Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Το αρχαίο πλοίο Σάμαινα στο Ιωνικό κέντρο σπουδών (25/05/2010)

Το αρχαίο πλοίο Σάμαινα, εμβληματικό σκαρί της ναυτικής παράδοσης του Αιγαίου, βάζει

πλώρη για την Αθήνα, όπου από την Κυριακή 30 Μαΐου θα προσορμιστεί στο Ιωνικό Κέντρο Σπουδών, στην Πλάκα και θα είναι επισκέψιμο στο κοινό για δύο περίπου μήνες και συγκεκριμένα έως τις 18 Ιουλίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει τρία φυσικά ομοιωμάτα αναπαραστάσεων του πλοίου και πλαισιώνεται από πέντε αντίγραφα τμημάτων αρχαίων ναυαγίων, σε φυσικό μέγεθος, καθώς και από τρία ντοκιμαντέρ που θα συνοδεύουν τις τρεις ενότητες της έκθεσης. Η έκθεση του "Αρχαίου Πλοίου Σάμαινα" προσφέρει στον επισκέπτη μια αίσθηση της αρχαίας ελληνικής ναυπηγικής παράδοσης και ναυτικής τεχνολογίας, όχι μόνο στη Σάμο αλλά γενικά στην αρχαία Ελλάδα.

Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζεται ο ναυτικός πολιτισμός του Αιγαίου, μέσα από το παράδειγμα της αρχαίας Σάμου, στα ναυπηγεία της οποίας κατασκευάστηκε το πλοίο. Στη δεύτερη περιλαμβάνονται οι πηγές και το πρωτογενές υλικό, καθώς και τρεις ψηφιακές αναπαραστάσεις. Στην τρίτη διερευνάται η τεχνική που θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί στη ναυπήγηση του, υπό το φως αρχαίων ναυαγίων που βρέθηκαν σε διάφορα μέρη της Μεσογείου (Μασσαλία, Χάιφα, Κυρήνεια, νησί Yassi Ada) και μέσα από πιστά αντίγραφα τμημάτων αρχαίων πλοίων.

Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο δημιουργίας "Μουσείου Ναυτικών και Ναυπηγικών Τεχνών του Αιγαίου" από το Δήμο Πυθαγορείου, σε συνεργασία με το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το Πνευματικό Ιδρυμα Σάμου Νικόλαος Δημητρίου, το Τεχνικό Γραφείο Κ.Α. Δαμιανίδης και το Ιωνικό Κέντρο.

Εγκαίνια Έκθεσης: Κυριακή 30 Μαΐου 2010, 11.00 πμ

Ημέρες και ώρες: Τρίτη - Παρασκευή 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. & 6.00 - 9.00 μ.μ. Σάββατο & Κυριακή 11.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

Πληροφορίες: Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα , τηλ.: 210 3246614, politismos@ionic.gr, www.ionic.gr

Το αρχαίο πλοίο Σάμαινα στο Ιωνικό κέντρο σπουδών (25/05/2010)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.