Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Διάπλους του Αιγαίου από τους Τριγκώνη και Πασχαλίδη (07/07/2011)


Σε έναν συναρπαστικό μαραθώνιο που ήδη έχει ξεκινήσει συμμετέχουν οι πρωταθλητές ιστιοπλοΐας, Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Τριγκώνης οι οποίοι επιχείρησαν τη διάσχιση του Αιγαίου με το καταμαράν τους. Στόχος, η διάνυση ενός ταξιδιού από τη Θεσσαλονίκη έως τα Χανιά της Κρήτης, στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Χωρίς την υποστήριξη προηγμένων συστημάτων πλοήγησης, οι Τριγκώνης και Πασχαλίδης θα αρκεστούν στη συνδρομή μόνο μιας πυξίδας, της θέσης των αστεριών, των φάρων και ενός χάρτη. Οι δύο αθλητές, θα επιχειρήσουν κάτι μοναδικό για τα δεδομένα του αθλήματος.

Η ιδέα προέκυψε το καλοκαίρι του 2009, όταν οι δύο αθλητές συμμετείχαν στον ιστιοπλοϊκό μαραθώνιο για άτομα με ειδικές ανάγκες στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, σειρά είχε ο προσεκτικός σχεδιασμός και προγραμματισμός που σε συνδυασμό με την αγάπη των αθλητών για το υγρό στοιχείο και την όρεξη για περιπέτεια έδωσε το έναυσμα για το συναρπαστικό αυτό ταξίδι, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει από 1,5 ως 3 μέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Το Αιγαίο Πέλαγος θεωρείται μια από τις δυσκολότερες θάλασσες ενώ το μελτέμι που συνήθως πνέει αυτή την περίοδο, καθιστά το ταξίδι πραγματική πρόκληση. Στις σημαντικές δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν, κυριαρχεί η πλεύση κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα, οι αθλητές βασίστηκαν στη σκληρή προετοιμασία, τη γνώση, την αντοχή, την αυτοσυγκέντρωση, την τόλμη και βέβαια το καθαρό μυαλό.

Λίγα στοιχεία για τους αθλητές:

Ιορδάνης Πασχαλίδης:

Ξεκίνησε ιστιοπλοΐα το 1978 στον Ν.Α.Ο.Κ.Θ. Έχει κατακτήσει 11 πανελλήνιους, 3 βαλκανικούς, 4 ευρωπαϊκούς και 2 παγκόσμιους τίτλους. Συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Αθηνάς το 2004, στην οποία κατέλαβε την 12η θέση στην κατηγόρια Καταμαράν (Τornado). Συμμετείχε επίσης σε πέντε ιστιοπλοϊκούς μαραθώνιους για άτομα με ειδικές ανάγκες από το 2001 μέχρι και το 2006, με πλήρωμα το Χαράλαμπο Τοκατλίδη.

Κωνσταντίνος Τριγκώνης:

Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Θεσσαλονίκης ενώ το 1995 μεταγράφηκε στο ναυτικό όμιλο Θεσσαλονίκης, όπου ανήκει μέχρι σήμερα. Έχει κατακτήσει 20 εθνικούς, 3 βαλκανικούς, 1 μεσογειακό, 5 ευρωπαϊκούς και 4 παγκόσμιους τίτλους στην κατηγορία 470 ανδρών και Tornado (Καταμαράν). Συμμετείχε εως τώρα σε τέσσερις Ολυμπιάδες: (Ατλάντα 1996, Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008) και είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής ομάδας από το 1986.

Από το 2005 οι δύο αθλητές αγωνίζονται μαζί και κατακτούν συνεχώς θέσεις στο βάθρο παγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με πιο πρόσφατες τις επιτυχίες τους το 2010, με το ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και με το πρόσφατο χρυσό (το τρίτο σερί) στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado στο Torbole (Lake Garda) της Ιταλίας.

Πληροφορίες: www.redbull.gr

Διάπλους του Αιγαίου από τους Τριγκώνη και Πασχαλίδη (07/07/2011)Διάπλους του Αιγαίου από τους Τριγκώνη και Πασχαλίδη (07/07/2011)Διάπλους του Αιγαίου από τους Τριγκώνη και Πασχαλίδη (07/07/2011)
Διάπλους του Αιγαίου από τους Τριγκώνη και Πασχαλίδη (07/07/2011)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.