Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Κερκυραϊκές Μονομαχίες 2013. Τέλος πρώτης πράξης – σε αναμονή της δεύτερης
Ολοκληρώθηκε στην Κέρκυρα το πρώτο μέρος των αγώνων match race «Κερκυραϊκές Μονομαχίες» με σκάφη κλάσης Platu25, προσφέροντας δείγματα γραφής για το τι θα επακολουθήσει στον εξ αναβολής λόγω καιρικών συνθηκών αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 του Φλεβάρη.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας και στο πρώτο μέρος του που πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα των Γουβιών, στις 12 και 13 Ιανουαρίου, συμμετείχαν συνολικά οκτώ πληρώματα, τα οποία κλήθηκαν να τρέξουν σε έναν στίβο ο οποίος εκπλήρωνε το ζητούμενο, δηλαδή να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν τις ιστιοπλοϊκές μονομαχίες.

Πρωταγωνιστής στον αγώνα, πέρα από τους αγωνιζόμενους, ήταν και ο καιρός, θέτοντας μια επιπρόσθετη δοκιμασία στα σκάφη και τα πληρώματα που έφτασαν στα όριά τους, με τις δύσκολες συνθήκες να παρατείνουν την αγωνία για την ανάδειξη του τελικού νικητή.

Με παροδικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες, οι οκτώ μονομάχοι αγωνίστηκαν ανά ζεύγη με τη διαδικασία round robin (όλοι με όλους) σε έναν στίβο που η Επιτροπή Αγώνων άλλαξε αρκετές φορές, κυνηγώντας τους ασθενείς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Οι δυνάμεις των τετραμελών πληρωμάτων δοκιμάστηκαν και την επόμενη μέρα, με τις ιστιοδρομίες να πραγματοποιούνται στα ανοιχτά του κόλπου των Γουβιών, προς αναζήτηση πιο ισχυρού ανέμου.

Οι αλλεπάλληλες ιστιοδρομίες προσέφεραν ένα αγωνιστικό θέαμα που ανέβασε την αδρεναλίνη των θεατών επανειλημμένα . Μετά την ολοκλήρωση του round robin έγιναν οι ημιτελικοί και οι τελικοί, που ανέδειξαν τους νικητές της διοργάνωσης.

Πέραν των αγώνων, κατά το τριήμερο πραγματοποιήθηκαν και σεμινάρια Match Race που διοργάνωσε ο Ι.Ο.Κ., με ομιλητές τον κερκυραίο ιστιοπλόο κύριο Πρίφτη Κώστα και τον Πρόεδρο της κλάσης Platu25 στην Ελλάδα και έμπειρο ιστιοπλόο κύριο Ανδρεάδη Στρατή, ο οποίος βρέθηκε στο νησί των Φαιάκων αφιλοκερδώς, συμμετέχοντας στην προσπάθεια των κ.κ. Πρίφτη Κώστα και Τσατσόπουλου Μιχάλη να στηθεί στην Κέρκυρα ένα νέο αθλητικό γεγονός. Ο κύριος Ανδρεάδης μάλιστα, θα παρευρεθεί ως αγωνιζόμενος μαζί με την ομάδα του στο επόμενο ιστιοπλοϊκό ραντεβού, στις 18 του Φλεβάρη.

Οι αγώνες τύπου match, απολαμβάνουν μια ολοένα αυξανόμενη ροπή κορυφαίων ιστιοπλόων παγκοσμίως για ενασχόληση με αυτόν τον τύπο αγώνων. Πρόκειται για απαιτητικούς αγώνες που όμως έχουν σχετικά χαμηλό κόστος για τις ομάδες, για προπόνηση και συμμετοχή σε αγώνες.

Αν και κάτι νέο, οι «Κερκυραϊκές Μονομαχίες» έγραψαν μια νέα σελίδα στην ιστιοπλοϊκή ιστορία της νήσου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ιστορία της ιστιοπλοΐας έχουν καταγραφεί κατά καιρούς ορισμένοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες οι οποίοι, αν και ξεκίνησαν ταπεινά, στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε μεγάλα event. Το αν θα φτάσουν πολύ ψηλά οι «Κερκυραϊκές Μονομαχίες» δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελούν μια εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός ενώ με την ολοκλήρωσή τους θα μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στις πλέον σοβαρές αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.

Αποτελέσματα

1ος. Ραρής Αλέξανδρος (κυβερνήτης) με πλήρωμα τους Ραρή Σ., Κοτσώνη Λ., Καγκουρίδη Κ.
2ος. Βαρούχας Παναγιώτης (κυβερνήτης) με πλήρωμα τους Σαϊτά Ι., Γραμμένο Σ., Κωστάντη Κ.
3ος. Πανάρετος Νικόλαος (κυβερνήτης) με πλήρωμα τους Νάκο Μ., Μεσημέρη Μ., Κουλούρη Α.
4ος. Ντάϊκος Σπυρίδων (κυβερνήτης) με πλήρωμα τους Μπουζούκη Ν., Μανωλίδη Α., Κουλούρη Α.
5ος. Βλάχος Νικόλαος (κυβερνήτης) με πλήρωμα τους Χονδρογιάννη Ι., Λούβρο Μ., Καψοκαβάδη Σ.
6ος. Ασπιώτης Σπυρίδων (κυβερνήτης) με πλήρωμα τους Τσιφτέλη Θ., Μικάλεφ Π., Κουλούρη Σ.
7ος. Δεληγιάννης Ιωάννης (κυβερνήτης) με πλήρωμα τους Κοκκινίδου Ε., Καρύδη Ι., Κωνσταντίνου Μ.
8ος. Μπουρλογιάννης Κωνσταντίνος (κυβερνήτης) με πλήρωμα τους Άνθη Κ., Καργόπουλο Ν., Λιντοβόη Κ.

Πληροφορίες: http://www.corfusailing.gr , www.platu25.gr

Κερκυραϊκές Μονομαχίες 2013. Τέλος πρώτης πράξης – σε αναμονή της δεύτερηςΚερκυραϊκές Μονομαχίες 2013. Τέλος πρώτης πράξης – σε αναμονή της δεύτερηςΚερκυραϊκές Μονομαχίες 2013. Τέλος πρώτης πράξης – σε αναμονή της δεύτερης
Κερκυραϊκές Μονομαχίες 2013. Τέλος πρώτης πράξης – σε αναμονή της δεύτερης
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.