Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Σε εξέλιξη το φετινό ράλι Αιγαίου

Με την συμμετοχή 32 σκαφών και 350 ιστιοπλόων ξεκίνησε το Σάββατο 14 Ιουλίου και ώρα 11:00 από τον Φαληρικό Όρμο το 49ο Ράλι Αιγαίου, με όλα τα πληρώματα να έχουν επιδοθεί σε έναν σκληρό αγώνα συνολικής απόστασης 400 ναυτικών μιλίων και σταθμούς τα Χανιά και τη Μήλο και τερματισμό στο Σούνιο στις 22 Ιουλίου.

Το πρώτο σκέλος ολοκληρώθηκε με νίκη του σκάφους Optimum 3 - Aspida το οποίο έφτασε στα Χανιά μετά από 23 ώρες κοπιαστικής ιστιοπλοΐας για τα 15 μέλη του πληρώματος του.

Η ιστιοδρομία ήταν πολύ δύσκολη και απαιτούσε γερά νεύρα και αστείρευτη υπομονή.

Πλήρης άπνοια, καύσωνας, εναλλαγές της διεύθυνσης του αέρα και ένα Αιγαίο πέλαγος απέραντη λίμνη, ήταν τα στοιχεία που δυσκόλεψαν απίστευτα τα πληρώματα.

Τα υπόλοιπα σκάφη κατέφτασαν με αρκετή χρονική διαφορά και το τελευταίο σκάφος που έδεσε στα Χανιά χρειάστηκε 48 ώρες για να ολοκληρώσει την διαδρομή των 150 ναυτικών μιλίων.

Ήταν ίσως μία από τις δυσκολότερες ιστιοδρομίες στην ιστορία του Ράλι Αιγαίου λόγω καιρικών συνθηκών.

Η σημερινή παράκτια ιστιοδρομία ξεκίνησε με αρκετά χαμηλής έντασης ανέμους. Γρήγορα όμως ο άνεμος έγινε βόρειος και η ένταση του, έφτανε και τα πέντε μποφόρ σε ορισμένες στιγμές που σε συνδυασμό με τα μεγάλα κύματα που υπήρχαν στην θαλάσσια περιοχή των Χανιών να δημιουργούν συνθήκες για μία δύσκολη από πλευράς ναυτοσύνης ιστιοδρομία, αλλά ταυτόχρονα γρήγορη και ευχάριστη για τους αγωνιζόμενους.

Οι τεχνικές δυσκολίες από πλευράς τακτικής έκαναν τα γρήγορα σκάφη και τα έμπειρα πληρώματα να ξεχωρίσουν δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο Ολυμπιονίκη - κυβερνήτη του BOOKER AMITA - MOTION, Δημήτρη Δεληγιάννη, να κερδίσει την ιστιοδρομία και να βρεθεί στην δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας βάζοντας πόδι στις πρώτες θέσεις και έχοντας ταυτόχρονα στραμμένο το βλέμμα του στους δύο αυριανούς αγώνες όρτσα - πρίμα που είναι ακόμα πιο τεχνικοί.

Την Τετάρτη θα γίνουν δύο αγώνες όρτσα - πρίμα για την αγωνιστική κατηγορία το ORC I και ένας ακόμα παράκτιος αγώνας για τα σκάφη orc club.

Σε εξέλιξη το φετινό ράλι Αιγαίου
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.