Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
47ο Ράλι Αιγαίου: Μεγάλη ανατροπή με τον "Μπούκη" να πιάνει το ATALANTI XVI στην κορυφή!

Μια εντυπωσιακή ιστιοδρομία συνολικής απόστασης 19 ναυτικών μιλίων εξελίχθηκε στο θαλάσσιο χώρο της Νισύρου κατά το 47ο ράλι Αιγαίου. Ο πολύχρωμος στόλος ξεκίνησε το πρωί από το λιμάνι των Πάλλων στο ηφαιστιογενές νησί και κατευθύνθηκε προς το Ακρωτήρι Κρίκελος στο νότιο άκρο της Κω.

Με τους ανέμους να πνέουν μέχρι και επτά μποφόρ, κυβερνήτες και πληρώματα χρειάστηκε να καταθέσουν όλες τους τις ναυτικές αρετές προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες από δύο ώρες όλα τα σκάφη έδιναν μάχες πλώρη με πλώρη, όχι μόνο για μια καλή θέση αλλά και για να αποφύγουν ακόμη και τυχόν συγκρούσεις αφού σε πολλά σημεία έπλεαν σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους.

Τελικά το ταλέντο και η εμπειρία του Δημήτρη Δεληγιάννη σε συνδυασμό με την ιστιοπλοϊκή δεινότητα και προθυμία του πληρώματός του απέδειξαν τη δύναμη της ομαδικότητας, η οποία εξασφάλισε την πρωτιά του "BOOKER ΑMITA-MOTION" στην τρίτη ιστιοδρομία του 47ου Ράλι Αιγαίου.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το "SUGAR" με κυβερνήτη τον Α. Αθανασίου ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το "ALSOUMA-Allianz" με κυβερνήτη τον Θ. Γεωργιάδη.

Ωστόσο το όφελος της νίκης στην τρίτη ιστιοδρομία για το "BOOKER AMITA-MOTION", τον Δημήτρη Δεληγιάννη και το πλήρωμά του ήταν διπλό αφού μετά την τρίτη ιστιοδρομία έπιασε στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας της εφετινής διοργάνωσης το "ATALANTI XVI" του Γιώργου Ανδρεάδη με το οποίο ισοβαθμούν έχοντας από 10.75 βαθμούς ποινής έκαστο. Στην τρίτη θέση της γενικής ακολουθεί το "ALSOUMA-Allianz" με κυβερνήτη τον Θ. Γεωργιάδη που έχει 13.25 βαθμούς ποινής.

"Μόνο και μόνο το γεγονός ότι δύο σκάφη ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της γενικής δείχνει πόσο έντονος είναι ο συναγωνισμός και πόσα ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα. Θεωρώ ότι η μάχη θα συνεχιστεί ως τα τελευταία μίλια, μέχρι και τον τερματισμό μας στο Σούνιο. Είναι από τα πιο συναρπαστικά Ράλι κι αυτό μας ικανοποιεί ακόμη περισσότερο", δήλωσε ο Δημήτρης Δεληγιάννης αμέσως μετά το τέλος της τρίτης ιστιοδρομίας.

Σήμερα τα σκάφη βάζουν πλήρη για το Κουφονήσι ώστε να ολοκληρωθεί και την τέταρτη ιστιοδρομία της διοργάνωσης συνολικής απόστασης 80 ναυτικών μιλίων. Εκεί θα παραμείνουν τα σκάφη μέχρι και το Σάββατο όπου θα πάρουν εκκίνηση για την πέμπτη και τελευταία ιστιοδρομία με προορισμό το Σούνιο όπου θα γίνει και ο τερματισμός του 47ου Ράλι Αιγαίου.

47ο Ράλι Αιγαίου: Μεγάλη ανατροπή με τον "Μπούκη" να πιάνει το ATALANTI XVI στην κορυφή!
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.