Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Με ρεκόρ συμμετοχών ανοίγει πανιά η ρεγκάτα Αιγαίου (16/8/2010)

Με αριθμό συμμετοχών ρεκόρ για την ιστορία της - που εφέτος κλείνει 10 χρόνια - η ρεγκάτα του Αιγαίου είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον αγώνα για το 2010. Ο αγώνας διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα γίνει από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου στο Ανατολικό Αιγαίο, με σημείο εκκίνησης τη Θάσο, ενδιάμεσους σταθμούς, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και τερματισμό στο Μόλυβο της Μυτιλήνης, διανύοντας περισσότερα από 160 ναυτικά μίλια.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 105 και περιλαμβάνει και ξένα σκάφη, από τη Ρωσία, την Ιταλία, την Αγγλία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Έντονη ωστόσο είναι και η γυναικεία παρουσία με πέντε σκάφη με γυναίκες κυβερνήτες. Το AELLA από τη Θεσσαλονίκη με την Μιράντα Παπαδοπούλου, το OLYMPIA με την Μαρία Ψώρα, το ΙΤΑΝΟS από την Καβάλα που έχει κυβερνήτη την Χριστίνα Πάντα Καρβουνίδου, το MY WAY από την Χίο με την Τατιάνα Τσαρδάκα και το SARAVA από την Αθήνα με την Ελίζα Μπένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σκάφη περιλαμβάνονται δύο ιστορικά ιστιοπλοϊκά, που το 1992 συμμετείχαν στον διάπλου του Αιγαίου, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 500 χρόνων από το ταξίδι του Κολόμβου. Πρόκειται για το Αegean (πρώην Θεσσαλονίκη 97) από τον Ναυτικό Όμιλο Αιγαίου και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.

Ο πανηγυρικός χαρακτήρας που θα έχει εφέτος η "Ρεγκάτα του Αιγαίου" λόγω της συμπλήρωσης των 10 χρόνων, αποτέλεσε ιδιαίτερο δέλεαρ για τους κορυφαίους ιστιοπλόους, που θα βρεθούν στο σημείο της εκκίνησης, καθώς παράλληλα θα γίνουν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στα νησιά-σταθμούς.

Συνδιοργανωτές της Aegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο για το 2010, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης.

Με ρεκόρ συμμετοχών ανοίγει πανιά η ρεγκάτα Αιγαίου (16/8/2010)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.