Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Boss 760Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Παντός καιρού και θαλάσσης

Κλασσικός σχεδιασμός, μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι, στιβαρή γάστρα, πρακτικό κατάστρωμα και επιδόσεις, είναι εν ολίγοις τα στοιχεία που σηματοδοτούν την ουσιαστική εικόνα του Boss 760.

Η επιλογή της κλασσικής ναυπήγησης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το σκάφος. Με μια εμπειρία που άρχισε να δημιουργείται από το 1962, μέσω της ενασχόλησής τους ως τεχνικοί σκαφών και θαλάσσιων κινητήρων καθώς επίσης και από την συμμετοχή τους σε αγώνες ταχυπλοΐας, οι κ.κ. Γιώργος και Δημήτρης Μερίκος έλαβαν ένα σημαντικό πλήθος ουσιαστικών πληροφοριών σχετικά με τα μικρά ταχύπλοα σκάφη.

Θέλοντας να αξιοποιήσουν την πολύχρονη εμπειρία τους, ίδρυσαν το 1992 την εταιρεία Boss η οποία δραστηριοποιήθηκε στη ναυπήγηση φουσκωτών σκαφών, με μια γκάμα που περιλαμβάνει δέκα συνολικά μοντέλα, με το μικρότερο να διαθέτει μήκος 4,30 μέτρα και το μεγαλύτερο 8,60 μέτρα.

Κοινό στοιχείο όλων ανεξαιρέτως των μοντέλων είναι η κλασσική σχεδίαση, η οποία μπορεί να στερείται έμπνευσης και design, προσφέρει όμως τη δυνατότητα της εφαρμογής γνωστών και επιτυχημένων κατασκευαστικών συνταγών που ωφελούν στην πρακτικότητα και την ασφάλεια, τα δύο ίσως σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να διέπουν τα σκάφη αναψυχής, δεδομένου του σκληρού περιβάλλοντος που κινούνται.

Επανερχόμενοι στο μοντέλο Boss 760, αυτό ανήκει στην μεγάλη κατηγορία φουσκωτών η οποία περιλαμβάνει σκάφη υψηλών απαιτήσεων τόσο από άποψη χρήσης όσο και εξοπλισμού. Εμφανισιακά, χαρακτηρίζεται από ένα προσιτό προφίλ και εξοπλίζεται με μεγάλους αεροθάλαμους στους οποίους "τρέχουν" τα διπλά περιφερειακά προστατευτικά λάστιχα καθ’ όλο το μήκος τους ενώ κατάπλωρα διακρίνεται η πολυεστερική κατασκευή που περιλαμβάνει την δελφινιέρα και δύο μεταλλικά ανοξείδωτα ρέλια. Στην πρυμναία περιοχή διακρίνεται το roll bar και η τέντα ηλίου.

Ως υλικό κατασκευής του αεροθαλάμου, επιλέχθηκε ένα συνθετικό πολυμερές, που παρουσιάζει εξαιρετικές ιδιότητες, όντας πολύ ελαστικό και με μεγάλη αντοχή στον εφελκυσμό. Το ελαστομερές αυτό υλικό κατά τη φόρτισή του μπορεί να υποστεί μεγάλες παραμορφώσεις και με την άρση του φορτίου να επανέλθει στο αρχικό του σχήμα. Όσο για την κόλλησή του, εφαρμόζεται η διαδικασία της ψυχρής κόλλησης.

Στο εσωτερικό, τώρα, περιλαμβάνει ένα πρακτικό πιλοτήριο στο κέντρο που αποτελείται από μία πρακτική κονσόλα και ένα κάθισμα όρθιου τύπου το οποίο διαθέτει στο εσωτερικό του έναν πρακτικό χώρο αποθήκευσης. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει τα ενδεικτικά όργανα των κινητήρων στο επάνω μέρος του ενώ το τιμόνι βρίσκεται τοποθετημένο κάθετα με τα χειριστήρια στην δεξιά πλευρά και τον ηλεκτρικό πίνακα στην αριστερή πλευρά.

Στον χώρο των επιβατών δεν κρύβονται εκπλήξεις. Ένα μεγάλο στρώμα είναι εγκατεστημένο πλώρα ενώ στο εμπρόσθιο μέρος του πιλοτηρίου ενσωματώνεται ένα κάθισμα. Τέλος, στο πρυμναίο τμήμα, περιλαμβάνεται ένας τριθέσιος καναπές, με μεγάλο χώρο αποθήκευσης από κάτω.

Η προωστήρια δύναμη του Boss 760 προέρχεται από εξωλέμβια μηχανή με μεγάλη γκάμα ισχύος που κυμαίνεται από τους 175 ίππους και καταλήγει στους 300 ίππους. Μπορεί ωστόσο να τοποθετηθεί ένα δίδυμοι μηχανών με ισχύ 2 x 150 ίππους ή 2 x 200 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα με ισχύ 175 ίππων, φθάνει τους 38 κόμβους, ενώ με ισχύ 300 ίππων, τους 45 κόμβους. Με χρήση δύο εξωλέμβιων 150 ίππων έκαστος, η ταχύτητα αγγίζει τους 40 κόμβους και, τέλος, με χρήση δύο κινητήρων με 200 ίππους έκαστος, το σκάφος επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 7,60 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,85 μέτρα
Βάρος: 1.200 κιλά
Ατομα: 10
Ύφασμα: 1.670 dtex
Ιπποδύναμη: 175 έως 300 ίππους, 2x150, 2x200
Ενδεικτική τιμή: 36.000 ευρώ

Βασικός εξοπλισμός: κονσόλα, αλεξήνεμο, ανοξείδωτα ρέλια, ντίζα τιμονιού βαρέως τύπου, roll bar με φώτα πλεύσης, δεξαμενή καυσίμων χωρητικότητας 230 λίτρων, δεξαμενή νερού με αντλία και ντουζιέρα, κάλυμμα σκάφους, ανοξείδωτη σκάλα ανόδου, ηλεκτρικό πίνακα οκτώ θέσεων, δελφινιέρα με ράουλο άγκυρας και ηλεκτρικό εργάτη, βάση εφεδρικής μηχανής, μαξιλάρια πλώρης, πρύμνης και πιλοτηρίου, χειροκίνητη τρόμπα, αντλία σεντίνας και δύο πλαστικά πατήματα στους αεροθαλάμους

Προαιρετικός εξοπλισμός: δεύτερη δεξαμενή καυσίμων, τέντα ηλίου και τέντα πλεύσης

Πληροφορίες: 38,5 χλμ εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, Μέγαρα, τηλ.: 22960-82440, fax: 22960-82.441, http://www.bossmarine.gr, info@bossmarine.gr

Ο κλασσικός σχεδιασμός είναι εμφανής από την πρώτη ματιάΗ συμπαγής γάστρα προσφέρει στο σκάφος στιβαρή πλεύσηΗ πλοήγηση από όρθια θέση ενδείκνυται για τον αποτελεσματικό χειρισμό του Boss 760
Ο μικρός κύκλος στροφής αποδεικνύει την μεγάλη ευελιξία του σκάφουςΠροαιρετικά, το κατάστρωμα δύναται να επενδυθεί με ξύλοΗ μεγάλη προσφερόμενη γκάμα κινητήρων προσφέρει στο σκάφος επιδόσεις που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος πλεύσεων
Η δυνατότητα μεταφοράς του με χρήση τρέιλερ αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα που μεταφράζεται σε πρακτικότητα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.