Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αυλαία για την Aegean Regatta 2012. «Aρωμα» Σποράδων στην Aegean Regatta 2013
Η αυλαία της Aegean Regatta 2012 έπεσε στην Ερμούπολη της Σύρου με μεγάλη επιτυχία και οι ιστιοπλόοι των 94 σκαφών ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η εφετινή ρεγκάτα ξεκίνησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης στις 19 Αυγούστου, για να τερματίσει στην Ερμούπολη της Σύρου στις 24 του ίδιου μήνα, με ενδιάμεσους σταθμούς τις Οινούσσες και την Βολισσό της Χίου. Μπορεί οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες να μην επέτρεψαν τη διεξαγωγή των inshore ιστιοδρομιών στα ενδιάμεσα λιμάνια, δημιούργησαν όμως το κατάλληλο σκηνικό για τις τρεις offshore διαδρομές στις οποίες τέθηκαν σε σκληρή δοκιμασία τα πληρώματα, με καιρούς που κυμάνθηκαν από την απόλυτη μπουνάτσα έως και τα επτά μποφόρ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το τελευταίο σκέλος από την Βολισσό της Χίου ως την Ερμούπολη, αφού εξαιτίας των ισχυρών ανέμων οι οποίοι έφτασαν σε ταχύτητα ακόμη και τους τριάντα κόμβους, κατέστησαν τον αγώνα δύσκολο αλλά και συναρπαστικό, με τους ιστιοπλόους να ταξιδεύουν τα σκάφη στα όρια.

Με το τέλος του αγώνα, η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε την διαδρομή για το 2013 που θα έχει «άρωμα» Σποράδων, καθώς ο προτελευταίος και ο τελευταίος σταθμός θα είναι στην Σκύρο και στην Σκόπελο.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17 Αυγούστου στον Μόλυβο της Μυτιλήνης και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη για τον Λήμνο. Μετά θα κατευθυνθούν στην Σκύρο και ο τερματισμός θα είναι στην Σκόπελο, βάζοντας έτσι νέους προορισμούς στο πρόγραμμα της «Ρεγκάτας του Αιγαίου».

Η Aegean Regatta διοργανώνεται από το 2001 και μέχρι το 2011 έχει περάσει από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς, όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Τσαλίκης Άκης.

Η συμμετοχή κάθε χρονιά αγγίζει περί τα 100 σκάφη και λαμβάνουν μέρος περίπου 700 ιστιοπλόοι οι οποίοι δίνουν ζωή σε κάθε νησί του Αρχιπελάγους που είναι σταθμός του αγώνα.

Τα τελικά αποτελέσματα του εφετινού αγώνα είναι:

ORCi

1. INTEGRALE με κυβερνήτη τον Σωτήρη Ζαμπέτογλου

2. MELITI IV με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη

3. CODE ZERO – VODAFONE με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή

ORC Ιnterantional over 680

1. NEFELI με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο

2. ΜΕΔΟΥΣΑ II με κυβερνήτη τον Στέφανο Κυρατσού

3. JOLLY JUMPER με κυβερνήτη τον Αστέριο Φανίκο

ORC CLUB

1. MAKEDONIA με κυβερνήτη τον Στάθη Σοφίτση

2. DANAE με κυβερνήτη τον Θόδωρο Γιαννακούδη

3. CALYPSO με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Γριτζελάκη

ΙRC

1. BAXIMUS – ENGAIA με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη

2. OXYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

3. MELX II ΕΨΑ με κυβερνήτη τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο

Σε όλα τα σκάφη που νίκησαν δόθηκε επαμοιβόμενο έπαθλο, με την πιο συγκινητική στιγμή να είναι η απονομή του επάθλου με την ονομασία «Νίκος Παπάζογλου» στο σκάφος INTEGRALE, στη μνήμη του αξέχαστου μουσικού και ερμηνευτή, αλλά και ιστιοπλόου, που είχε τρέξει πολλές φορές στην Aegean Regatta και είχε συνθέσει το τραγούδι «Ορτσα – Πρύμα» για τον αγαπημένο του ιστιοπλοϊκό αγώνα.

Πληροφορίες: http://www.aegeanregatta.gr/. Facebook: Aegean Regatta.

Αυλαία για την Aegean Regatta 2012. «Aρωμα» Σποράδων στην Aegean Regatta 2013
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.