Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Χέρι με χέρι τα ΑΤΑLANTI XVI και BOOKER, λίγο πριν το τέλος του Ράλι Αιγαίου (23/07/2010)

Με το 47ο Ράλι Αιγαίου να χαρακτηρίζεται ως το πιο συναρπαστικό ίσως στην ιστορία του, πραγματοποιήθηκε η προτελευταία ιστιοδρομία, από τη Νίσυρο έως το Κουφονήσι, ενώ μετά τα αποτελέσματά της άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους επίδοξους διεκδικητές του εφετινού τίτλου.

Νικητής αναδείχθηκε ο κ. Ανδρεάδης με το πλήρωμά του και το σκάφος τους, ΑΤΑLANTI XVI, ενώ μια θέση πιο πίσω τερμάτισε το BOOKER AMITA‐MOTION με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη υποχωρώντας στη δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας . Όσο για την τρίτη θέση, αυτή ανήκει -μέχρι στιγμής- στο σκάφος BRAVE , με κυβερνήτη τον Γιώργο Βασιλόπουλο.

Τα τρία συγκεκριμένα σκάφη θα είναι αυτά που στην τελευταία ιστιοδρομία του Σαββάτου, από το Κουφονήσι στο Σούνιο που θα ξεκινήσει στη 13.00 το μεσημέρι, θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ελπίδες για να πανηγυρίσουν τον τίτλο του 47ου Ράλι Αιγαίου.

Δεν μπορεί όμως να μην αναφερθεί κανείς στην πραγματική περιπέτεια που έζησαν όλα τα συμμετέχοντα σκάφη κατά την τέταρτη ιστιοδρομία, από τη Νίσυρο στο Κουφονήσι, κατά τη διάρκεια της οποία σημειώθηκε έντονη θαλασσοταραχή .

Ο άνεμος έφτασε ακόμη και τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα κύματα, το ύψος των οποίων άγγιξε τα τέσσερα μέτρα, υποχρεώνοντας όλα τα πληρώματα να χρησιμοποιήσουν όλο και μικρότερα πανιά μέχρι και φλόκους θυέλλης, κάτι πολύ ασυνήθιστο για συνθήκες Αιγαίου.

Τα πληρώματα πάντως ανταποκρίθηκαν πλήρως στις δυσκολίες των καιρικών συνθηκών, σε αντίθεση με τα υλικά των πανιών , αφού πολλά σκάφη έσκισαν τα πανιά τους και υπέστησαν σοβαρές αβαρίες σε διάφορα μέρη του εξοπλισμού τους.

Η άφιξη του πρώτου σκάφους στο Κουφονήσι, του ATLANTI XVI, έγινε με την δύση του ηλίου και ακολούθησαν να τερματίζουν και τα υπόλοιπα σκάφη μέχρι αργά το ξημέρωμα της Παρασκευής.

Εκτός από την κατηγορία ORCi στις άλλες κατηγορίες όπως την IRC πίσω από το ATALANTI XVI, σταθερά δεύτερο είναι το Οptimumm 3 που μεταφέρει το μήνυμα για την υποστήριξη του

ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ , ενώ στην κατηγορία Orc club το σκάφος του πολεμικού ναυτικού "Μαΐστρος", δεν έχει χάσει ιστιοδρομία δείχνοντας την υψηλή ναυτοσύνη του πληρώματος του.

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η παρουσία της Κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού ΟΡΜΗ πουκατά τις δύσκολες συνθήκες της χθεσινής ιστιοδρομίας, έδινε σε όλους μία νότα ηρεμίας καιεπιπλέον ασφάλειας.

Αποτελέσματα τέταρτης ιστιοδρομίας

Νίσυρος-Κουφονήσι (78,5 ναυτικά μίλια)

Κατηγορία ORCi

1. ATΑLANTI XVI - Γ. Ανδρεάδης

2. ΒΟΟΚΕR ΑΜΙΤΑ - ΜΟΤΙΟΝ- Δ. Δεληγιάννης

3. APIDALOS NAUS - Π. Κούρκουλος

4.. BRAVE - Γ. Βασιλόπουλος

5. VANA - VIOLETA 3 - Γ. Συκάρης

Κατηγορία ORC CLUB

1. ΜΑΙΣΤΡΟΣ - Σ. Σωτηρίου

Κατηγορία IRC

1. ATALANTI XVI - Γ. Ανδρεάδης


Συνολικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες

Κατηγορία ORCi

1. ATΑLANTI XVI - Γ. Ανδρεάδης , Βαθμοί : 6,5

2.. BOOKER AMITA - MOTION- Δ. Δεληγιάννης , Βαθμοί: 12,75

3. BRAVE - Γ. Βασιλόπουλος , Βαθμοί: 19,25

4. SERENDIPITY - Π. Χατζηκυριακάκης , Βαθμοί : 22,00

5. SUGAR - Α. Αθανασίου, Βαθμοί 22,5

Κατηγορία ORC CLUB

1. ΜΑΙΣΤΡΟΣ Σ. Σωτηρίου

Κατηγορία IRC

1. ATΑLANTI XVI Γ. Ανδρεάδης

Χέρι με χέρι τα ΑΤΑLANTI XVI και BOOKER, λίγο πριν το τέλος του Ράλι Αιγαίου (23/07/2010)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.