεν δυσκολεύεται να "εμφυσήσει" στα μοντέλα της πάθος και ζωντάνια, μέσω ισχυρών κινητήρων, καθιστώντας τα μοντέλα της πλήρη.

Απτό παράδειγμα αποτελεί το 245 center console, ένα πρακτικό σκάφος που συνοδεύεται- όπως άλλωστε και τα 14 συνολικά μοντέλα που παράγει το ναυπηγείο, από 4,3 έως 11,5 μέτρα- από υψηλή ποιότητα κατασκευής και πολύ καλό φινίρισμα.

Στο συγκεκριμένο τύπο σκαφών θα λέγαμε ότι η πρωτοκαθεδρία ανήκει στην Αμερική, με πολλά ναυπηγεία να εξειδικεύονται σε σκάφη που να συνδυάζουν αναψυχή με ψάρεμα. Ο έντονος εγχώριος ανταγωνισμός έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ποιοτικών και καλοθάλασσων σκαφών που έχουν εδραιωθεί στην παγκόσμια αγορά.

Επανερχόμενοι στο μοντέλο 245 cc θα λέγαμε ότι αυτό διαθέτει μία ιδιαίτερη εμφάνιση, που εμπνέει στιβαρότητα. Ας σημειωθεί παρενθετικώς ότι το ναυπηγείο επιθυμεί πρωτίστως ένα αξιόπιστο σκαρί που να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις δύσκολες θάλασσες και κατά δεύτερο λόγο να ικανοποιήσει τις αισθητικές ανάγκες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα εν λόγω σκάφη δεν είναι αισθητικά ελκυστικά.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, στο μοντέλο 245 cc προσφέρονται ψηλές και φαρδιές κουπαστές στο επάνω μέρος ενώ έχουν δοθεί οι κατάλληλες καμπύλες στη γάστρα ώστε το σκάφος να πλέει με ασφάλεια. Όσο για το πιλοτήριο, αυτό περιβάλλεται από ένα μεταλλικό δικτύωμα που στηρίζει την οροφή, καθιστώντας το συμπαγές και επηρεάζοντας σαφώς την συνολική εικόνα.

Η διαρρύθμιση του καταστρώματος είναι κλασσική, χωρίς κάτι το εξεζητημένο. Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στο κέντρο, δημιουργώντας δύο πλευρικούς διαδρόμους που οδηγούν στην περιοχή της πρώρας που φιλοξενεί ένα καθιστικό και στην περιοχή της πρύμνης που φιλοξενεί έναν καναπέ. Από εκεί και πέρα τον λόγο παίρνουν οι λεπτομέρειες, οι οποίες, ως γνωστόν, κάνουν την διαφορά. Στο πιλοτήριο για παράδειγμα, έχουν αξιοποιηθεί οι εσωτερικοί του χώροι ώστε να προσφέρουν χώρο για την τοποθέτηση μιας χημικής τουαλέτας. Όσο για την πρωραία περιοχή, η πλατιά κουπαστή της ενδείκνυται για την επιβίβαση ή αποβίβαση στο σκάφος. Όπως είναι αναμενόμενο, ο πρυμναίος καναπές είναι πτυσσόμενος, ώστε να φυλάσσεται κατά την πραγματοποίηση του ψαρέματος, προσφέροντας μια ελεύθερη επιφάνεια.

Σχετικά με τις επιδόσεις του Edgewater, αυτές ποικίλουν ανάλογα με την ισχύ. Έτσι, στην περίπτωση χρήσης δύο εξωλέμβιων ισχύος 150 ίππων έκαστης, το σκάφος είναι σε θέση να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 51,6 ναυτικών μιλίων, στις 5950 στροφές ανά λεπτό. Με χρήση μία 250άρας, η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 45,2 ναυτικά μίλια, ενώ με χρήση εξωλέμβιας ισχύος 350 ίππων το 245 cc φθάνει τα 52,5 μίλια στις 6000 στροφές ανά λεπτό, με το πλανάρισμα να επιτυγχάνεται στα 3,65 δευτερόλεπτα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 7,6 μέτρα
Πλάτος: 2,6 μέτρα
Βύθισμα: 0,53 μέτρα
Βάρος: 1543 κιλά
Μεταφορική ικανότητα: 1680 κιλά
Δυνατότητα μεταφοράς ατόμων: 11
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμου: 570 λίτρα
Μέγιστη ιπποδύναμη: 350 ίπποι

Πληροφορίες: Inter marine, Περγάμου 27& Εύας 166 75 Γλυφάδα, Αθήνα Τηλ.: 210 - 9626767, Fax: 210 - 9604508, Email: info@intermarine.com.gr

Μικρό και εύχρηστο, είναι σε θέση να προσφέρει υψηλές επιδόσειςΤο σκάφος καθίσταται ασφαλές για μικρά παράκτια ταξίδιαΣτις φαρδιές κουπαστές του ενσωματώνονται καλαμοθήκες
Η κλασσική διάταξή του, περιλαμβάνει το πιλοτήριο στο κέντροΗ κονσόλα εφοδιάζεται με ένα μεταλλικό τριακτινικό τιμόνι, με τα χειριστήρια τοποθετημένα στη δεξιά πλευράH πρωραία περιοχή περιλαμβάνει έναν καναπέ, κάτω από τον οποίο προσφέρονται χώροι αποθήκευσης
Η προωστήρια δύναμη δύναται να προέρχεται από ένα δίδυμο εξωλέμβιων ισχύος 150 ίππων έκαστος. Εναλλακτικά χρησιμοποιείται εξωλέμβια ισχύος 250 ή 350 ίππωνΣτο εσωτερικό του πιλοτηρίου έχει τοποθετηθεί μια χημική τουαλέταΚάτοψη του καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.