Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
«Κερκυραϊκές ιστιοπλοϊκές μονομαχίες» στις 12-13 και 18-20 Ιανουαρίου
Στην προσπάθειά του για την αναβάθμιση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας υποδέχεται το νέο έτος με δύο νέες και ενδιαφέρουσες διοργανώσεις.

Η πρώτη διοργάνωση αφορά τις «Κερκυραϊκές Μονομαχίες», οι οποίες περιλαμβάνουν ένα διήμερο αγώνων match-race, στις 12 και 13 Ιανουαρίου, με προσκεκλημένα πληρώματα από την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Η δεύτερη διοργάνωση «Corfu Match Race Championship 2013», σχετίζεται με ένα τριήμερο αγώνων που ξεκινά στις 18 και ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου, με προσκεκλημένα πληρώματα από όλη την Ελλάδα.

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν με σκάφη τύπου Platu 25 μέσα στον κόλπο των Γουβιών. Ο Ι.Ο.Κ. θα συνεργαστεί διοργανωτικά με την κλάση των Platu 25, εξασφαλίζοντας άρτιες προδιαγραφές για τα αθλητικά αυτά γεγονότα.

Με τη συνεργασία ωστόσο της κλάσης Platu 25 και του προέδρου της κ. Ανδρεάδη Στρατή, ο Ι.Ο.Κ. προτίθεται να διοργανώσει ένα σεμινάριο τακτικής match-race, καθώς και ένα σεμινάριο με εισηγητή τον κ. Σκυλίτση Παύλο, και θέμα τους κανονισμούς του match-race.

Οι αγώνες match race έχουν ήδη αποκτήσει όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια ένα φανατικό και πολυπληθές κοινό, προσφέροντας ένα θέαμα υψηλής ποιότητας σε κοντινή απόσταση από το κοινό, με τα πληρώματα να δημιουργούν «μαγικές εικόνες» πραγματοποιώντας ιστιοπλοΐα που συναρπάζει.

Η μοναδικότητα των ιστιοπλοϊκών μονομαχιών έγκειται στο γεγονός ότι οι θεατές είναι σε θέση να παρακολουθήσουν από την στεριά τις ιστιοδρομίες, οι οποίες εξελίσσονται σε κοντινή απόσταση, προσφέροντας εντυπωσιακά πλάνα στο νερό, με την ένταση μεταξύ των αγωνιζομένων ομάδων που θα αναδείξουν τις αρετές τους να είναι αντιληπτή από το κοινό.

Κλάση Platu 25

Η κλάση Platu25 αποτελεί μια ιστιοπλοϊκή κατηγορία ανάμεσα στις κατηγορίες μικρών σκαφών (dinghιes) και τα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης. Το σκάφος Platu25 σχεδιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του "90 από το ναυπηγείο Farr Yacht Design και όντας γρήγορο εξελίχθηκε σε μια ανταγωνιστική one design κλάση. Διαθέτει μήκος 7,54 μέτρα, πλάτος 2,15 μέτρα και το πλήρωμα του αποτελείται από 4 έως 5 άτομα.

Η Ελληνική κλάση Platu25 ιδρύθηκε το 1998 με στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του σκάφους στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Κοινότητα, και σήμερα αριθμεί πάνω από 300 μέλη, όλα εν ενεργεία αθλητές.

Πληροφορίες: http://www.corfusailing.gr/, www.platu25.gr

Οργανωτική Επιτροπή

Τσατσόπουλος Μιχάλης: m.tsatsopoulos@gmail.com

Πρίφτης Κώστας: saskia@otenet.gr

«Κερκυραϊκές ιστιοπλοϊκές μονομαχίες» στις 12-13 και 18-20 Ιανουαρίου«Κερκυραϊκές ιστιοπλοϊκές μονομαχίες» στις 12-13 και 18-20 Ιανουαρίου
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.