Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αυλαία στο 49ο ράλι Αιγαίου. Θρίαμβος για τον Δεληγιάννη και το πλήρωμά του

Μετά τις πρώτες θέσεις το 2008, 2009 και 2011 και μια με μικρή παρένθεση το 2010 όπου και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, το πλήρωμα του Booker Amita - Motion ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας για τέταρτη φορά το ράλι Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα το πλήρωμα του διακεκριμένου έλληνα ιστιοπλόου Δημήτρη Δεληγιάννη δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης για τις ικανότητες του, αφού από την Μήλο ήταν ήδη αποφασισμένο να κερδίσει το 49ο Ράλι Αιγαίου.

Η ιστιοδρομία Μήλος - Σούνιο που ξεκίνησε το Σάββατο στις 5 το απόγευμα από τον Αδάμαντα της Μήλου με τελικό προορισμό τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ήταν αυτή που θα καθόριζε το φετινό νικητή ενός εκ των κορυφαίων ιστιοπλοϊκών αγώνων της χώρας μας.

Η φετινή ιδιαιτερότητα, που είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί, ήταν ότι οι βαθμολογίες των τριών πρώτων σκαφών της γενικής ήταν πολύ κοντά με αποτέλεσμα ο νικητής της κούρσας να ήταν νικητής και του αγώνα.

Ο Δημήτρης Δεληγιάννης απέδειξε για μία ακόμα φορά τις πραγματικές του ικανότητες, υποστηριζόμενος από ένα δεμένο και άρτια προπονημένο πλήρωμα: Σίμος Καμπουρίδης, Νατάσσα Πατάρα, Άκης Τσαρούχης, Περικλής Σπύρου, Χρύσανθος Παπαμιχαήλ, Περικλής Λιβάς, Μάκης Ωρολογάς, Πέτρος Σεκούρης, Σταύρος Χαμπάκης και Νίκος Σινούρης.

Δεύτερος νικητής της κατηγορίας ORC i το σκάφος Aces – Status Crew, που έκανε την φετινή έκπληξη, έχοντας στο πλήρωμα του νεαρά παιδιά, ιστιοπλόους τριγώνου με επικεφαλής τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα 470, Παναγιώτη Μάντη και δείχνοντας έμπρακτα ότι η νέα γενιά είναι έτοιμη να πάρει τα σκήπτρα από τους παλαιότερους.

Στην τρίτη θέση το μεγαλύτερο σκάφος του στόλου το Optimum 3 - Aspida πάλεψε σκληρά για να βρεθεί στο βάθρο του νικητή, αλλά στην τελευταία και καθοριστική κούρσα από τον Αδάμαντα της Μήλου στο Σούνιο, είχε μια απογοητευτική ιστιοδρομία τερματίζοντας 7ο και χάνοντας μάλιστα από τον βασικό του αντίπαλο το Booker Amita – Motion και σε πραγματικό χρόνο.

Στην κατηγορία ORC club μεγάλος νικητής ο Στέλιος Μπόνας κυβερνήτης του σκάφους ALTER EGO - ABS, που φέτος συμπλήρωσε τις 40 συμμετοχές στο Ράλι Αιγαίου ενώ στην δεύτερη θέση ο Γιάννης Γιαπαλάκης με το De Malo V - Γιατροί του κόσμου. Την τρίτη θέση πήρε η μοναδική φετινή ξένη συμμετοχή, το σκάφος Trinity από την Αυστρία, με κυβερνήτη τον Walter Kraher.

Μετά τον αγώνα, ο Δημήτρης Δεληγιάννης δήλωσε: «...Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό Ράλι, κυρίως λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, αλλά και του υψηλού ανταγωνισμού. Οι αντίπαλοι μας, ικανοί και έμπειροι έκαναν την νίκη μας να φαντάζει εξαιρετικά σημαντική. Το πλήρωμα μου και εγώ ευχαριστούμε τον χορηγό μας, την Amita - Motion, που με την υποστήριξη του, μας κάνει να νιώθουμε μοναδικοί...»

Τελικά Αποτελέσματα 49ου Ράλι Αιγαίου

Κατηγορία ORC International

1. Booker Amita - Motion ( Δ. Δεληγιάννης - Σ. Καμπουρίδης )

2. Aces - Status crew ( Κουρτέσης/Πανανάκης/Χατζηκυριακάκης)

3. Optimum 3 -Aspida ( Π.Λιβάς - Ν.Λάζος )

4. Alsouma -Allianz ( Θ. Γεωργιάδης )

5. Sugar ( Α. Αθανασίου )

Αποτελέσματα ιστιοδρομίας Μήλος - Σούνιο απόστασης 59 ν.μ.

Κατηγορία ORC international

1. Booker Amita - Motion ( Δ. Δεληγιάννης - Σ. Καμπουρίδης )

2. Aces - Status crew ( Κουρτέσης/Πανανάκης/Χατζηκυριακάκης)

3. Βάνα Βιολετα 3 ( Γ. Συκάρης )

Τελικά αποτελέσματα κατηγορίας ORC Club

1. Alter ego - abs ( Σ.Μπόνας )

2. De malo V - Γιατροί του κοσμου (Γ.Γιαπαλάκης )

3. Trinity ( Walter Kraher )

4. Κορμοράνος ΙΙ ( Ι. Μανιουδάκης )

5. Aethra ( Α.Γκότσης )

Πληροφορίες: http://www.aegeanrally.gr/. Φωτογραφικό υλικό : www.paralosphotos.gr /
Facebook / aegeanrally, twitter@aegean_rally.

Αυλαία στο 49ο ράλι Αιγαίου. Θρίαμβος για τον Δεληγιάννη και το πλήρωμά τουΑυλαία στο 49ο ράλι Αιγαίου. Θρίαμβος για τον Δεληγιάννη και το πλήρωμά τουΑυλαία στο 49ο ράλι Αιγαίου. Θρίαμβος για τον Δεληγιάννη και το πλήρωμά του
Αυλαία στο 49ο ράλι Αιγαίου. Θρίαμβος για τον Δεληγιάννη και το πλήρωμά τουΑυλαία στο 49ο ράλι Αιγαίου. Θρίαμβος για τον Δεληγιάννη και το πλήρωμά τουΑυλαία στο 49ο ράλι Αιγαίου. Θρίαμβος για τον Δεληγιάννη και το πλήρωμά του
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.